Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Fallen Eight - Rise & Grow
Jaar van release: 2016
Label: Eigen Beheer
Fallen Eight - Rise & Grow
Fallen Eight is een moderne metalband uit Seine-et-Marne. De vijf jongens leerden elkaar kennen op school en deelden een voorliefde voor Avenged Sevenfold. De Fransen zijn sinds 2012 actief en hebben de tijd genomen om hun debuut-ep op de markt te brengen. Hoe pakt dat uit?

Best goed. Verwacht echter niets baanbrekends. Denk aan een mix van Avenged Sevenfold, Linkin Park, Slipknot en Bullet For My Valentine. De vergelijking met Linkin Park komt vooral door de cleane zang. Daarnaast komen in bijna elk nummer ook extreme metalcorescreams aan bod, die in Come From The Sky wel wat aan die van Corey Taylor (Slipknot) doen denken. Er zijn weinig verrassingen, of het moet al de rap-achtige zang in Come From The Sky zijn.

Reborn, Final Shot, het rockende Light en Worst Nightmare (het eerste nummer dat de jongens schreven) hebben een memorabel refrein en daardoor net iets meer te bieden dan de twee andere songs. Eerstgenoemde leunt muzikaal vooral op moderne groove metal, waar Come From The Sky en Final Shot meer raakvlakken met metalcore vertonen. De riffs komen goed door vanwege de krachtige productie en het superstrakke spel. Op een paar momenten zijn er twinleads die aan In Flames herinneren.

Rise & Grow is een aangenaam groovende ep met de nodige melodie in de zang. Fallen Eight heeft er goed aan gedaan om de tijd te nemen voor het opnemen en produceren van dit schijfje. Wat meer afwisseling in het tempo op de debuut full-length zou overigens geen overbodige luxe zijn. De beperkte speeltijd zorgt ervoor dat deze release in zijn geheel uit te zitten is. Vernieuwend is het gebodene niet, maar als je je daaraan niet stoort, dan kun je deze Fransen een kans geven.

Tracklist:
1. Reborn
2. Come From The Sky
3. Final Shot
4. Breath Of The Ages
5. Light
6. Worst Nightmare

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 20 februari 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]