Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

06-06-2020

Eerste single van het nieuwe Oceans Of Slumber-album
Geplaatst op 06-06-2020 om 12:10u

Op 4 augustus brengt Century Media Records Oceans Of Slumber van de gelijknamige Amerikaanse progformatie uit. Het is gemixt en gemasterd door Dan Swanö (o.a. Opeth, Katatonia). Het artwork komt van de hand van Giannis Nakos. Je kunt de eerste single A Return To The Earth Below hieronder beluisteren en de bijgaande video bekijken. Zangeres Cammie Gilbert: "Net als in deze wereld vinden er binnen onszelf cycli plaats die doorbroken moeten worden. Dit omdat ze ons verscheuren en leed bezorgen. Soms komen deze scheuren aan de oppervlakte en zijn ze een trigger voor een ketting van emotionele kwetsbaarheden en zelfs hopeloosheid. Er komt vroeg of laat een punt dat we moeten stoppen met wegrennen van de pijn, de waarheid en van onszelf. Het nummer gaat over die reis. Door deze zelfreflectie vinden we uiteindelijk innerlijke vrede."

Review: Sojourner - Premonitions
Geplaatst op 06-06-2020 om 11:00u

Review: Sojourner - PremonitionsNu Sojourner onder contract staat bij Napalm Records zijn er meer ogen dan ooit gericht op de internationale atmosferische en melancholische folblackmetalband. Empires Of Ash (2016) en The Shadowed Road (2018) verschenen nog via Avantgarde Music en bleven onderbelicht bij het grote publiek, maar daar is nu dus geen sprake meer van.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Nieuwe clips van onder meer Destruction en Ensiferum
Geplaatst op 05-06-2020 om 21:20u

Op de dag dat Bandcamp 100% van de opbrengsten aan de bands doorgeeft, delen we negen clips.

Dit keer zijn Destruction en Ensiferum de populairste bands.
Daarnaast hebben we:

  • Rumahoy (pirate metal)
  • Svnth (atmosferische black)
  • Terra (alternatieve rock)
  • End (hardcore)
  • Xordia (industrial metal)
  • Hagelslag feat. The Hirsch Effekt (math metal/prog)
  • Frogg (prog metal)

In Flames komt met jubileum-editie van Clayman
Geplaatst op 05-06-2020 om 20:15u

Ter ere van het twintigjarig jubileum van Clayman heeft In Flames een viertal nummers van die vijfde studioplaat opnieuw opgenomen als bonustracks. De opnieuw opgenomen versies komen samen met geremasterde versies van alle nummers op 28 augustus uit via Nuclear Blast Records. De nieuwe release bevat nieuw artwork en tevens een nieuwe instrumentale medley. De nieuwe versies zijn geproduceerd door Howard Benson (My Chemical Romance, Motörhead) en gemixt door Chris Lord-Alge (Green Day, Rob Zombie). Clayman nieuwe stijl zal zowel digitaal beschikbaar zijn als in de fysieke formaten cd-digipak en dubbel-lp met een zestien pagina's tellend booklet (11 geremasterde tracks op 12” en vijf bonustracks op 10”.

Uada komt met derde album
Geplaatst op 05-06-2020 om 16:00u

De Amerikaanse blackmetallers van Uada komen op 25 september met hun derde album. De titel hiervan wordt Djinn. Dit wordt het eerste album met bassist Nate Verschoor. Voor de drumpartijen is sessiedrummer Josiah Babcock ingehuurd. De band heeft nu alvast de titeltrack vrijgegeven, die je hieronder kunt beluisteren.

Wardruna zet clip bij Lyfjaberg online
Geplaatst op 05-06-2020 om 14:50u

Door omstandigheden verschijnt het nieuwe album Kvitravn van Wardruna later dan gepland. Toch wilde de groep rond Einar Selvik niet langer wachten met het openbaar maken van songmateriaal. Dat is er nu in de vorm van Lyfjaberg (Healing-mountain). "To climb the Healing-mountain is a journey for the mind and spirit as much as the feet and body. Anything of true value, comes at a true cost." De bijgesloten clip is voornamelijk geschoten in de bergen bij het Noorse Tustna. De beelden dateren van begin mei, toen de winter besloot terug te keren, waardoor de filmploeg van Ragnarok Film en bandleden drie dagen en nachten door een laag sneeuw van een halve meter moesten ploegen. Lyfjaberg is verkrijgbaar als digitale single en als speciale limited 12”-vinyl. De coverfoto is gemaakt door Ane Os.

Aerosmith opnieuw bevestigd voor Graspop Metal Meeting
Geplaatst op 05-06-2020 om 14:15u

Graspop Metal Meeting heeft de eerste headliner voor de komende editie bevestigd. Opnieuw bevestigd, zelfs. Aerosmith zou dit jaar de afsluitende dag headlinen maar om welbekende redenen gaat dat niet door. Gelukkig komt de legendarische, Amerikaanse band volgend jaar alsnog naar Graspop. Dan vindt het festival plaats van donderdag 17 t/m zondag 20 juni. Alle informatie vind je op www.graspop.be.

Aerosmith opnieuw bevestigd voor Graspop Metal Meeting

Unleash The Archers teaset Abyss, het vervolg op Apex
Geplaatst op 05-06-2020 om 13:05u

Op 21 augustus brengt Napalm Records Abyss van Unleash The Archers uit. Het conceptalbum is een vervolg op Apex uit 2017. Zangeres Brittney Slayes geeft op de Facebook-pagina van de Canadese metalband een uitgebreide verklaring. Samengevat is Abyss "a classic take on good versus evil, light versus dark, The Grandson versus The Matriarch, but also person versus self." De vijfde full-length is gemixt en gemasterd door Jabob Hansen en de productie was in handen van gitarist Andrew Kingsley, die vocalen verzorgt in Carry The Flame. Afterlife bevat orkestraties van Francesco Ferrini (Fleshgod Apocalypse). Het artwork (Nightjar art) is ontworpen door Adam Burke. De Deluxe Earbook-editie bevat het gehele album in instrumentale versie plus twee bonustracks (synthwave- en gothicfolkpopversies van het titelnummer en Soulbound.

Mr. Bungle covert The Exploited voor goed doel
Geplaatst op 05-06-2020 om 12:05u

Eerder dit jaar speelde Mr. Bungle zeven uitverkochte shows in Verenigde Staten. Op de setlist stonden onder meer tracks van de demo The Raging Wrath Of The Easter Bunny. De nummers van die demo zijn opnieuw opgenomen en zullen later dit jaar verschijnen. De band, die momenteel bestaat uit de originele leden Trevor Dunn, Mike Patton en Trey Spruance plus Scott Ian (Anthrax, S.O.D.) en Dave Lombardo (Dead Cross, Suicidal Tendencies, ex-Slayer) heeft een cover opgenomen van USA van The Exploited. De opbrengsten daarvan gaan naar MusiCares Covid-19 Relief Fund, een organisatie die degene binnen de muziekindustrie ondersteunen die door de coronacrisis getroffen zijn. Als je de track vandaag via de Bandcamp-pagina van Mr. Bungle koopt, gaat 100% naar de band en daarmee naar het goede doel.

Review: Sinister - Deformation Of The Holy Realm
Geplaatst op 05-06-2020 om 12:00u

Review: Sinister - Deformation Of The Holy Realm Terwijl de bandleden komen en gaan, is de naam Sinister nog lang niet aan het verdwijnen uit de gedachten van de fans van oldschooldeathmetal. Ik denk dat de groep zelf ook een paar keer moest controleren hoeveel platen deze al op zijn naam heeft staan. Deformation Of The Holy Realm is namelijk al het veertiende studioalbum van de band. Fans hebben drie jaar moeten wachten op deze plaat.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Originele The Sweet-bassist overleden
Geplaatst op 05-06-2020 om 11:08u

Steve Priest, de originele bassist van The Sweet, is op 72-jarige leeftijd overleden. Het treurige nieuws werd bekendgemaakt door gitarist Andy Scott. De Britse groep scoorde begin jaren zeventig in Nederland en de rest van Europa aanvankelijk enkele grote hits met zoete bubblegumpop, maar al snel verschoof de sound richting glam- en hardrock. Dat leverde een reeks puike Top Tien-hits op als Block Buster, Hell Raiser, The Ballroom Blitz, Fox On The Run, Love Is Like Oxygen en Action.

Aanvankelijk werden die singles geschreven door het producentenduo Nicky Chinn en Mike Chapman, maar gaandeweg begonnen de bandleden zelf hun hits en albumtracks te pennen. Steve Priest speelde daarin een rol en hanteerde bovendien niet alleen de basgitaar, maar fungeerde met zijn opvallende, hoge stemgeluid ook als tweede zanger van de band. Toen frontman Brian Connolly in 1979 The Sweet verliet, werd Priest zelfs een tijdje de leadzanger van het gezelschap. In 1994 publiceerde de bassist een autobiografie, Are You Ready Steve?

Originele The Sweet-bassist overleden

Negen nieuwe clips met o.a. Poppy en Signs Of The Swarm
Geplaatst op 04-06-2020 om 20:45u

Een dag nadat bekend is gemaakt dat IJsselhallen definitief gaat sluiten (het complex in Zwolle waar onder meer Iron Maiden, Slayer en Metallica in optraden), delen we negen clips. Dit keer zijn Poppy en Signs Of The Swarm de bekendste artiesten. Daarnaast hebben we Warkings (heavy/power metal), Pattern Seeking Animals (artrock), Out Of Vision (metalcore), Contracult Collective (industrial metal), Nocturnis (black), Atwood (alternative rock) en Metaprism (moderne melodieuze metal).

Review: Sloper - Sloper
Geplaatst op 04-06-2020 om 14:30u

Review: Sloper - SloperDrummers Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger) kunnen het al langer goed met elkaar vinden. Samen beginnen zij aan een nieuw, muzikaal avontuur: Sloper. Dat beide heren drummen is daarbij geen belemmering. Voor Zuiderwijk geldt immers hoe meer drummers hoe meer vreugd, getuige het project 2000 Drummers Aan Zee. Sloper wijkt nog verder af van de traditionele bandvorm door de afwezigheid van een bassist. Peter Shoulder (Winterville, The Union en Silverthorne) en Fabio Canini zijn beiden gitarist. Shoulder neemt tevens de zangpartijen voor zijn rekening.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Northtale heeft zanger ontslagen
Geplaatst op 04-06-2020 om 13:54u

Vorig jaar bracht de Zweeds-Amerikaanse powermetalband Northtale het debuutalbum Welcome To Paradise uit. Dit was blijkbaar toch niet het paradijs waar zanger Christian Eriksson op gehoopt had, want hij maakt geen deel meer uit van de band. Volgens gitarist Bill Hudson zaten hij en Eriksson niet op één lijn met betrekking tot het nieuwe album en uiteindelijk waren ze het over alles oneens. Daarom is de zanger afgelopen februari verteld dat hij geen deel meer uitmaakt van Northtale. Sindsdien heeft de band audities gehouden voor een nieuwe frontman en de keuze is inmiddels teruggebracht tot twee kandidaten. Waarschijnlijk horen we dus binnenkort wie de nieuwe zanger van Northtale wordt. De band werkt ondertussen aan nieuw materiaal. Het tweede album zou al voor 70% geschreven zijn en de pre-productie begint daarom al spoedig.

Northtale heeft zanger ontslagen

Negen nieuwe clips met o.a. Exist Immortal en Good Tiger
Geplaatst op 03-06-2020 om 21:05u

Het is weer de hoogste tijd om een negental clips te demonstreren. Dit keer hebben we technische emorock van Exist Immortal, hardrock van Black Rose Maze, moderne metal van Carmilla, alternatieve metalcore van Aamon, elektronische artrock van Good Tiger, experimentele muziek van JIA, doomsludge van -(16)-, metalcore van Sun & Flesh en een ballad van Witch Taint.