Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat – Worship The Eternal Darkness
Black Label Society – Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine – Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
Crazy Lixx – Street Lethal
Cynic – Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
Exodus – Persona Non Grata
Gov't Mule – Heavy Load Blues
Hemelbestormer – Collide & Merge
Hypocrisy – Worship
In Mourning – The Bleeding Veil
Khemmis – Deceiver
Lock Up – The Dregs Of Hades
Lordi – Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget – Zău
Obscura – A Valediction
Omnium Gatherum – Origin
Proscriptor McGovern's Apsû – Proscriptor McGovern's Apsû
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Stormkeep – Tales Of Othertime
Swallow The Sun – Moonflowers
Unleashed – No Sign Of Life
Voices – Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 06-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Anders "Andy" Johansson (Diablo Swing Orchestra) - 43
  • Freddy Persson (Nostradameus) - 45
  • Randy Rhoads (Ozzy Osbourne)† - 65
  • Tim Roth (Into Eternity) - 46

Vandaag overleden:
  • Huddie "Lead Belly" Ledbetter - 1949
Review

The Haunted - rEVOLVEr
Jaar van release: 2004
Label: Century Media Records
The Haunted - rEVOLVEr
Afgelopen jaar leverde The Haunted met One Kill Wonder een beestachtig album af, dat bol stond van de agressie en felle riffs. Al een jaar later komt opvolger rEVOLVEr uit. Dat is vrij verrassend te noemen, want er zijn toch wel de nodige dingen veranderd in het kamp van deze Zweden. Allereerst natuurlijk het vertrek van frontman Marco Aro, die op dit album vervangen is door de allereerste zanger Peter Dolving. Bovendien heeft de band het label Earache ingewisseld voor Century Media.

Na enkele luisterbeurten kan ik constateren dat het vertrek van Marco Aro toch wel een behoorlijke krater heeft geslagen. Dolving beschikt over een behoorlijke strot, maar ik vond Marco Aro toch vele malen krachtiger zingen en veel beter bij de agressieve, moderne knuppel-thrash van The Haunted passen. Dat is overigens een kwestie van smaak waarbij ik me kan voorstellen dat de meningen verdeeld zijn.

Zoals wel te verwachten is, staan er op rEVOLVEr de nodige snelle krakers. Opener No Compromise is een érg lekker en rechttoe-rechtaan thrash-nummer en bevat alle goede elementen van deze band. Samen met andere toppers als Sabotage en Sweet Relief doet dit nummer het meest denken aan One Kill Wonder. Wat ik echter minder geslaagd vind, zijn de wat experimentele nummers als 99 (het einde van dit nummer roept angstige associaties met nu-metal op, en dat kan er bij mij dus écht niet in) en All Against All (waarvan de tekst wel wat érg kinderachtig overkomt, maar dat muzikaal gezien nog best redelijk in elkaar zit). Bij sommige bands hoor ik gewoon liever kwaliteit dan al te veel vernieuwende elementen en The Haunted is zo’n band.

Niemand zal mij horen beweren dat rEVOLVEr een slecht album is, maar al met al zet ik toch liever het intense One Kill Wonder nog een keertje op. Op dit nieuwe album wordt de kwaliteit van One Kill Wonder in sommige nummers namelijk geëvenaard, maar leidt de experimenteerdrift van deze band ook tot enkele mindere nummers die wat afbreuk doen aan het totaalbeeld.

Tracklist:
1. No Compromise
2. 99
3. Abysmal
4. Sabotage
5. All Against All
6. Sweet Relief
7. Burnt To A Shell
8. Who Will Decide
9. Nothing Right
10. Liquid Burns
11. My Shadow

Score: 78 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 8 oktober 2004

The Haunted - rEVOLVEr
Reactie van 'bones' op 21-12-2004 om 15:30u
Score: 70 / 100

persoonlijke favoriet 99!!!!

The Haunted - rEVOLVEr
Reactie van MR. W op 08-01-2005 om 16:33u
Score: 95 / 100

de expirimentele nummers zijn echt een kwestie van smaak of ze je bevallen, en 99 is gewoon puur geweld echt prachtig! hoe meer je dit album beluisterd hoe genialer je het gaat vinden, toen ik hem net had vond ik one kill wonder leuker maar rEVOLVEr word beter elke keer als ik er naar luister. Je kunt wel zeggen dat rEVOLVEr een stuk profesioneler klinkt dan voorgaande albums zonder te veel van de pure haunted agressie te verliezen. Een absolute topper!

The Haunted - rEVOLVEr
Reactie van hggffg op 09-04-2005 om 19:55u
Score: 9 / 100

jaja

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.