Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
 • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
 • Louis Svitek (Ministry) - 59
 • Sander Gommans (After Forever) - 44
Review

Moonspell - Darkness and Hope
Jaar van release: 2001
Label: Century Media Records

Moonspell - Darkness and Hope

Album: Darkness and Hope
Band: Moonspell
Jaar: 2001

Het is een prachtig compleet pakketje, de boxed versie van Moonspell's nieuwe album. En ook de cd belooft heel wat. Wat ik allemaal kreeg vandaag voor 44 gulden was:
 • Boxed Edition van Darkness and Hope
 • Kleine Darkness and Hope Poster
 • Moonspell Sticker
 • Een bonus track
 • 2 Bonus Video's
 • Op zich geen slechte deal, maar genoeg over de goodies en verder met de cd's. Moonspell heeft allemaal nieuwe tracks op dit album gezet en een listing hoort wel even voor de goede orde:

 • Darkness and Hope
 • Firewalking
 • Nocturna
 • Heartshaped Abyss
 • Devilred
 • Ghostsong
 • Rapaces
 • Made of Storm
 • How We Became Fire
 • Than The Serpents in my Hands
 • Os Senhores Da Guerra*
 • Mr. Crowley**
 • * - Op elke Europese versie
  ** - Alleen op de boxed en de Amerikaanse versie.

  Het albumn begint gelijk met de heavy mix van muziek waar Moonspell zo goed in is. De arrangementen zijn weer anders dan die van voorgaande albums zodat het geheel gelukkig niet saai wordt. Rustige en hardere nummers zijn ook goed afgewisseld. Het hardere Firewalking waarin Ribeiro als vanouds zijn schreeuw-mode gebruikt wordt weer goed gemaakt met het bijna lieve rustige nummer Ghostsong. Ook kwam ik in het nummer Heartshaped Abyss een sample tegen dat men al op Sin/Pecado gebruikte. Ik kan het album helaas niet vergelijken met Butterfly FX omdat ik dat album nooit gehaald heb. Ik weet wel dat het absoluut niet lijkt op Wolfheart.

  Wat betreft de lyrics, Ribeiro heeft zich weer overtroffen, ditmaal is de nadruk gelegd op 'evil' dingen, geen geloofskwesties dit keer echter zoals op Sin/Pecado. Op het eerste gezicht lijken de lyrics simpeler en minder in te houden maar wanneer je ze voor de tweede keer leest blijken ze toch echt diep te zijn en Typisch Moonspell. Ook zijn ze lekker evil, zoals: "Never restist the Firewalker, he has been sent, to lay a curse on you."

  De zang, ook dit keer is weer verassend. Fernando Ribeiro is zijn merkwaardige stem en accent die zijn deel van de cd zo kenmerkend maken niet vergeten. Zijn donkere stemgeluid vloeit samen met de muziek en geeft het geheel een eigen sfeer.

  Een punt waar ik echter niet over uitgepraat raak is het artwork, ronduit prachtig en goed verzorgd, ik heb een paar pagina's van het boekje ingescand en die kun je hier onder opvragen. Het is natuurlijk een kwestie van smaak maar het is dan ook helemaal mijn smaak, ik wilde dat ik wist of ik die platen ergens groter kon krijgen.

  Al met al is de conclusie goed!! Voor de Moonspell fan was dit natuurlijk al een must-have maar ook voor de nog-niet-fan is het een goed album om Moonspell te leren kennen hoewel je dan wel wat ervaart als je Wolfheart voor het eerst hoort. Nu vind ik Sin/Pecado nog beter omdat ik dit album nog niet door en door ken en het thema van Sin me wat meer aanspreekt maar dit is een goede tweede in mijn Moonspell lijstje.

  De screenshots:
  Shot 1
  Shot 2
  Shot 3
  Shot 4
  Shot 5

  Score: 80 / 100

  Reviewer: Maestro
  Toegevoegd: 28 augustus 2001

  Meer Moonspell:

  Moonspell - Darkness and Hope
  Reactie van een op 29-08-2001 om 20:06u
  Score: 100 / 100

  vindt wolfheart nog altijd het album van moonspell, de nieuwe sound vindt ik niet echt moonspell. De tien is dan ook voor wolfheart en irreligious.

  Moonspell - Darkness and Hope
  Reactie van een op 18-09-2001 om 13:30u
  Score: 100 / 100

  Moonspell heeft zichzelf weer overtroffen vind ik!! Moonspell is de eerste echt metalband die ik kende, en is al vanaf dat ik het kende mijn grote favoriet geweest, daarom kon ik ook neit wachten op Darkness and Hope!! Ik was echt blij als een kind toen ik overhet nieuwe album hoorde. Ik heb hem twee dagen voordat ie officieel uit was gekocht, de box-editie dus. En ik vind Darkness and Hope echt een 10 waard net als Wolfheart en Irreligious, daarentegen geef ik Sin/Pecado een 9 en Butterfly Effect een 7, want Butterfly Effect vond ik absoluut geen Moonspell meer, met Darkness and Hope hebben ze dat dan ook weer goed gemaakt bij mij, het is weer lekkere duistere muziek. De stem van Fernando is en blijft gewoon de beste stem die er is voor mij :-) groeten, Marco Langsuyarr

  Moonspell - Darkness and Hope
  Reactie van Dark-Harmony op 07-01-2002 om 11:31u
  Score: 70 / 100

  Na twee nummers val ik echt in slaap hoor. Niet omdat de muziek zo slecht is, maar omdat er absoluut geen vaart wordt gemaakt..... zzzzzz...

  Moonspell - Darkness and Hope
  Reactie van Sepulturafan op 24-07-2002 om 05:05u
  Score: 10 / 100

  Ik vind Moonspell op zichzelf al niks dus als ik nie in slaap val van de muziek is het al van de naam moonspell.Ik vind er gewoon geen fuck aan.

  Moonspell - Darkness and Hope
  Reactie van the-cold-white-light op 06-02-2003 om 21:22u
  Score: 85 / 100

  Wow. erg mooie cd. Ik kende moonspell nog niet maar na deze cd gehoord te hebben zal ik er zeker nog wel een keer een cd van kopen/branden. Echt een supergoede cd.

  Moonspell - Darkness and Hope
  Reactie van Een_Metalfan op 12-02-2003 om 18:19u

  Aan mijn voorganger: Ik zou als ik jou was dan ff een cd branden want Moonspell is geen geld waard.Maar je kan ook bijvoorbeeld iets op een schijffie branden in de geest van Fear Factory,Biohazard,Slayer of Mudvayne.Dan heb je dat probleem van mislukte overbrand cd's niet.

  Moonspell - Darkness and Hope
  Reactie van Coenagrion op 10-12-2003 om 12:48u
  Score: 100 / 100

  Dit album is echt retegoed. Hun nieuwe album is bijna nog beter, the Antidote, daar heb ik alleen nog geen review van gezien...

  Moonspell - Darkness and Hope
  Reactie van Dimmu op 28-06-2005 om 11:55u
  Score: 90 / 100

  als je fan bent van harde metal is dit niet echt een goed album , ik hoor ook graag het stevigere werk , maar dit album is wel goed om te ontspannen eigenlijk , mooie chillmuziek ofzo

  Helloween & Hammerfall in Tilburg

  Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.