Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Asenblut - Berserker
Jaar van release: 2016
Label: AFM Records
Asenblut - Berserker
Wie op zoek is naar originele noten, progressieve keuzes en onverwachte wendingen kan deze recensie overslaan. Asenblut doet niet aan originaliteit. Vooruitstrevend zijn de Duitsers in de verste verte niet en elke wending hoor je van mijlenver aankomen. Moeilijk doen is aan deze club strijdlustige wildebrassen dus niet besteed.

Dat hoeft ook niet. Sommige van de beste bands doen nooit moeilijk en scoren er hit na hit mee. Hoewel ik Asenblut niet zo snel een hit zie scoren, bezit de ongecompliceerde muziek wel degelijk kwaliteiten. De mix van thrash metal, melodieuze death metal en een vleugje (pagan) black metal knuppelt het hele album lekker door. Met goede riffs, zoals in Titanenerbe of sterke melodieën in Drachenborn. Een willekeurige greep, geef ik toe. De meeste songs kennen een vergelijkbare opzet, met een belangrijke rol voor de zangpartijen van Tetzel Schmidt. Dit mannetje blèrt, brult en blaft zich op overtuigende wijze een weg door het album.

Berserker doet regelmatig denken aan het werk van bands als Suidakra, Equilibrium en Amon Amarth, al moet je de keyboards van de eerste twee groepen even wegdenken. Muzikaal stiekem behoorlijk ouderwets, maar door de woeste zang toch relatief extreem. Met Asenblut heb ik zo nu en dan ook dezelfde problemen als met Amon Amarth. De klanken hangen me op een gegeven moment gewoon de keel uit. Deze schijf duurt bijna een uur en dat is eigenlijk wat te lang. Het is muziek waarvan de basis klopt en het spel dik in orde is. Maar tegelijkertijd is het muziek die niet al te veel diepgang bevat. Wat je hoort, is wat je krijgt. Dat is een fantastische formule voor de ongetwijfeld feestelijke liveshows, maar op cd begint dat na een tijdje toch wat te vervelen. Dat kan echter ook helemaal aan mij liggen. Mocht dat het geval zijn, veel plezier!

Tracklist:
1. Berserkerzorn
2. Titanenerbe
3. Offenbarung 23
4. Helden Des Ewigen Sturms
5. Auf Den Feldern Von Flandern
6. Drachenborn
7. Des Alchemisten Elixier
8. Bittere Wacht
9. Berserkers Ruhmeserinnerungen
10. Schatten Über Arkham
11. Horizonte
12. Auf Grauen Schwingen
13. Berserker Rage

Score: 74 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 17 januari 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]