Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Life Of Agony - River Runs Again: Live 2003
Jaar van release: 2003
Label: SPV / Steamhammer Records
Life Of Agony - River Runs Again: Live 2003
Het is alweer tien jaar terug dat het debuutalbum, River Runs Red, van het New Yorkse Life Of Agony verscheen. Met hun mix van hardcore en thrashmetal, en de typische stem van zanger Keith Caputo, verraste de band de wereld, om vervolgens het met hun tweede album Ugly (1995) over een meer melodieuse en melancholische boeg te gooien. Toch deed de opvolger niets onder voor het debuut, maar met het derde album, Soul Searching Sun, leek er wat van de magie verloren te zijn. Kort na dat album verliet zanger Caputo de band, wat drummer Sal Abruscato (ex-Type O Negative) al voor dat album deed. Met ex-Ugly Kid Joe zanger Whitfield Crane probeerde de band nog door te gaan, maar in 1999 gingen ze uit elkaar.

Nu, tien jaar na het debuutalbum en zo'n zes jaar na het laatste album Soul Searching Sun en de split, is de band weer bij elkaar, in de line-up van de eerste twee albums. Begin 2003 gaf de band twee concerten in de Irving Plaza in New York, welke opgenomen werden en op cd en dvd uit zijn. De dubbel-cd en dvd zijn afzonderlijk te koop, maar ook samen in een boxset.

De cd:
Live albums hoeven niet altijd perfect te klinken. Het is live, en dan speelt een band niet altijd even strak als in de studio. Zo ook Life Of Agony, en met name Keith Caputo klinkt niet overal even goed. Klinkt hij dan slecht? Nee, dat nou ook weer niet. Gelukkig klinkt goed door dat de band erg veel plezier beleeft in het spelen van de nummers, wat een hoop goed maakt. Alle drie de albums komen goed aan bod, van bijvoorbeeld River Runs Red, This Time en Through and Through van het debuut, tot Weeds en tot het gevoelige Heroin Dreams van Soul Searching Sun, met natuurlijk ook nog nummers als Lost At 22, Let's Pretend en I Regret van Ugly. De balans tussen de drie albums is in ieder geval redelijk eerlijk verdeeld.

Met de geluidskwaliteit zit het overigens wel goed. Deze is een stuk beter dan die unplugged-cd van enkele jaren terug. Alles klinkt zoals een intiem live-optreden klinkt, je krijgt redelijk het gevoel alsof je erbij bent. Verplichte kost dus voor de fans, en een goede kennismaking met wie de band slechts vaag kent. En als bonusje staan er nog drie tracks op van de bands waar de leden na L.O.A. in zitten: Among Thieves, Supermassiv, en een solonummer van Keith Caputo.

De dvd:
Voor wie de band niet alleen wil horen maar ook zien is het album ook op dvd uitgebracht. Naast het concert krijg je dan ook nog interviews, backstage beelden, de biografie en discografie, en vele fotos. Het concert is met een aantal cameras opgenomen, maar niet zo overdreven veel als bij sommige bands het geval is. De beeldkwaliteit is niet spectaculair goed, wat misschien een concertregistratie als deze wat ten goede komt, omdat het de sfeer beter weergeeft. Grappig om te zien is hoe bezorgd Keith is om het publiek (wat natuurlijk ook op de cd-versie te horen is). Goed, wat jammergenoeg wel ontbreekt is een 5.1 mix, wat tegenwoordig toch bijna een standaard is voor dvds. Maar ook zonder dat is het best een leuke dvd.

Setlist:
1. River Runs Red
2. This Time
3. Other Side Of The River
4. I Regret
5. Weeds
6. Seasons
7. Hope
8. Method Of Groove
9. How It Would Be
10. Bad Seed
11. Heroin Dreams
12. Tangerine
13. Lost At 22
14. My Mind Is Dangerous
15. Let's Pretend
16. Underground
17. My Eyes
18. Through And Through

Bonustracks op de cd:
19. Among Thieves - Consequence
20. Keith Caputo - Were What I Say
21. Supermassiv - Fake

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 16 oktober 2003

Meer Life Of Agony:

Life Of Agony - River Runs Again: Live 2003
Reactie van madmax op 17-10-2003 om 13:12u
Score: 10 / 100

Ik kan haast niet wachten om ze live aan het werk te zien in de tivoli in Utrecht. De teksten ,een zielige zanger die met zijn hart en ziel de songs vertegenwoordigd.zelfmoord,eenzaamheid,frustaties,GEWELDIG ALLEMAAL.Deze zanger is niet vervangbaar.

Life Of Agony - River Runs Again: Live 2003
Reactie van Een_Metalfan op 17-10-2003 om 13:30u

Die zanger is droog, de muziek is cool

Life Of Agony - River Runs Again: Live 2003
Reactie van Een_Metalfan op 17-10-2003 om 14:09u

Beetje uitmelkerij dit als je het mij vraagt. Slechts 3 albums uitgebracht (de demo/rare track cd daargelaten) en ze hadden al een Live album van een optreden op lowlands. Ik hoop stiekem op een nieuw album van deze gasten al verwacht ik dat de trend die ooit met Soul is ingezet doorgezet zal worden wanneer je Keith Caputo's solo carriere in acht neemt. Geef mij maar een tweede Ugly, fantastisch album

Life Of Agony - River Runs Again: Live 2003
Reactie van HarryHamster op 03-02-2006 om 00:52u
Score: 10 / 100

Ik heb liever hun cd's want dan kun je het geluid tenminste uitzettenwant een herrie live

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.