Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Fear Factory - Hatefiles
Jaar van release: 2003
Label: Roadrunner Records
Fear Factory - Hatefiles
Hoezo, een review van Fear Factory? Die band is toch gestopt? Ja, maar dit is dan ook geen nieuw studio-album, eerder een verzamelaar met onuitgegeven materiaal, remixen etc etc. De eerste vier songs zijn nieuwe, nog onuitgegeven tracks, sommigen hebben zelfs nog geen zang. Qua stijl zitten ze ergens tussen Digimortal en Obsolete, niet veel afwijkend van de bekende formule.

De remixen op dit album zij soms leuk, soms vrij irritant (de hakker-versie van “New Breed”)…wel, dat hangt natuurlijk af welke muziek je allemaal graag hoort. Gabberhouse was nooit m’n ding en zal het ook niet vlug worden.

De twee interessantste tracks op deze schijf vind ik de demo “Dark Bodies” en de vette live-versie van Replica, die nog maar eens in het hart drukt hoe lekker deze band live was. Er is echter een lichtpuntje voorde fans, want in het boekje van “Hatefiles” staat dat de band misschien terug bij elkaar zou kunnen komen (maar dan wel met een nieuwe gitarist)…Dino was natuurlijk een immense persoonlijkheid (letterlijk en figuurlijk) maar misschien dat een nieuwe gitarist een frisse wind door de band zal doen waaien? Vingers kruisen en in de tussentijd genieten van deze leuke maar ietwat overbodige schijf.

Tracklist:
1. Terminate
2. Frequency
3. Demolition Racer
4. Machine Debaser
5. Invisible wounds ( the suture mix)
6. Resurrection (T.L.A. big rock mix)
7. Edgecrusher (urban assault mix)
8. Descent (falling deeper mix)
9. Body hammer ( colin richardson mix)
10. Zero signal ( colin richardson mix)
11. Cars (numanoid mix)
12. Dark bodies (demo)
13. Replica (live)
14. Cyberdyne
15. Refueled
16. Transgenic
17. Manic cure
18. New breed ( spoetnik mix)

Score: 70 / 100

Reviewer: Triad
Toegevoegd: 6 mei 2003

Meer Fear Factory:

Fear Factory - Hatefiles
Reactie van Een_Metalfan op 28-05-2003 om 16:03u
Score: 95 / 100

Hatefiles vind ik een super lekkere compilatie, de remixes van Junkie XL hebben een lekker ritme en de nieuwe nummers waardeer ik zeer. Ik vind het jammer dat FF niet meer bestaat, want ze hadden nog heel veel mooie muziek kunnen maken. Alleen de gabber remixes zijn niet echt mijn stijl.....

Fear Factory - Hatefiles
Reactie van Een_Metalfan op 31-05-2003 om 21:43u
Score: 30 / 100

Dit is de meest jammerlijk bij elkaar gegraaide bak rommel die ik de laatste tijd op n cd heb mogen aanhoren. De oldschool nummers zijn nog wel leuk, al kan het niet tippen aan hun beste werk, maar wat moeten al die fokking house-remixen hier? Denken ze nou echt dat al die gabbertjes de tijd zullen nemen om naar een metalband te gaan luisteren? Ik heb het gebrandt, 1 x geluisterd en sindsdien zit ik te twijfelen of ik het aan mn vuilnisbak moet voeren.

Fear Factory - Hatefiles
Reactie van Een_Metalfan op 03-05-2004 om 14:53u
Score: 75 / 100

Burton was het niet met Roadrunner eens dat dit album en Concrete uitgebracht werden, ik kan 'm wel begrijpen want dit album is gewoon niet Fear Factory zoals we hun kennen. Ik vond dit album een erg leuke afwisseling, ik ben dan ook niet echt een vaste metal-fan, de demo van Dark Bodies was zeker leuk en sommige nummers zijn gewoon interessant omdat ze gemaakt werden in een productie-proces. De remixes van Junkie-XL vind ik een aanvulling, dat is gewoon Subwoofer-in-je-auto voer en houd FF in zijn waarde. Die gabber-remixes vind ik echt niet te pruimen, alsof een FF-fan daarop zit te wachten... Desondanks vind ik het een goede aanvulling op mijn collectie :)

Fear Factory - Hatefiles
Reactie van Yup op 01-04-2006 om 20:27u
Score: 60 / 100

Voor de FF fan is het een zeer interresant album. De remixen van JXL zijn imo wat minder, maar de 'gabber' remixen en de rest van de nummers maken dit toch nog tot een best lekker albumpje. However, toch maar 6/10 omdat het niet-FF fans niet echt aan zal spreken, en het duidelijk een laatste tribute is toen men nog dacht dat de band voorgoed uit elkaar zou zijn.

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.