Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  17 februari:
 • Decapitated, Black Tongue, Archspire en Inferi
 • Inhumate, Teethgrinder en Distaste
Kalender
Vandaag jarig:
 • Adam "Desecrator" Malinowski (Behemoth) - 45
 • Alex Varkatzas (Atreyu) - 40
 • Antero Manninen (Apocalyptica) - 49
 • Erlend Hjelvik (Kvelertak) - 37
 • Igor Leiva Benavides (Poema Arcanus) - 47
 • Jussi Rautio (Battlelore) - 44
 • Kai Hansen (Gamma Ray) - 59
 • Matthieu Plana (Heavenly) - 44
 • Mauricio Nader (Six Magics) - 41
 • Sami Lopakka (Sentenced) - 47
 • Simone Simons (Epica) - 37
 • Steve Asheim (Deicide) - 52
Review

In My Embrace - Black Waters Deep
Jaar van release: 2016
Label: Sliptrick Records

In My Embrace - Black Waters Deep

In My Embrace begon in 2004 als een studioproject van gitarist/bassist/grunter Johan Sjöblom (Well Of Tears, ex-Dii Minores) en gitarist/grunter Bosse Öhman (ex-Planet Rain). Het kwam niet echt van de grond, maar het duo pakte in 2010 de draad weer op. Ze begonnen nieuwe nummers te schrijven en oud materiaal te herschrijven. In 2012 benaderden ze sessiedrummer Tommy Holmer (Rimthurs, Planet Rain), waarna ze de studio ingingen. Een jaar later kwamen ze in contact met Sliptrick Records en in 2014 zag de ep Dead To Dust Descend het levenslicht.

De ep werd goed werd ontvangen en ze besloten een volledige band te formeren. Als frontman werd Kenneth Larsson benaderd, gevolgd door Jon Brundin als bassist. Johan speelde met beiden in Dii Minores en Well Of Tears. Live speelt Bosse niet mee, want hij heeft tinnitus, ofwel oorsuizen. Zijn plek wordt dan ingenomen door Jonas Lindh (Apocalypse Orchestra). In november vorig jaar bracht In My Embrace de eerste full-length Black Waters Deep uit. De muziek van de Zweden kan omschreven worden als een mix van melodieuze death en black metal. Melancholische leads, atmosferische samples en cleane gitaarpartijen worden afgewisseld met grunts, screams, blastbeats en tremoloriffs.

Het album opent met The Coming Storm, een sfeervolle interlude voor de midtempo titeltrack. Daarna wordt het tempo flink opgevoerd in Into Oblivion – Dead To Dust Descend Part II, een vervolg op de titeltrack van de ep uit 2014. Je zou verwachten dat de sterke nummers aan het begin staan, maar in dit geval is dat niet zo. The Road Of Hanging On en Voyage Of Thoughts hebben een epischer karakter. Daartussen staat Next Chapter, mede door het pianospel van Kenneth een hoogtepunt. Killing Spree springt er bovenuit door het opzwepende karakter. Er wordt instrumentaal afgesloten met het sfeervolle, akoestische Autumn Storm Despair.

In My Embrace heeft gekozen voor een old school benadering en Black Waters Deep is allesbehalve vernieuwend. Jonas Lindström (Ereb Altor) heeft in Studio Apocalypse goed werk verricht en de muziek ligt prettig in het gehoor. Na meerdere luisterbeurten valt op dat de nummers weliswaar goed zijn, maar veel beter tot hun recht komen in een gemengde playlist. Er zit voldoende afwisseling in de nummers, maar de structuren zijn relatief eenvoudig en de melodielijnen vrij eentonig. Het album als geheel heeft daarom na een aantal luisterbeurten de neiging te gaan vervelen. De speelduur van 36 minuten is daarom ruim voldoende.

Tracklist:
1. The Coming Storm
2. Black Waters Deep
3. Into Oblivion – Dead To Dust Descend Part II
4. Of Ache And Sorrow
5. Thy Abhorrence
6. The Road Of Hanging On
7. Next Chapter
8. Voyage Of Thoughts
9. Killing Spree
10. Autumn Storm Despair

Score: 75 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 18 januari 2017

Meer In My Embrace:

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.