Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat – Worship The Eternal Darkness
Black Label Society – Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine – Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
Crazy Lixx – Street Lethal
Cynic – Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
Exodus – Persona Non Grata
Gov't Mule – Heavy Load Blues
Hemelbestormer – Collide & Merge
Hypocrisy – Worship
In Mourning – The Bleeding Veil
Khemmis – Deceiver
Lock Up – The Dregs Of Hades
Lordi – Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget – Zău
Obscura – A Valediction
Omnium Gatherum – Origin
Proscriptor McGovern's Apsû – Proscriptor McGovern's Apsû
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Stormkeep – Tales Of Othertime
Swallow The Sun – Moonflowers
Unleashed – No Sign Of Life
Voices – Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Ben Mazzarol (Chaos Divine) - 35
  • Blaise Borboën-Léonard (Unexpect) - 36
  • Jack Russell (Great White) - 61
  • Mark Boals (Yngwie Malmsteen) - 63
  • Matt Marinelli (Borealis) - 36
  • R.J. Herrera (Suicidal Tendencies) - 60
  • Van Williams (Nevermore) - 55
Review

Chris Caffery - Faces
Jaar van release: 2004
Label: Black Lotus Records
Chris Caffery - Faces
Chris Caffery’s naam zal voor altijd geassocieerd worden met Savatage. Dat is niet zo raar aangezien Chris op het legendarische (en mijn persoonlijke favoriete Savatage album) ‘Gutter Ballet’ voor het eerst echt van zich liet horen. Daarna bleef hij de Savatage familie trouw en was hij aanwezig tot en met het laatste werkstuk ‘Poets and madmen’ (2000). Bovendien maakte hij samen met Jon Oliva het geweldige ‘Doctor Butcher’ album en was hij de laatste jaren ook te horen op de commercieel erg rendabele kerstmis cd’s van Trans-Siberian Orchestra. De laatste jaren had hij genoeg vrijetijd en het resultaat is het bijna 80 minuten durende ‘Faces’ dat bovendien voorlopig vergezeld is door de bonus cd ‘God Damn War’ dat ook goed is voor meer dan veertig minuten muziek.

‘Faces’ is vooraal een heel erg gevarieerde cd geworden. Het gehele album is duidelijk heel speels en spontaan ontstaan en is met heel veel plezier ingespeeld. Dat Chris een excellent heavy metal gitarist is, weten we uiteraard al jaren maar dat hij ook nog een behoorlijke strot heeft, is wel verrassend. Zijn stemgeluid heeft zelf soms wat weg van klasbak Jon Oliva zelf! Het album heeft voor iedereen wel wat in petto: het hitgevoelige titelnummer (echte heavy metal!), het tekstueel erg venijnige en grappige ‘Pisses me off’, een mooie ballade zoals het 70’s aandoende ‘Remember’, het prachtige emotionele Savatage-achtige ‘Never’ (kippenvel!) of het door blues en folk beïnvloede ‘Music man’ en ‘Bag O’ Bones’. Er staat zelf maar één (bijna) instrumentaal nummer op dit lange album en dat is het Blackmore-achtige ‘Preludio’. Dat ik deze meest opvallende tracks bespreek wil echter niet zeggen dat het overige materiaal minderwaardig is.

Dit kwalitatieve en enorm charmerende ‘Faces’ is hopelijk zowel voor de stergitarist als voor het kleine Griekse Black Lotus Records een stap naar een groter publiek. Elke Savatage fan moet dit album zeker aanschaffen! En voor diegene die nog twijfelen: het bonusalbum bevat ook alleen maar nieuw materiaal waarbij Chris politieke mening ook naar voor komt. Nu is het wachten op het komende Jon Oliva soloproject en ik hoop dat volgend jaar de heren Paul O’Neill, Jon Oliva, Chris Caffery, Jeff Plate, Johnny Lee Middleton, Jeff Plate, Al Pitrelli en topzanger Zak Stevens (Circle II Circle mag van mij ontbonden worden) volgend jaar eens terug aan tafel gaan zitten, om een nieuw prachtig Savatage album uit de mouw te schudden dat ervoor zorgt dat Savatage in een klap terug de beste heavy metal band van de wereld wordt!

Tracklist:
1. Alas
2. Faces
3. Fade into the X
4. Pisses me off
5. Remember
6. The fall
7. Music man
8. Life, crazy life!!!
9. The mold
10. Bag o’ bones
11. Evil is as evil does
12. Never
13. So far today
14. Jealousy
15. Preludio
16. Abandoned

Score: 87 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 14 oktober 2004

Meer Chris Caffery:

Chris Caffery - Faces
Reactie van justplay op 16-10-2004 om 14:04u

goede review maar Chris Caffery heeft niet op gutter ballet gespeeld. Uit interviews is af te leiden dat hij vermeld is in de notes als dank voor het meewerken aan de tour als tweede gitarist. verder natuurlijk een goede gitarist maar geen Criss Oliva of Al pitrelli.

Chris Caffery - Faces
Reactie van yesferro op 19-10-2004 om 01:15u
Score: 70 / 100

Dit album laat duidelijk zien waarom Caffery niet zoveel te zeggen heeft bij het schrijven van Savatage songs. Niet slecht, maar echt geen hoogvlieger

Chris Caffery - Faces
Reactie van Finch op 23-11-2011 om 09:37u

That adredsess several of my concerns actually.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.