Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
 • Ben Moody (Evanescence) - 41
 • Christopher Bradley (Beneath The Massacre) - 39
 • Luis Moya (Poema Arcanus) - 48
 • Morie "Heath" Hiroshi (X Japan) - 54
 • Steve Riley (L.A. Guns) - 66
 • Steven Adler (Guns N' Roses) - 57

Vandaag overleden:
 • Rhett Forrester (Riot) - 1994
Voormalige drummer van Revenant overleden

Geplaatst op 14-01-2022 om 15:50u.

De metalwereld is helaas weer een muzikant verloren. Will Corcoran, bekend van zijn periode als drummer bij de reeds in 1995 opgeheven thrash/deathmetalformatie Revenant, is eergisteren overleden. Hij maakte van 1990 tot en met 1995 deel uit van de band uit New Jersey en is onder meer te horen op Prophecies Of A Dying World uit 1991. Hij speelde tot in 1990 ook nog enkele jaren voor Lacerated. Corcoran is 53 jaar geworden.

Voormalige drummer van Revenant overleden

Reacties...
Review: The Three Tremors - Guardians Of The Void

Geplaatst op 14-01-2022 om 14:35u.

In 2019 verscheen het debuut van The Three Tremors, de heavymetalband met in zijn gelederen drie bekende zangers uit de scene. Sean Peck van Cage is de initiatiefnemer en heeft Harry ‘The Tyrant’ Conklin (Jag Panzer) en Tim ‘Ripper’ Owens (ex-Judas Priest, ex-Iced Earth) uitgenodigd om deel te nemen. Alle drie staan bekend om hun indrukwekkende, hoge uithalen. Die laten ze dan ook veelvuldig horen op de eerste full-length. Een feest voor liefhebbers van dit soort capriolen, maar bij ondergetekende werkte dit eerder afschrikkend.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: The Three Tremors - Guardians Of The Void

Lees verder...
Muse pakt weer wat steviger uit

Geplaatst op 14-01-2022 om 12:45u.

De nieuwe single van Muse pakt weer wat steviger uit dan we de laatste jaren van de Britse rockband gewend zijn. Won't Stand Down werd gemixt door Dan Lancaster en bevat enkele passages met stevig gitaarwerk. Frontman Matt Bellamy: "Won't Stand Down gaat over het voet bij stuk houden tegen pesterijen, of dat nu op het speelplein, het werk of ergens anders is. Bescherm jezelf tegen de dwang en sociopathische manipulatie. Weer je met kracht, vertrouwen en agressie tegen tegenslagen." Jared Hogan regisseerde bijgaande clip voor Muse, dat begin juni hoopt op te treden op Rock Am Ring (3 juni) en Rock Im Park (5 juni). Beide evenementen vinden plaats op de Nürburgring.

Reacties...

Tweede single van veertiende Korn-album

Geplaatst op 14-01-2022 om 12:05u.

Eerder in de week werd er al gehint naar een nieuwe single van Korn en sinds gisteren staat die online. Forgotten is de tweede single van Requiem. Het veertiende album komt op 4 februari uit via Loma Vista Recordings).

Lees verder...
Nieuwe clips: Spirits Of Fire, Sylvaine, Hatebreed ...

Geplaatst op 13-01-2022 om 21:15u.

Eergisteren was er een online hereniging van de originele leden van Kittie, ter ere van het 22-jarig jubileum van het debuutalbum Spit. Of het leidt tot meer goed nieuws is nog even afwachten. Tijdens de lockdowns hebben al meer herenigingen en bijzondere collaboraties plaatsgevonden. Meerdere bands waren zeer productief, waaronder enkele van onderstaande.

 • Spirits Of Fire (rock)
 • Sylvaine (atmospheric metal)
 • Hatebreed (hardcore)
 • Eternal Frequency (modern metal)
 • Fall Of Statis (symphonic black metal)
 • Konvent (blackened doom)
 • Mass Worship (post-metal)
 • Som (atmospheric metal)
 • Columbarium (doom metal)

Nieuwe clips: Spirits Of Fire, Sylvaine, Hatebreed ...

Lees verder...
Coveralbum van Udo Dirkschneider

Geplaatst op 13-01-2022 om 15:24u.

Onlangs liet Udo Dirkschneider al doorschemeren dat er een nieuwe plaat aan zit te komen, terwijl het album Game Over van U.D.O. nog maar net uit is. Het nieuwe album My Way brengt de voormalige Accept-frontman uit onder zijn eigen naam, maar het bevat geen gloednieuwe songs. De plaat bevat zeventien covers van artiesten waardoor de Duitse zanger is beïnvloed. Songs van onder meer Motörhead, Led Zeppelin, AC/DC, Judas Priest, The Rolling Stones, Uriah Heep, The Scorpions, Queen en, zoals de albumtitel al doet vermoeden, Frank Sinatra staan op My Way, dat op 22 april uitgebracht wordt door Atomic Fire Records. Tevens bevat het album het allereerste Duitstalige nummer dat Udo in zijn carrière heeft opgenomen, Kein Zurück, wat origineel van Wolfsheim is.

Coveralbum van Udo Dirkschneider

Lees verder...
Review: Thulcandra - A Dying Wish

Geplaatst op 13-01-2022 om 12:13u.

Sommige bands breken nooit echt door, maar leveren toch steevast kwaliteit. Het Duitse Thulcandra valt in deze categorie. In het vorige decennium brengt het gezelschap rondom Steffen Kummerer (bij deathmetalliefhebbers bekend van zijn werk bij Obscura) een drietal ijzersterke platen uit. De ijskoude, met prachtige gitaarmelodieën doorspekte black metal ademt de sfeer en souplesse van Dissection uit iedere porie. Het knappe is dat Thulcandra niet alleen als twee druppels water als zijn Zweedse helden klinkt, maar dat ze zelfs bijna een soortgelijk niveau aantikken. In mijn recensie van het debuut Fallen Angel's Dominion (2010) repte ik dat die plaat wat mij betreft gezien mag worden als de enige reguliere opvolger van The Somberlain (1993) en Storm Of The Light's Bane (1995).

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Thulcandra - A Dying Wish

Lees verder...
Eerste track van Vio-lence in bijna dertig jaar

Geplaatst op 12-01-2022 om 18:20u.

Op 4 maart brengt Metal Blade Records Let The World Burn van Vio-lence uit, dat in 2018 uit de mottenballen werd gehaald nadat Phil Demmel Machine Head verliet. De ep is de eerste release sinds Nothing To Gain uit 1993. Let The World Burn is opgenomen met Juan Urteaga in Trident Studios (Testament, Machine Head, Exodus). Tue Madsen is verantwoordelijk voor de mix en Ted Jensen voor de mastering. Flesh From Bone is de eerste vrijgegeven track van de aankomende ep. Anno 2022 bestaat Vio-lence naast Demmel uit zanger Sean Killian, originele drummer Perry Strickland, ex-Overkill-gitarist Bobby Gustafson en ex-Fear Factory-bassist Christian Olde Wolbers. Robb Flynn is niet benaderd om deel uit te maken van de gereanimeerde thrashformatie, die dit jaar naar Alcatraz in Kortrijk komt. Vorig jaar zegden de Amerikanen nog op het laatste moment af omdat alle bandleden ziek waren.

Lees verder...
Clips, clips en nog eens clips

Geplaatst op 12-01-2022 om 18:00u.

Ook vandaag hebben we weer negen nieuwe clips in de aanbieding, in vele smaken en stijlen. Zo hebben we onder andere black metal van Agathodaimon, death metal van Abysmal Dawn en Brick By Brick, Michael Romeo kennen we van Symphony X en komt met een nieuwe soloplaat, dus dat zit meer in de progressieve hoek en Five Finger Death Punch is wat moderner, maar komt juist met een clip bij een oud nummer. Kortom, keuze genoeg.

 • Michael Romeo (progressive metal)
 • Abysmal Dawn (death metal)
 • Five Finger Death Punch (moderne metal)
 • Agathodaimon (black metal)
 • Sagrado (brutal death metal)
 • Six Year Silence (alternative metal)
 • Brick By Brick (death metal)
 • Lockjaw (modern alternative metal)
 • Rolo Tomassi (ballad)

Clips, clips en nog eens clips

Lees verder...

Review: In Mourning - The Bleeding Veil

Geplaatst op 12-01-2022 om 17:34u.

Dat was nog eens een mooi sinterklaascadeau; het zeer goed verzorgde optreden van In Mourning dat op 5 december gestreamd werd. De opnamen van die show dateren van 6 november, toen de progressieve deathmetalformatie in Valley Sound Studio (Borlänge) speelde. Tussen die twee data in kwam de zesde full-length van de Zweedse groep uit.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: In Mourning - The Bleeding Veil

Lees verder...
Nieuwe single en plaat van Abbath

Geplaatst op 12-01-2022 om 16:00u.

Ieders favoriete voormalige Immortal-frontman is terug met een nieuwe single en een nieuw album. We hebben het natuurlijk over Abbath en zijn gelijknamige band. De single Dream Cull is afkomstig van het aankomende derde album, getiteld Dread Reaver. De nieuwe plaat werd geproduceerd door Endre Kirkesola, Abbath en Dag Erik Nygaard en opgenomen in de Dub Studio in Kristiansand en Lydstudio in Bergen. Naast negen gloednieuwe eigen songs bevat Dread Reaver ook een cover van de Metallica-klassieker Trapped Under Ice. Het album ligt vanaf 25 maart in de winkels.

Lees verder...
Nieuw Eindhovens festival: Headbangers Parade

Geplaatst op 12-01-2022 om 13:24u.

Eindhoven heeft al diverse metalfestivals, zowel indoor als outdoor. Daar komt nu het Headbangers Parade bij. Dit nieuwe evenement wordt op zaterdag 21 mei in het Klokgebouw gehouden. De eerste bevestigingen: Architects, TesseracT, Ghøstkid en Stake. In totaal zullen er tien bands optreden op twee podia in het Klokgebouw. Kaarten gaan 59 euro per stuk kosten (inclusief servicekosten). Informatie en merchandise vind je op www.headbangers-parade.com.

Nieuw Eindhovens festival: Headbangers Parade

Reacties...
Nieuwe enquête: Wil jij Judas Priest als kwartet zien?

Geplaatst op 12-01-2022 om 09:30u.

Judas Priest-gitarist Richie Faulkner onderging in september een zware operatie, nadat hij tijdens een Noord-Amerikaanse tournee met hartklachten was opgenomen in het ziekenhuis. Desondanks krijgt hij dit jaar een nog grotere verantwoordelijkheid bij de Britse band. Deze heeft namelijk afscheid genomen van Andy Sneap als tweede (tour)gitarist. Sneap blijft nog wel actief als producent van het eerstvolgende album, terwijl de zieke oudgediende (en bandleider) Glenn Tipton in de studio en af en toe bij de toegiften van liveshows meespeelt.

Judas Priest gaat de vijftigjarige jubileumtour dit jaar echter voornamelijk als kwartet doen, met Richie Faulkner als enige gitarist. Voor diens voorganger K.K. Downing, die graag op het oude nest terug zou keren, zal het een klap in het gezicht zijn dat het gezelschap hem ook in deze situatie nog niet terugvraagt. Je kunt Judas Priest als viertal onder meer in Poppodium 013 en op de Graspop Metal Meeting (als headliner van de zaterdag) aan het werk zien. Zou jij de metalgods daar nog willen bekijken, zonder het gitaartandem en de dubbele gitaarsolo's waar deze band mede om bekend staat?

Judas Priest heeft aangekondigd de vijftigjarige jubileumtour dit jaar als kwartet te gaan doen, met Richie Faulkner als enige gitarist. Sta jij daar voor open?

Kies s.v.p. het antwoord dat het beste bij jou past.

Nieuwe enquête: Wil jij Judas Priest als kwartet zien?

Lees verder...
Uitslag enquête: De beste song uit 1992 is...

Geplaatst op 12-01-2022 om 09:14u.

In onze wekelijkse frontpage-enquête stelden we de afgelopen zeven dagen de vraag: "Dertig jaar geleden werd ook al gave muziek gemaakt. Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1992?" Uit de vele stemmen en positieve reacties maken we op dat 1992 voor velen van jullie een mooi en belangrijk muziekjaar is. Sommigen weigerden zelfs te stemmen, omdat ze geen nummer tekort wilden doen. De titeltrack van Iron Maidens album Fear Of The Dark is duidelijk de grootste favoriet onder degenen die wel een keuze wilden maken, met bijna twintig procent van de uitgebrachte stemmen.

In een eerdere enquête van Metalfan.nl werd de schijf Images And Words van Dream Theater al eens uitgeroepen tot het allerbeste studio-album uit 1992. De daarvan afkomstige single Pull Me Under eindigt in de songverkiezing nu op plaats twee. Het brons is voor Pantera met het agressieve strijdlied Walk. Hieronder vind je de twaalf populairste nummers uit de uitslag, die elk minstens twee procent van de stemmen in de wacht sleepten.

Speciale vermeldingen zijn er voor Bon Jovi met Dry County, Motörheads March Ör Die, How The Gods Kill van Danzig en Helmets Unsung (die eigenlijk het jaar ervoor al op single verscheen). Die tracks stonden niet bij de voorgedrukte keuzemogelijkheden, maar werden bij de (Facebook-)reacties diverse keren vermeld of geliked. Ook Manowars bijna half uur durende magnum opus Achilles, Agony And Ecstasy In Eight Parts zagen we bij het samenstellen van de opties over het hoofd, maar die werd door niemand genoemd en dus blijkbaar door helemaal niemand gemist.

1. Iron Maiden – Fear Of The Dark (19,4% van de stemmen)
2. Dream Theater – Pull Me Under (11,4%)
3. Pantera – Walk (10,0%)
4. Paradise Lost – As I Die (8,4%)
5. Megadeth – Symphony Of Destruction (7,8%)
6. Rage Against The Machine – Killing In The Name (6,4%)
7. Alice In Chains – Would? (6,0%)
8. Bolt Thrower – The IVth Crusade (4,4%)
9. Faith No More – Midlife Crisis (3,2%)
10/11. Blind Guardian – The Bard's Song: In The Forest (3,1%)
10/11. Cannibal Corpse – Hammer Smashed Face (3,1%)
12. Biohazard – Punishment (2,8%)

Uitslag enquête: De beste song uit 1992 is...

Reacties...
Clips: Floor Jansen, Ronnie Atkins, Bad Omens ...

Geplaatst op 11-01-2022 om 20:10u.

Onze trots Floor Jansen voert vandaag de lijst met videoclips aan, gevolgd door rockzanger Ronnie Atkins en de jongere metalcoremannen van Bad Omens. Verder in de lijst vind je onder meer obscure doom en death metal. Veel luisterplezier gewenst.

 • Floor Jansen (ballad) (Revamp cover)
 • Ronnie Atkins (rock)
 • Bad Omens (industrial metalcore)
 • Mystic Circle (death metal)
 • G2 (power metal)
 • Deceiving The Spectre (deathcore)
 • Octo Crura (alternative metal)
 • Dymytry (alternative metal) (Rockwell cover
 • Phantoms Of The Void (doom)

Clips: Floor Jansen, Ronnie Atkins, Bad Omens ...

Lees verder...

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.