Danko Jones in Poppodium 013, Tilburg
Enquête

Wat vind jij van de voorstellen van de Gezondheidsraad, om de geluidslimiet te verlagen en te verankeren in harde wetgeving?

Prima plan om het maximale volume te verlagen en bij wet vast te leggen
Verlaag de limiet, maar laat de naleving zoals nu over aan de sector zelf
Laat het volume onveranderd, maar zorg voor harde wetgeving en naleving
Laat de situatie zoals het is, extra beleid tegen gehoorschade is onnodig
De geluidslimiet moet juist omhoog (of helemaal worden vrijgelaten)
Maak concertgangers eerst eens bewust van het belang van oordoppen
Zorg eerst eens dat het publiek bij concerten niet door de muziek heenpraat
Met hoofdtelefoons naar luide muziek luisteren, zorgt voor veel meer schade
Het probleem zit niet bij muziek, want veel kinderen hebben al gehoorschade
Hou op met betuttelen, ga met echte problemen aan de slag
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  9 december:
 • Eindhoven Metal Meeting
 • Haltpop Winterfest
 • Volbeat, Skindred en Bad Wolves
 • 10 december:
 • Dezerter en Offensywa
 • Eindhoven Metal Meeting
 • Fabulae Dramatis en Dance With Dragons
 • Finntroll, Brymir en Skálmöld
 • 11 december:
 • Enter Shikari, Trash Boat en Wargasm
 • Finntroll, Brymir en Skálmöld
 • John Corabi
 • 15 december:
 • Anvil
 • Atlanta en Soothsayer Orchestra
 • Danko Jones en Giac Taylor
 • Lijkschouwer, Vermin, Graftak en Indigo Pastel
Geen concerten bekend voor 09-01-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
 • Aaro Koponen (Nailed Coil) - 35
 • Dennis Dunaway (Alice Cooper) - 76
 • Fabian Merkt (Coronatus) - 40
 • Paul H. Landers (Rammstein) - 58

Vandaag overleden:
 • Marie Fredriksson (Roxette) - 2019
 • Matt Williamson (Power Of Omens) - 2006
 • Nicholas "Razzle" Dingley (Hanoi Rocks) - 1984
Concertreview

Deftones en A Perfect Circle
Op 20 september 2003 in Brabanthal, Leuven (België)
Een review door Tim Cunningham
A Perfect Circle, ooit aanzien als het nevenproject van Tool’s Maynard Keenan, wordt langzamerhand door iedereen aanzien als een volwaardige band, zeker na het uitbrengen van hun tweede album “Thirteenth Step”. Ook live blijkt dat dit niet zomaar een hobbyband is, maar een heuse band, eigenlijk een van de besten die voor het ogenblik rondtoeren. Hun optreden vorige zaterdag was van een zeer hoog niveau, mede door het perfect afgestelde geluid. Met twee albums achter hun naam kunnen ze een goede en gevarieerde set spelen waarin een paar krakers van het debuut voorkomen en wat nieuw, nog relatief onbekend werk. Maar dat zal niet lang meer duren, want liedjes zoals hun single “Weak and Powerless”, het intrigerende “The Package” en “The Outsider” (waarbij het publiek spontaan begon te applaudissseren voor Keenan’s fantastisch zangwerk) behoorden tot de hoogtepunten en smaakmakers van hun set. De band kan zowel sfeer opbouwen en je het gevoel geven dat er een privé-concertje in een mysterieuze kelder aan de gang is, terwijl ze op andere momenten zware riffs en harde rockmomenten uit de speakers laten knallen. De band verontschuldigde zich ook nog voor hun president en hun land, wat een daverend applaus tot gevolg had. Een klasseband die, als ze nog een album meer uitbrengen, klaar is om grote zalen zelf te headlinen.

The Deftones was de hoofdact van vanavond, en dat was te merken aan het gejoel dat ontstond toen de eerste noten van “Minerva” werden ingezet. De band gaat altijd voluit en staat garant voor een optreden vol energie en ontlading. Dat was er zeker, vooral dankzij Chino die constant het contact met het publiek zoekt en hen soms zelf laat meezingen tijdens favorieten zoals “Bored”, “My Own Summer”, “Drive” en “Electrical Bath”.

Alleen jammer dat hun geluid veel te wensen over te laat. Hogere gitaarnoten zijn moeilijk hoorbaar, soms kan je niets van de zang waarnemen en er hangt een constante brij van “lage “ geluiden. Wat hen op hun albums onderscheidt van vele “mindere” nieuwe metalbands, namelijk de subtiliteiten dankzij hun DJ die niet scratcht maar meer atmosferische elementen brengt, verliezen ze live. Zo zijn ze een leuke en energieke band, maar niet meer dan dat, en na een uur heb je het wel gezien. Hier wordt het verschil tussen A Perfect Circle en The Deftones al gauw duidelijk. Waar de eerste band live nog beter klinkt dan op het album, klinkt de laatste live een pak minder overtuigend. Het verschil tussen een goede band en een topband, zullen we maar zeggen.

Reactie van Een_Metalfan op 23-09-2003 om 17:06u


Ik ben zondag naar het concert in Ahoy geweest en kom tot dezelfde conclusie. APC was echt perfect, maar veeeel te kort. Deftones was leuk maar het geluid verstierde het een beetje. Prima naar m'n zin gehad wel. PS: de nummers heten resp. Digital Bath en Be Quiet and Drive ipv. Electrical Bath en Drive. =) m/

Reactie van Een_Metalfan op 23-09-2003 om 17:20u


Ik ben ook in Ahoy geweest afgelopen zondag.Het optreden van APC was adembenemend.Als James zijn strot opentrekt of als Josh zijn vingers over zijn gitaarhals streelt dan lopen bij mij de rillingen al over mijn rug.Zij kunnen bij mij (net als Tool) niets fout doen ! Het was 40 minuten (veel te kort) smullen.Ik vroeg me alleen af of James' hairdo nou echt was of had hij een pruik op? (wat wel eens vaker voorkomt) In elk geval,het is inderdaad een band om te laten headlinen. Deftones vond ik goed.Chino had nog wat goed te maken bij mij,aangezien ik hem op Waldrock 2001 eigenlijk af zag gaan.Luister maar eens naar de bootleg "Drunken Waldrock" (alleen de titel al...) Zij zijn toch de besten in hun genre.Het swingt en het rockt en dat alles met een doordringende melodie die je bij de strot pakt en zorgt dat je voetjes van de vloer gaan.Al met al een perfecte avond die eigenlijk met The Passenger had moeten worden afgesloten...

Reactie van Een_Metalfan op 28-09-2003 om 16:57u


weet iemand fotos online van deftones & APC in leuven????????

Danko Jones in Poppodium 013, Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.