Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  19 februari:
 • Decapitated, Black Tongue, Archspire en Inferi
 • Gojira, Alien Weaponry en Employed To Serve
 • Katatonia, Sólstafir en SOM
 • Swallow The Sun en Avatarium
 • Tony Macalpine
Kalender
Vandaag jarig:
 • Clive Edwards (UFO) - 69
 • Daniel "Dani" Férnandez (Dark Moor) - 48
 • Jake Fredén (Nostradameus) - 42
 • Jan-Marco Becker (Superior) - 48
 • Jeff Pilson (Dokken) - 63
 • Kazco Hamano (The Black Mages) - 52
 • Peter "Pepe" Lyse Hansen (Hatesphere) - 43
 • Robert Palmer (The Power Station)† - 73
 • Rod Evans (Deep Purple) - 75
Concertreview

Vintage Trouble en Rilan & The Bombardiers
Op 24 januari 2018 in TivoliVredenburg, Utrecht
Een review door Dirk
Foto's door Dirk

Enkele jaren geleden zagen we Vintage Trouble openen voor AC/DC. Daar bleek wel dat deze band een genot is voor het oor en oog, en harder rockt dan menig andere band. Ondertussen zijn de mannen al diverse malen terug naar Nederland gekomen en momenteel onderneemt Vintage Trouble weer een Europese tournee. Op een warme woensdag in januari is TivoliVredenburg te Utrecht het podium voor deze Amerikaanse band.

De opening wordt vanavond verzorgd door Rilan & The Bombardiers. De Bombardiers zijn echter gereduceerd tot alleen gitarist Tim William van Ouwerkerk die zanger/gitarist Rilan Ramhane bijstaat. Hierdoor transformeert de muziek zich tot singer-songwriterstijl waarbij wel opgemerkt moet worden dat Rilan een mooie licht rauwe stem heeft. Voor een metalliefhebber is dit door de ondergrens, maar muzikaal gezien zeker verantwoord.

Rilan & The Bombardiers @ TivoliVredenburg, Utrecht, 24-1-2018

"Rhythm & Blues from Hollywood-California." Sinds 2010 maakt Vintage Trouble de internationale podia en festivals onveilig. Het concert in de Ronda-zaal is vrijwel uitverkocht en is het laatste van deze Europese tour. De uitstekende en gedreven band bestaat uit gitarist Nalle Colt, bassist Rick Barrio Dill en drummer Richard Danielson. Het is de motor waarop het meest opvallende bandlid, zanger en podiumbeest Ty Taylor, tekeer kan gaan. Wat deze man allemaal uitvreet op het podium is ongekend. Zodra hij - strak in pak - opkomt, begint hij met dansen, springen en swingen. Hij stapt regelmatig het podium af en begeeft zich dan in de zaal, maar ook op het balkon en komt dan crowdsurfend terug. Dan weer zweeft hij door de lucht als hij zijn publiek stagedivend opzoekt. Dat hij zijn klassiekers kent bewijst hij door à la Iggy Pop liggend op zijn rug aan de rand van het podium te zingen.

Vintage Trouble @ TivoliVredenburg, Utrecht, 24-1-2018

Uiteraard krijgen we ook de bekende zijwaartse sprongen bij zijn microfoonstandaard te zien, naast nog meer acrobatische capriolen. Ondertussen zingt hij met de juiste gevoeligheid en soul op de dampende rhythm & blues die uitwaaiert naar rock en soul. De set is een doorsnede van hun repertoire. Ook al ken je geen nummer van deze band, dan nog word je meegezogen in de performance. Tylor houdt de zaal het hele concert in extase en betrekt het publiek continu bij de show. Dit is zeker geen metal, maar als je een heerlijke avond wil hebben met een band die één is met zijn publiek met wellicht wel de beste frontman die er momenteel rondloopt nu Dee Snider het rustiger aan doet, dan is een Vintage Trouble-concert hetgeen je naartoe moet gaan. Tekenend is dat de band gelijk na het optreden met de fans de zaal uitloopt en naar de merchandise stand gaat om te signeren en met fans op de foto te gaan. En daar hoef je nu eens niet een bak geld voor te betalen. Welkom bij de Vintage Trouble-family.

Vintage Trouble @ TivoliVredenburg, Utrecht, 24-1-2018
Vintage Trouble @ TivoliVredenburg, Utrecht, 24-1-2018

Meer foto's vind je op onze Facebook-pagina!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.