Enquête

Wat vind jij de beste metal- of rockcover van een ABBA-song?

Bang-A-Boomerang – Black-Ingvars
Dancing Queen – Diablo
Does Your Mother Know – Ash
Eagle – Rob Rock
Gimme! Gimme! Gimme! – Mägo De Oz
Gimme! Gimme! Gimme! – Sinergy
Gimme! Gimme! Gimme! – Tragedy
I'm A Marionette – Ghost
Knowing Me, Knowing You – MGT & Ville Valo
Lay All Your Love On Me – Amberian Dawn
Lay All Your Love On Me – Avantasia
Lay All Your Love On Me – Helloween
Mamma Mia – The Black (Sweden)
Money, Money, Money – At Vance
Money, Money, Money – Mental Crypt
Ring, Ring – Sator
S.O.S. – Fozzy
Summer Night City – Therion
Take A Chance On Me – The Black (Sweden)
The Winner Takes It All – At Vance
Voulez-Vous – Morgana Lefay
Waterloo – Black-Ingvars
Waterloo – Nation
When I Kissed The Teacher – Last Autumn's Dream
een andere ABBA-cover, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  1 december:
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • 2 december:
 • Árstíðir
 • Hällas en Gigatron2000
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • Sonata Arctica en Eleine
 • Wilson & Wakeman
 • 3 december:
 • Hangman's Chair
 • Heilung
 • 4 december:
 • Dool en Ggu:ll
 • Epica en Blackbriar
Geen concerten bekend voor 01-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
 • Brad Delson (Linkin Park) - 44
 • Chris Poland (Megadeth) - 64
 • Eric Bloom (Blue Öyster Cult) - 77
 • Ikey Owens (The Mars Volta)? - 47
 • Jochem Jonkman (Vanderbuyst) - 40
 • John Densmore (The Doors) - 77
 • Lorenzo Frascaroli (Tystnaden) - 40
 • Roger Peterson (Intwine) - 41
 • Steve Gibb (Black Label Society) - 48

Vandaag overleden:
 • Martin Sharp (illustrator) - 2013
 • Ray Gillen (Badlands) - 1993
 • Richard Coughlan (Caravan) - 2013
Preview: de nieuwe Sabaton

Geplaatst op 30-11-2021 om 17:00u.

Sabaton kan zich geen mooiere locatie wensen dan het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis in Brussel om een albumpresentatie te houden van de nieuwe langspeler The War To End All Wars. Het museum beschikt over een grote collectie uniformen, voertuigen en wapens uit de Eerste Wereldoorlog en laat nu het nieuwe Sabaton-album precies weer over die oorlog gaan. We waren bij de luistersessie. Een eerste indruk van het album The War To End All Wars kun je hier lezen!

Preview: de nieuwe Sabaton

Lees verder...
Review: Epica - Omega Alive

Geplaatst op 30-11-2021 om 16:00u.

Deze zomer was Epica een van de artiesten die een livestream aanbood als vervanging voor de vele afgelaste optredens. Omega Alive was destijds de titel en onder deze naam verschijnt de show nu ook op cd, lp, dvd en blu-ray. In vijf verschillende hoofdstukken komen in totaal vijftien songs voorbij uit de inmiddels aardig grote discografie van de band, al ligt de nadruk wel op het laatste album Omega. Sinds het vorige livedocument Retrospect zijn er alweer acht jaar verstreken en vier nieuwe studioalbums bijgekomen, dus het werd wel weer tijd voor een livealbum.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Epica - Omega Alive

Lees verder...
Sisters Of Suffocation stelt albumrelease uit

Geplaatst op 30-11-2021 om 15:39u.

Het nieuwe album Eradication van Sisters Of Suffocation is uitgesteld tot volgend jaar. Na een succesvolle crowdfundingcampagne zou de plaat dit najaar moeten uitkomen, maar frontvrouw Els Prins zit in de ziektewet. Ze heeft het momenteel mentaal heel erg zwaar en staat onder behandeling in een kliniek. Ze is naar eigen zeggen nu niet in staat om op te treden of een album uit te brengen. We wensen haar veel sterkte toe.

Sisters Of Suffocation stelt albumrelease uit

Reacties...

22 nieuwe namen voor Roadburn

Geplaatst op 30-11-2021 om 15:22u.

De toch al niet misselijke line-up van Roadburn is zojuist weer wat groter geworden. Het festival heeft namelijk maar liefst 22 nieuwe acts toegevoegd, waarbij heel wat leuks te ontdekken valt. De nieuwe namen op een rijtje: 40 Watt Sun, Cloud Rat, Emma Ruth Rundle, Fågelle, Hangman's Chair, Health, Kaelan Mikla, Kanaan, Kanga, Kollaps, Kungens Män, Lingua Ignota, Messa, Mizmor, Pinkish Black, Smote, Sordide, Sum Of R, The Bug Feat. Flowdan & Logan, Uniform en Wyatt E. Vorige maand werden de eerste bands bekend voor Roadburn 2022. Onder meer Alcest, Ulver, Green Lung, Dödsrit, Gggolddd, Primitive Man, Liturgy, Nothing en Russian Circles werden toen bevestigd.

Curatoren zijn komend jaar Milena Eva en Thomas Scarione van Gggolddd. Naast het optreden met hun eigen band spelen ze ook het voor Roadburn-gecomponeerde stuk This Shame Should Not Be Mine. Full Of Hell is komend jaar de 'artist in residence' en zal vier optredens verzorgen, waaronder een exclusieve samenwerking met Nothing. Omdat de 2020-editie nooit is doorgegaan, worden de 3 commissieopdrachten die speciaal gecomponeerd zijn voor het festival doorgeschoven naar 2022: celliste Jo Quail speelt The Cartographer, James Kent (Perturbator) en Johannes Persson (Cult of Luna) presenteren Final Light en sludgemetalbands Vile Creature en Bismuth spelen A Hymn of Loss and Hope.

Roadburn vindt volgend jaar plaats van 21 t/m 24 april, in Poppodium 013 en de Spoorzone in Tilburg. Er zijn nog een beperkt aantal tickets beschikbaar. De zaterdag- en zondagtickets zijn uitverkocht. Alle informatie vind je op www.roadburn.com.

22 nieuwe namen voor Roadburn

Reacties...
Zevende album van Three Days Grace

Geplaatst op 30-11-2021 om 10:58u.

Three Days Grace komt met een knallend album, als we op de titel af mogen gaan. Die is namelijk Explosions. Dit zevende album van de Canadese band moet op 6 mei uitkomen, maar nu alvast is er de eerste single So Called Life. De bijbehorende videoclip werd geregisseerd door Jon Vulpine.

Lees verder...
Review: Swallow The Sun - Moonflowers

Geplaatst op 29-11-2021 om 15:45u.

Al meer dan twintig jaar ellende, verdriet, melancholie. Het lijden lijkt eindeloos. Ook anno 2021 komt Swallow The Sun met een album dat allerminst vrolijk stemt. Je hoeft alleen maar naar de tracklist te kijken en je weet dat het een droevige aangelegenheid is. Moonflowers staat vol met droefgeestige composities die vanwege de algemene teksten multi-interpretabel zijn.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Swallow The Sun - Moonflowers

Lees verder...
Hammerfall klaar met opnames

Geplaatst op 29-11-2021 om 10:48u.

De mannen van Hammerfall zijn klaar met de opnames van hun nieuwe album. Dit onthulde gitarist Oscar Dronjak in de laatste aflevering van de Hammerfall TV livestream. De muziek werd wederom opgenomen in de eigen Castle Black Studios in Zweden met producer Fredrik Nordström, terwijl frontman Joacim Cans zijn vocalen opnam met producer Jacob Hansen in zijn Hansen Studios in Denemarken. Enkele songs zijn al geschreven terwijl de band nog bezig was met de opnames van het vorige album Dominion, zo laat Dronjak weten. Wat de titel van de plaat wordt, wordt binnenkort bekendgemaakt. Het twaalfde studioalbum van deze Zweedse powermetallers moet begin volgend jaar uitkomen.

Hammerfall klaar met opnames

Reacties...
Review: Temperance - Diamanti

Geplaatst op 28-11-2021 om 16:44u.

Er zijn van die bands die vanwege hun positieve uitstraling, onaflatende enthousiasme en gepassioneerde performance bij voorbaat al bonuspunten verdienen. Een voorbeeld daarvan is Temperance, dat recentelijk op Brainstorm Festival in Apeldoorn uiterst gemotiveerd enkele nieuwe nummers ten gehore bracht van het nieuwe album Diamanti.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Temperance - Diamanti

Lees verder...
Review: Rhapsody Of Fire - Glory For Salvation

Geplaatst op 27-11-2021 om 10:45u.

De mannen van Rhapsody Of Fire zitten niet stil. Terwijl we nog wachten op nieuw materiaal van Luca Turilli’s variant van de band (de geschiedenis en vertakkingen van de powermetalformatie verdient een saga op zich), brengt toetsenist Alex Staropoli, die nog als enige oudgediende is overgebleven, enkele maanden na de matige ep I’ll Be Your Hero alweer een nieuwe langspeler uit. Glory For Salvation is, na het in 2019 verschenen The Eighth Mountain, de tweede full-length waarop nieuwe zanger Giacomo Voli te horen is. Zijn stemgeluid is goed, maar hij wordt nog niet breed omarmd. Zijn vocale live-prestaties, zoals die te horen zijn op de hierboven genoemde ep, zijn niet bijster overtuigend. Bovendien deden de opnieuw ingezongen, klassieke tracks op Legendary Years (2017) de charismatische Fabio Lione niet vergeten.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Rhapsody Of Fire - Glory For Salvation

Lees verder...

Eindhoven Metal Meeting jaar uitgesteld

Geplaatst op 27-11-2021 om 07:28u.

Vrijdagavond heeft het demissionaire kabinet (zie de bijgaande foto van het ANP) nieuwe, nog strengere maatregelen aangekondigd in een poging de oplopende coronacijfers te bedwingen. Daardoor zullen er de komende tijd in Nederland geen (of nauwelijks) concerten plaats kunnen vinden. Zo ziet de organisatie van de Eindhoven Metal Meeting zich gedwongen om het festival met een jaar uit te stellen. De nieuwe data zijn vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2022. De line-up is nog onzeker. Reeds gekochte kaarten voor de 2021- of de (eveneens uitgestelde) 2020-editie blijven geldig voor volgend jaar, maar tot 12 januari zal het ook mogelijk zijn om geld retour te vragen of te doneren.

Eindhoven Metal Meeting jaar uitgesteld

Reacties...
Nieuwe single van Battle Beast

Geplaatst op 26-11-2021 om 12:00u.

Begin volgend jaar ligt het nieuwe album Circus Of Doom van Battle Beast in de winkel, maar vandaag brengt de Finse band alvast de tweede single Eye Of The Storm uit. De bijbehorende videoclip werd geregisseerd door Tobias Andersson. Battle Beast nam het nieuwe album op in de eigen JKB Studios van Janne Björkroth in Helsinki. De Battle Beast-toetsenist was ook verantwoordelijk voor de productie en mix van de plaat. Het album, met artwork van Jan Yrlund, verschijnt op 21 januari via Nuclear Blast Records.

Lees verder...
Review: Lordi - Superflytrap

Geplaatst op 26-11-2021 om 11:30u.

Begin 2020 bracht het Finse metalmonster Lordi de fictieve verzamelaar Killection uit, met daarop songs in diverse stijlen uit de rijke rock- en metalhistorie: van glam tot prog, van disco tot thrash. Deze plaat zou een weergave zijn van Lordi door de jaren heen. Het is een grap, want Lordi bestond nog niet in de jaren zeventig. Maar wat als Lordi al decennialang successingles schrijft? Met dat idee, de muziek van Killection, en de extra tijd die de coronaellende Mr. Lordi gaf, ging hij aan de slag met het schrijven van meer materiaal in stijlen waarvan Lordi zich normaliter niet bedient. Het resultaat is de boxset Lordiversity. Het zijn zeven albums met elk een eigen karakter. Elk van die platen past in een periode uit de muziekgeschiedenis. Het geluid is onmiskenbaar Lordi, maar verschilt dusdanig van de gebruikelijke shockrock en -metal dat het uniek klinkt. Het idee is in ieder geval bijzonder origineel.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Lordi - Superflytrap

Lees verder...
Eerste nieuwe nummer van Tony Iommi in jaren

Geplaatst op 26-11-2021 om 10:57u.

Scent Of Dark is de titel van het eerste nieuwe materiaal in jaren van Tony Iommi. het uitbrengen van het nummer valt samen met de release van Tony Iommi Monkey Special, een nieuwe geur van Xerjoff. Iommi werkte samen met Xerjoff-oprichter Sergio Momo aan de geur en Momo speelt gitaar in het instrumentale Scent Of Dark. Dit is het eerste nieuwe metalnummer dat Iommi uitbrengt sinds de release van het laatste album 13 van Black Sabbath, acht jaar geleden. Naast Iommi en Momo hoor je ook Jimmy Crutchley op basgitaar, Ash Sheehan op drums, Rebecca Rose op de cello en Julianne Bourne op de viool.

Reacties...
Review: Omnium Gatherum - Origin

Geplaatst op 25-11-2021 om 09:15u.

Het is niet makkelijk om met een originele, niet reeds in gebruik zijnde albumtitel te komen. In eerste instantie was de titel voor de negende langspeler van Omnium Gatherum Reckoning, maar die naam was al gereserveerd voor het debuut van Laurenne/Louhimo, dat ook in Sonic Pump Studios werd opgenomen met dezelfde producer: Nino Laurenne. Daarna kwam zanger Jukka Pelkonen met Fortitude, maar hij had het nieuws rond de naam van het nieuwe Gojira-album nog niet meegekregen. Uiteindelijk besloten de Finnen te kiezen voor Origin.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Omnium Gatherum - Origin

Lees verder...
QOTSA, Sum 41 en meer voor Rock Werchter

Geplaatst op 24-11-2021 om 22:45u.

Vandaag heeft Rock Werchter zestien namen toegevoegd aan de affiche. Dit festival doet in 2022 zijn naam eer aan, want op alle vier dagen staan al leuke rockbands geprogrammeerd. Zo was reeds bekend dat Metallica op vrijdag 1 juli de tweede dag van het Vlaamse evenement zal headlinen. In de vorm van Queens Of The Stone Age is daar nu een zeer luxe voorprogramma aan toegevoegd. De andere bevestigde acts voor de vrijdag zijn Alt-J, Moderat, Sam Fender en The Streets. Daar komt nog heel wat bij, maar dankzij de immense populariteit van Metallica zijn de losse kaarten voor deze dag inmiddels al wel uitverkocht.

Heb je achter het net gevist, dan is een combikaart voor alle vier dagen wellicht het overwegen waard. Na de bekendmakingen van vandaag, bestaat de voorlopige line-up voor donderdag 30 juni uit de vermaarde grungeformatie Pearl Jam, de alternatieve rocklegende Pixies, singer/songwriter Beck en de lieftallige dames van Haim. Op zaterdag 2 juli zorgen Faith No More en Nothing But Thieves vooralsnog voor de wat hardere klanken, aangevuld met het popgeweld van Imagine Dragons, Twenty One Pilots, Jorja Smith, Phoebe Bridgers, Bicep Live en de van The XX bekende dj Jamie XX.

Voor zondag 3 juli was eerder al Red Hot Chili Peppers als afsluiter aangekondigd. Daar komt met Sum 41 nu nog een stevige band bij. Ook The Killers, Keane en Polo G staan voor die datum reeds genoteerd. Daar komt ongetwijfeld nog flink wat bij. Tot 1 december kun je nog profiteren van de "oude" ticketprijs, daarna gaan de kosten van een dag- of combikaart omhoog. Meer informatie, bijvoorbeeld over de kaartverkoop, vind je op de website van Rock Werchter.

QOTSA, Sum 41 en meer voor Rock Werchter

Reacties...

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.