Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Korn - Take A Look In The Mirror
Jaar van release: 2003
Label: Epic Records
Korn - Take A Look In The Mirror
Back 2 Basics
Ik neem aan dat ik Korn niet hoef te introduceren. Onlangs is op 21 november het nieuwe album Take A Look In The Mirror gereleased. Drie dagen eerder dan gepland, omdat het album al ruim een week op het internet te vinden was. Dit album is geproduceerd door Korn zelf en opgenomen in hun eigen studio. De fans moesten lang wachten (3 jaar) op de voorganger Untouchables. Nu zit er maar één jaar tussen de vorige release en de huidige. In de interviews voorafgaand aan dit album, zeiden ze dat deze release harder zou zijn en meer 'back to basics.' Dit hadden ze wel vaker gezegd over nieuwe albums, en achteraf bleek dat niet echt op te gaan, maar is het deze keer dan wel oprecht?

Take a look in the mirror
Het album begint met 'Right Now', de single met de ranzige animatie clip gemaakt door Spike & Mike Animation. Dit was het eerste nummer na 'Did My Time' wat een voorproefje gaf van het nieuwe album. En dit is gewoon een typisch Korn nummer. 'Break Some Off' is hard. Althans de muziek is niet harder dan normaal, maar Jonathan doet flinke grunts in het refrein en de bridge. De coupletten zijn rustig maar dit vormt een mooi contrast met het harde refrein. Dat is natuurlijk ook typisch Korn. Het emotionele 'Counting On Me' gaat volgens Jonathan Davis over het feit dat hij altijd klaar staat voor de mensen van wie hij houdt. Hier hoor je duidelijk wat Jonathan's zang kwaliteiten zijn en dit nummer is voor veel fans één van de favorieten van Take A Look In The Mirror. 'Deep Inside' heeft een refreintje wat in je hoofd blijft hangen, maar verder krijg ik er een beetje een 'zeemans-song' gevoel bij. Wat mij betreft het minste nummer op het album, het refrein verpest het een beetje. 'Did My Time' kennen we allemaal als het eerste nieuwe materiaal van Korn dat we te horen kregen in de zomer van 2003 als nummer bij de film 'Tomb Raider: The Cradle Of Life.' Lekkere groove en een typische Korn melodie. 'Everything I've Known' vind ik persoonlijk een heel lekker nummertje, het refrein is erg sterk. Op 'Play With Me' is rapper Nas te horen. Dit vind ik wel een aardig nummer en Nas doet het niet slecht. Het had veel erger gekund als ze voor een of andere Ja Rule of iets dergelijks hadden gekozen.

Het kan heel goed zijn dat je het nummer 'Alive' herkent. Dit nummer stond op de demo 'Niedermeyers Mind' samen met vroege versies van 'Blind', 'Daddy' en 'Predictable'. Die laatste drie kwamen op het self titled album. 'Alive' diende echter als basis voor 'Need To', waar je de riff waarschijnlijk van zult herkennen. Ze besloten echter om voor dit album 'Alive' opnieuw op te nemen zoals hij oorspronkelijk op de demo stond.
Hierna horen we de bekende bagpipes weer op het up-tempo en agressieve 'Let's Do This Now.' 'I'm Done' is één van de betere nummers op het album, Jonathan zingt hier erg goed. 'Y'all Want A Single' dient als protest tegen de platenbazen die de band om een single vroegen. Korn stond hier niet om te springen en ze maakten dit hilarische nummer met het grootste aantal keren 'fuck' in één nummer in de geschiedenis van Korn. Erg vermakelijk en gewoon een lekker nummer. Dit word de volgende single, en de fans moeten er voor zorgen dat het gedraaid gaat worden op de Amerikaanse radio. 'When Will This End' klinkt eigenlijk heel 'old-school' Korn en had, ondanks dat het een langzaam nummer is, zo op het self titled album kunnen staan. Als bonustrack krijg je de live versie van de Metallica cover 'One' die ze speelden op MTV's Icon. Ze kregen kritiek van vele metal fans omdat ze de solo niet deden. Mij maakt dat niks uit, ik vind het een top uitvoering van 'One.'

Conclusie
Take A Look In The Mirror is een geslaagd album. Lekkere, typische Korn nummers. Hard, agressief en vervolgens weer groovy. En inderdaad back to basics. In your face nummers waar niet eindeloos over nagedacht is. Ook deze plaat heeft weer z'n eigen geluid en sfeer. Korn doet niet op elk album hetzelfde trucje. Op elk album is wel iets te vinden wat een ander Korn album niet heeft. Zo had Follow The Leader meer hiphop invloeden en was Untouchables experimenteler. Dit album gaat inderdaad meer richting het self titled album en Life Is Peachy, maar heeft toch een 'moderner' tintje en als band zijn ze uiteraard gegroeid en zo is Jonathan meer en beter gaan zingen.

Jonathan's zang is minder storend en beter dan op Untouchables. Een minpunt vind ik het geluid van de drums... Het klinkt een beetje dof en suf allemaal, erg jammer, ik had liever het geluid van Follow The Leader gehad. Maar drummer David Silveria is natuurlijk erg goed. De teksten gaan, zoals we van Jonathan gewend zijn, over haat en mensen die hem pijn doen etc. Sommige mensen storen zich eraan, ik niet. Bovendien geldt voor veel tekstschrijvers dat ze de meeste inspiratie hebben als ze minder leuke dingen meemaken. Daarnaast is het gewoon een onderdeel van Korn. Ik zou raar op kijken als ze ineens allemaal positieve vrolijke liedjes met ditto teksten gingen maken.

Tip: koop de limited edition. Hierbij zit een DVD met backstage materiaal van de Untouchables-tour in 2002, een mix van alle Korn videos en een video voor 'Right Now' die niet op TV zal komen. Ook leuk is het boekje wat erbij zit, wat een overzicht geeft in foto's van tien jaar Korn. Korn stelt met deze release de fans niet teleur! En niet-fans zullen dit ook wel kunnen waarderen. Als je Untouchables niks vond is dit wel weer een stap in de goede richting.

Tracklist:
1. Right Now
2. Break Some Off
3. Counting On Me
4. Here It Comes Again
5. Deep Inside
6. Did My Time
7. Everything I've Known
8. Play Me
9. Alive
10. Let's Do This Now
11. I'm Done
12. Y'all Want A Single
13. When Will This End

Score: 84 / 100

Reviewer: Marlou
Toegevoegd: 16 december 2003

Meer Korn:

Korn - Take A Look In The Mirror
Reactie van Hoofdbanger op 16-12-2003 om 16:07u
Score: 90 / 100

Ben geen nu-metalhead maar Korn kan ik toch waarderen en dit album is mij uitstekend bevallen. Flink doorbeukend en hard, met de gebruikelijke gefrustreerde teksten. een topper in zijn genre.

Korn - Take A Look In The Mirror
Reactie van spike666 op 17-12-2003 om 08:15u
Score: 80 / 100

ik vin t de beste album tot nu toe jonathan wordt steeds beter

Korn - Take A Look In The Mirror
Reactie van verwoesting666 op 19-12-2003 om 00:51u
Score: 86 / 100

Ze hebben de domper van het slechte Issues en het matige Untouchabels goed gemaakt. Dit album mag er zeker wel wezen! Mij hoor je geen slecht woord zeggen over Korn. Ik ben welliswaar geen fan meer, maar Korn is mijn goude sleutel geweest tot de metalscene.

Korn - Take A Look In The Mirror
Reactie van MrAvoided op 20-12-2003 om 02:02u

Maak je een review van het beste metalalbum allertyden die niet geplaatst wordt (Slayer's Reign In Blood), staat dit zielige bandje er wel weer tussen. Korn is passe.

Korn - Take A Look In The Mirror
Reactie van ibanezbitch op 20-12-2003 om 11:27u
Score: 85 / 100

Veel beter dan untouchables!!! Gelukkig maar.... Korn is back! :D

Korn - Take A Look In The Mirror
Reactie van death op 20-12-2003 om 17:22u
Score: 75 / 100

eindelijk heeft Jonathan ontdekt dat hij kan grunten. ik vind dit de beste cd tot nu toe. de drum is inderdaad wel erg minimalistisch. maar korn heeft gewoon een kutdrummer.

Korn - Take A Look In The Mirror
Reactie van Metal_Me op 12-01-2004 om 22:19u
Score: 80 / 100

deze cd is nog het hardst van de korn cd's en ook de beste hij gaat ook niet vervelen

Korn - Take A Look In The Mirror
Reactie van dragon_child op 19-01-2004 om 16:27u
Score: 88 / 100

korn passé? ha dat had je gedacht. ze zijn terug met een geweldig album. harder zwaarder en agresiever dan hun vorige albums. zo mogen ze door blijven gaan

Korn - Take A Look In The Mirror
Reactie van Elkorny op 24-01-2004 om 17:53u
Score: 74 / 100

Ik ben een grote korn fan maar dit album is lange na niet de beste album van korn. Je kan duidelijk horen dat Jonathan Davis door zijn tekst heen is met de hoeveelheid fuck en hate. Als je een beetje door de tekst heen luisterd is het wel een goed album, maar je kan het hele album wel binnen een uur op je gitaar spelen. Follow the leader heeft misschien wel veel rap invloeden maar is nog zeker wel het best geproduceerde album met zeer goede teksten.

Korn - Take A Look In The Mirror
Reactie van MoNkEy op 14-03-2004 om 14:21u
Score: 90 / 100

Ik heb de cd gelijk gekocht toen ie uitkwam en het is gewoon een stevig plaatje..KoRn is meer metal geworden...En dat is ook beter...Jon laat zijn agressie de vrije loop..Als je weet hoe zijn verleden was...

Korn - Take A Look In The Mirror
Reactie van Een_Metalfan op 22-03-2004 om 20:47u

Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen over de band die me met metal voor het eerst in contact bracht, maar dit is een moment dat ze nog eervol ermee kunnen ophouden. na hun eerste 3 cd's ging het steil bergaf en ik wil niet de gevolgen horen van een volgend Korn-album. Sad but true...

Korn - Take A Look In The Mirror
Reactie van fixxxer op 17-03-2005 om 11:45u

ik heb take a look in the mirror nog nooit gehoord,en dat houdt ik waarschijnlijk ook zo. de eerste 2 cd's waren wel goed maar wat daarna is uitgebracht is nog te slecht om als onderzetter te gebruiken :S en de enigste reden waarom ik shoot & ladders of blind nog keer luister op hun debuut is vanwege jeugdsentiment.

Korn - Take A Look In The Mirror
Reactie van Dimmu op 22-03-2005 om 16:22u
Score: 80 / 100

goed album , meer niet , wat doelloos geschreeuw vind ik , untouchables is beter

Korn - Take A Look In The Mirror
Reactie van Vedrono op 13-04-2005 om 17:41u
Score: 99 / 100

Erg goed album! Luister maar naar alle liedjes! Enige minpunt is Deep Inside, maar toch wel wat om naar te luisten, krachtig album zeker waard om te kopen! En de Limited Edition is ook goed met die DVD, een tip dus die ook in de review stond.

Korn - Take A Look In The Mirror
Reactie van satyr op 29-10-2006 om 12:17u
Score: 50 / 100

ik luisterde hier naar als ik 12was hierdoor ken ik metal en ik moert zegggen als je dit goed vind ben je of terwyl nog geen 14jaar en anders ken je gwn niks van wat metal betekend

Korn - Take A Look In The Mirror
Reactie van Taxer op 03-08-2007 om 14:18u
Score: 90 / 100

KoRn rulezzz!!
Srr maar deze cd is goed, no doubt about it!

Korn - Take A Look In The Mirror
Reactie van TT op 01-09-2007 om 16:55u
Score: 90 / 100

Srr maar ik haat het echt als mensen dingen zeggen als: "Als je naar die luistert ben je een...!"
Laat mensen gwn kiezen naar wat ze luisteren, ook al vind jij dat slecht!

Korn - Take A Look In The Mirror
Reactie van Mart op 28-08-2008 om 20:11u
Score: 45 / 100

Ik hebt het album, maar ik vind het eerlijk gezegd geen zak aan. de nummers lijken teveel op elkaar, instrumentaal. Ook Jonathan wordt op een gegeven moment véél te monotoon, en verder dan nummer 6 kon het me niet boeien.

Wel een uitblinkertje : Y'all want a single !

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.