Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
  • Louis Svitek (Ministry) - 59
  • Sander Gommans (After Forever) - 44
Review

Rage - Soundchaser
Jaar van release: 2003
Label: SPV / Steamhammer Records
Rage - Soundchaser
Na bijna 20 jaar Rage heeft zanger/bassist/bandleider Peavy Wagner er nog altijd zin in. Vorig jaar verscheen het uitstekende Unity, nu komen ze alweer met de opvolger, Soundchaser. Dit keer een conceptalbum, over het beest wat al op diverse albums van Rage terug te vinden is.

Na de intro Orgy Of Destruction hakt War On Worlds er gelijk goed in, en is het gelijk duidelijk dat Soundchaser erg in het verlengde ligt van Unity. De mix van heavy en power metal weet Rage goed te doseren, en de orkesten zijn nu echt verleden tijd. De erg aanstekelijke refreinen liggen goed in het gehoor, en Peavy's rauwe stem past perfect bij de muziek. Toch weet de band, ondanks de zware riffs, toch erg veel melodie in de nummers te verwerken, onder andere door mooie solos en lekkere zanglijnen.

Het album knalt van begin tot eind. De dubbele bas wordt goed benut, maar niet teveel gebruikt. Het tempo in de meeste nummers ligt hoog, al gunt de band zichzelf en de luisteraar een paar rustpuntjes doormiddel van iets langzamere passages. Hoogtepunt van het album zijn toch wel de laatste twee nummers, die samen Falling From Grace vormen. Een prachtige, rustige opbouw mondt uit in de twee beste nummers van het album. Maar eigenlijk staan er geen slechte nummers op het album, en is Soundchaser net als voorganger Unity een erg sterk album.

Tracklist:
1. Orgy of Destruction
2. War of Worlds
3. Great Old Ones
4. Soundchaser
5. Defenders of the Ancient Life
6. Secrets in a Weird World
7. Flesh and Blood
8. Human Metal
9. See You in Heaven or Hell
Falling From Grace:
10. Wake the Nightmares (part 1)
11. Death is on its Way (part 2)

Score: 86 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 6 oktober 2003

Meer Rage:

Rage - Soundchaser
Reactie van 'bones' op 25-11-2004 om 18:42u
Score: 99 / 100

whoa!!! wat een intro 'orgy of destruction' en daarna knalt "war of worlds" er in alsof onze dagen werkelijk zijn geteld! laat ik beginnen te zeggen dat ik niet echt een powermetal fan ben. Maar toen ik niets vermoedend instapte bij een collega om naar huis te rijden zag ik hem een gebrand cd'tje tervoorschijn halen met daarop 'rage' geschreven. Ik dacht mmm.. rage against the machine... maar nee hoor het was "soundchaser" van het duits,amerikaans, russische trio die al 20 jaar bestaan(weliswaar in diverse formaties). Muziekaal staat het als een huis. geweldige riffs afgewisseld met solo's. Victor smolski de russische gitaarvirtuoos, mike terrana de amerikaanse mega drummer en peavy wagner de duitse vocalist bassist en tevens oprichter hebben werkelijk een meesterwerk gemaakt! Het enige minpuntje vind ik peavy's stem toch een duitse tongval, en soms het geforceerde hetfield achtige gebrul....maar muziekaal maken ze dat ruimschoots goed!!

Rage - Soundchaser
Reactie van Smetsar op 08-03-2008 om 16:01u
Score: 90 / 100

Een meesterwerk van topformaat!

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.