Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

06-06-2020

Ministry - Houses Of The Molé
Jaar van release: 2004
Label: Noise Records
Ministry - Houses Of The Molé
Als een Bush regeert is Jourgensen & Co alive en kicking. Vooral dat laatste. De industriële kontenschopband Ministry was volgens velen ingekakt bij de laatste releases Animositisomina en Dark Side Of The Spoon. Maar het echte vervolg op Psalm 69 heet toch echt Houses Of The Molé, een speling op de bekende Led Zeppelin-titel en een Mexicaans olieachtig sausje.

In 1992 was Bush senior aan de macht in Ministry's thuisland Amerika en maakte een platina-album Psalm 69, een mijlpaal voor de industriële metal met kolkende en dreigende beats en gitaargeweld. Politiek kan Jourgensen zich behoorlijk druk maken en gaat met zijn nieuwe album dan ook volgas tegen Bush in. Je kent vast Just One Fix, New World Order en Jesus Build My Hotrod nog wel van Psalm 69. Eindelijk het vervolg daarop.

Een dreigend O Fortuna (Carl Orff) gemixt met Bush samples luidt de oorlog tegen de president in. Daarna is het een kwestie van rellen. Het hele album lang. Waiting is vergelijkbaar met het hakkende Thieves (The Mind is a Terrible Thing To Taste), Warp City is het racende vervolg op Jesus Build My Hotrod en met WTV gaat de TV-serie verder. Tussen het geweld door hoor je veel samples van toespraken van Bush, vette gitaarsolo's en epische doemsoundtracks. Alles pakt je bij je aars en zal je live de moshpit in gaan zuigen. Vergeet de vorige releases, deze is nog beter dan Psalm 69.

Tracklist:
1. No 'W'
2. Waiting
3. Worthless
4. Wrong
5. Warp City
6. WTV
7. World
8. WKYJ
9. Worm

Score: 95 / 100

Reviewer: Bas Verbeek
Toegevoegd: 11 juni 2004

Koop dit album in

Meer Ministry:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Ministry - Houses Of The Molé
Reactie van the-cold-white-light op 11-07-2004 om 20:45u
Score: 90 / 100

Ik had de cd op deze site met een prijsvraag gewonnen, maar ik kende eigenlijk helemaal niks van ze en had ook geen idee wat te verwachten toen ik de cd begon te luisteren. De eerste paar keren dat ik de cd luisterde vond ik 'm niet zo heel geweldig, maar na steeds vaker luisteren wordt de cd beter en beter. Geweldige teksten, geweldige muziek, geweldige cd!