Pit
Enquête

Wat is tot dusver jouw favoriete song van Ghost?

Call Me Little Sunshine
Cirice
Con Clavi Con Dio
Dance Macabre
Darkness At The Heart Of My Love
Deus In Absentia
Elizabeth
Faith
From The Pinnacle To The Pit
Ghuleh/Zombie Queen
He Is
Hunter's Moon
If You Have Ghosts
Kiss The Go-Goat
Life Eternal
Mary On A Cross
Monstrance Clock
Mummy Dust
Rats
Ritual
Spillways
Square Hammer
Witch Image
Year Zero
een andere Ghost-song

[ Uitslag | Enquêtes ]

  24 maart:
 • Evil Invaders, Warbringer en Schizophrenia
 • Obstruktor, Infantry, Degenerate, Serotonia en Doodzonde
 • Truckfighters, Wizzerd en Deadly Vipers
 • 25 maart:
 • Evil Invaders, Warbringer en Schizophrenia
 • Nephylim en Dodenkrocht
 • Obstruktor, Headless Hunter, Atmoran, Torn From Oblivion en Sapphyr
 • Sisters of Suffocation en Dispelled
 • Sorcerer en High Inquisitor Woe
 • Sworn Enemy, Pain Of Truth en Worst Doubt
 • The Answer en Black Mirrors
 • 26 maart:
 • Blood Youth, Cane Hill en Diamond Construct
 • Cirith Gorgor en Lijkschouwer
 • Crowbar
 • 28 maart:
 • Metallica Amsterdam Takeover
 • 29 maart:
 • W.A.S.P.
 • Wiegedood
Kalender
Vandaag jarig:
 • Joe Kurland (Armory) - 41
 • Martin Albrecht (Mystic Prophecy) - 60
 • Steve "Zetro" Souza (Exodus) - 59
 • Thomas Fahrnbach (Boomerang) - 50

Vandaag overleden:
 • Bill Rieflin (Ministry) - 2020
 • Neil Aspinall (platenbaas) - 2008
Eerste single van Saturnus' vijfde album

Geplaatst op 16-03-2023 om 07:43u.

Op 16 juni komt The Storm Within van Saturnus uit. Het is de eerste langspeler sinds Saturn in Ascension (2012). De nieuwe plaat van de Deense doomformatie is geproduceerd door Flemming Rasmussen en bevat gastvocalen van Paul Kuhr (Novembers Doom) in Even Tide. Het is de eerste plaat met gitaristen Indee Rehal-Sagoo (Reverse The Sun, ex-Clouds, ex-Eyes Of Solitude) en Julio Fernandez (Autumnal). Toetsenist Mika Ditlev Gyldenøhr Filborne is weer teruggekeerd bij de melancholische groep.

Drummer Henrik O. Glass over de eerste single: The Calling is onze nieuwe hymne, die geboren is uit een verandering van perspectief: de noodzaak en de wil om iets van het leven te maken. Laat zien dat je passie hebt en dat je het verlangen hebt om iets van je leven te maken en dat je de storm kunt overwinnen."

Lees verder...

Pitfest

Weer nieuwe single van Kamelot

Geplaatst op 15-03-2023 om 16:45u.

Twee dagen voor de release van het nieuwe album The Awakening heeft Kamelot nog een nieuwe single uitgebracht getiteld Eventide. Wellicht spelen de mannen deze track ook aanstaande zaterdag in Den Bosch, waar de band samen met Myrath, Eleine en League Of Distortion zal optreden. Het nieuwe album werd weer opgenomen met producer Sascha Paeth en bevat gastbijdrages van zangeres Melissa Bonny (Ad Infinitum), violist Florian Janoske en celliste Tina Guo en ligt vanaf vrijdag in de winkels.

Lees verder...
Twee ep's van Iced Earth op komst

Geplaatst op 15-03-2023 om 16:26u.

Iced Earth komt met twee ep's. Geen nieuw materiaal, want de band bestaat tegenwoordig slechts uit gitarist Jon Schaffer, nadat de overige leden in 2021 opstapten na de arrestatie van Schaffer bij de bestorming van het Capitool in Washington D.C. De meeste songs op deze ep's waren in het verleden alleen als bonustracks of b-kanten verkrijgbaar. Op Hellrider staan de drie songs van de populaire Something Wicked-trilogie, maar in 2007 opnieuw opgenomen met Tim "Ripper" Owens op zang. I Walk Among You bevat drie tracks van het tweede album dat de band opnam met Owens, Framing Armageddon, maar ingezongen door de daarna teruggekeerde Matt Barlow. Daarnaast bevat deze ep ook nog drie bonustracks, opgenomen op Graspop Metal Meeting 2008. Op vinyl verschijnen de ep's afzonderlijk, maar op cd staan ze beiden op één schijfje. De releasedatum staat op 28 april via ROAR! Rock of Angels Records.

Lees verder...

Dynamo Metalfest

Tweede single van nieuwe Overkill

Geplaatst op 15-03-2023 om 14:54u.

Overkill heeft weer een nieuwe track vrijgegeven van het aankomende album Scorched. De tweede single van de plaat heet Wicked Place en je kunt hem hieronder beluisteren. De mannen hebben het album zelf opgenomen, om het daarna door Colin Richardson te laten mixen. De langspeler verschijnt op 14 april via Nuclear Blast Records. Diezelfde dag staat de band in Hedon te Zwolle samen met Exhorder en Heathen. Op 25 april komt de package naar De Dreef in het Belgische Vorselaar. Deze zomer staat Overkill ook nog op het Alcatraz festival in Kortrijk.

Lees verder...
Review: Infinite & Divine - Ascendancy

Geplaatst op 15-03-2023 om 14:38u.

Infinite & Divine is een in 2018 geïnitieerd project van zangeres Terese 'Tezzi' Persson (Venus 5) en multi-instrumentalist/producer Jan Åkesson (Shadow Rain). De twee wonen dichtbij elkaar in Malmö en schrijven in korte tijd genoeg nummers om het album Silver Lining op te nemen. Vanwege de pandemie verschijnt dat debuut pas in 2021, maar ondertussen is het duo al begonnen aan de robuustere opvolger Ascendancy.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Infinite & Divine - Ascendancy

Lees verder...
Clips: Crisix, Nanowar Of Steel, Omnium Gatherum ...

Geplaatst op 14-03-2023 om 21:29u.

Op de dag dat Overkill een nieuwe single prijsgeeft van het aankomende album, delen we negen clips van andere bands. De thrashveteranen hebben namelijk geen clip bij de nieuwe single gemaakt. Dan maar kijken naar soortgenoten Crisix, de parodiemuzikanten van Nanowar Of Steel, maar vergeet niet naar Hanging Garden en The Answer Is In The Black Void te luisteren. Aanraders.

 • Crisix (thrash metal)
 • Nanowar Of Steel (heavy metal)
 • Omnium Gatherum (death metal)
 • Claustrofobia (death/thrash metal)
 • Elvenking (power metal)
 • Hanging Garden (doom metal)
 • Inferahl (atmospheric black metal)
 • Otyken (folk music)
 • The Answer Lies In The Black Void (doom metal)

Clips: Crisix, Nanowar Of Steel, Omnium Gatherum ...

Lees verder...
Achtste album van Avenged Sevenfold

Geplaatst op 14-03-2023 om 19:52u.

Op 2 juni komt het nieuwe album van Avenged Sevenfold uit. Life Is But A Dream... is geschreven en opgenomen in vier jaar tijd en is geïnspireerd door filosoof Albert Camus. De teksten gaan over existentialisme en absurdisme. Wes Lang ontwierp de hoes van de nieuwe plaat. Chris Hopewell regisseerde de clip bij de eerste single Nobody.

Reacties...
Motörhead-biograaf overleden

Geplaatst op 14-03-2023 om 16:55u.

Motörhead heeft (opnieuw) droevig nieuws. Alan Burridge is op 71-jarige leeftijd overleden. Hij publiceerde in 1979 de eerste uitgave van Motörhead Magazine, fungeerde sindsdien als de persoon die de geschiedenis en discografie van de Britse metalband bijhield en was decennialang voorzitter van de fanclub. Burridge schreef diverse boeken over Motörhead, zoals Motörhead: Live To Win en The Illustrated Collector's Guide To Motörhead. Daarnaast schreef hij misdaadromans als Murder In The Village (2012) en andere werken. In totaal publiceerde Alan Burridge meer dan dertig boeken. Hij was een naaste vriend van wijlen Lemmy Kilmister (de bandleider van Motörhead) en laat een vrouw, twee kinderen en tien kleinkinderen na.

Motörhead-biograaf overleden

Reacties...
Einde van Dim Crimson

Geplaatst op 13-03-2023 om 21:32u.

Na tien jaar houdt Dim Crimson ermee op. Corona speelde een factor in die beslissing, maar ook liepen de ambities en prioriteiten van de bandleden uiteen. Het kwintet (Huub Slots, Jeroen Terpstra, Bart Terpstra, Tamara Bouwhuis (Whiteabbey) en Serafym Kravchenko) bedankt de mensen die de symfonische metalformatie hebben gesteund en kijkt met trots terug op het uitbrengen van de ep The Prey in 2021, waarvan nog enkele exemplaren te koop zijn via de Bandcamp-pagina van Dim Crimson.

Einde van Dim Crimson

Reacties...
Nieuwe clips: Electric Callboy, Extreme, Gorod ...

Geplaatst op 13-03-2023 om 21:08u.

Laten we de week maar goed beginnen. De afgelopen dagen hebben we geen video-artikel geplaatst, dus het is de hoogste tijd om weer eens wat te laten zien en horen. Extreme is terug, Electric Callboy behoudt het momentum, Gorod doet het op eigen kracht, Tim Lambesis maakt je warm voor het debuutalbum van Born Through Fire en er is meer.

 • Electric Callboy (electronicore)
 • Extreme (hard rock)
 • Gorod (technical death metal)
 • Adrian Benegas (symphonic metal)
 • All For Metal (heavy metal)
 • Born Through Fire (groove metal)
 • Cloak (gothic black metal)
 • Harboured (atmospheric post-metal)
 • Paleface (beatdown)

Nieuwe clips: Electric Callboy, Extreme, Gorod ...

Lees verder...
Waarschuwing van Wintersun

Geplaatst op 13-03-2023 om 19:05u.

Eindelijk is er nieuw songmateriaal van Wintersun. Warning is een instrumentaal nummer van iets meer dan twee minuten, dat geschreven, ingespeeld, geproduceerd, gemixt en gemasterd is door bandleider Jari Mäenpää. Het nieuwe nummer is in zes verschillende versies verkrijgbaar via de Bandcamp-pagina van Wintersun.

Reacties...
The Aggression Sessions

Geplaatst op 13-03-2023 om 15:12u.

In navolging van The Depression Sessions (2016) verschijnt binnenkort de ep The Aggression Sessions. Hierop staan zes tracks van drie bands. Thy Art Is Murder, Fit For An Autopsy en Malevolence coveren songs van respectievelijk Cannibal Corpse, At The Gates en Anastacia, maar elke band heeft ook een gloednieuwe song aangeleverd. Het schijfje verschijnt via Nuclear Blast Records op 7 april op streamingdiensten en op 21 juli op vinyl en cd, maar het nieuwe nummer van Fit For An Autopsy getiteld Hellions is nu alvast te beluisteren.

Lees verder...
Nieuwe single van Tygers Of Pan Tang

Geplaatst op 13-03-2023 om 12:32u.

Fire On The Horizon is de titel van de nieuwe single van Tygers Of Pan Tang. Het nummer zal staan op het aankomende album Bloodlines, dat op 5 mei via Mighty Music verschijnt op lp, cd en via de bekende streamingdiensten. Nog voor die tijd is de band alweer live te zien. De mannen staan op 8 april op Kanaalrock in De Krim (Overijssel). Ook is Tygers Of Pan Tang deze zomer te zien op het Alcatraz Festival in het Belgische Kortrijk.

Lees verder...
Review: Remina - Strata

Geplaatst op 13-03-2023 om 10:00u.

Sommige combinaties werken zo goed dat het moeilijk voor te stellen is dat er een eind aan komt. Zo blijkt de Zweedse gothic/doomformatie Draconian in 2012 een perfecte vervangster te hebben gevonden voor de vertrokken zangeres Lisa Johansson. De in Duitsland geboren, maar in Zuid-Afrika opgegroeide Heike Langhans ontpopt zich tot verstild en betoverend boegbeeld van deze band. Het resulteert in twee ijzersterke albums - Sovran (2015) en Under A Godless Veil (2020) - en schitterende live-optredens. Toch blijken de ambities van Langhans en de rest van Draconian niet met elkaar overeen te komen. De zangeres wil meer aandacht besteden aan haar familie en tegelijkertijd nieuwe muzikale projecten opzetten. De wegen scheiden zich dan ook in 2022.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Remina - Strata

Lees verder...
Nieuwe poll: Hoe vaak heb jij Saxon live gezien?

Geplaatst op 12-03-2023 om 07:45u.

Gitarist Paul Quinn doet na 47 jaar trouwe dienst een stapje terug bij Saxon. Hij blijft actief in de studio en zal wellicht af en toe bij een optreden aansluiten, maar gaat niet meer mee op tournee. In al die jaren heeft Quinn vele malen met Saxon opgetreden in de Benelux en omgeving. De kans is dus groot dat je de groep weleens live hebt meegemaakt, al was het maar op een festival. Of wellicht heb je juist een groot aantal losse headlineshows van Saxon bezocht. Hoe vaak heb jij de NWOBHM-formatie (met Paul Quinn) op het podium in actie gezien? Stemmen kan via de bijgaande link en we vinden het leuk als je ons in een (Facebook-)reactie vertelt wat jouw live-ervaringen zijn met deze vooraanstaande heavymetalband.

Hoe vaak heb jij Saxon (ongeveer) live gezien, met Paul Quinn?

Kies s.v.p. het antwoord dat het beste bij jou past.

Nieuwe poll: Hoe vaak heb jij Saxon live gezien?

Lees verder...
Fleddy Melculy Metalfestival Into The Grave

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.