Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-01-2021

Them - Sweet Hollow
Jaar van release: 2016
Label: Empire Records
Them - Sweet Hollow
King Diamond mag dan weer sinds enkele jaren regelmatig het podium betreden, maar van een album is het er al bijna tien jaar niet meer van gekomen. Misschien dat daarom er zo nu en dan bands zijn die dit gevallen gat willen opvullen. Waar het Zweedse Portrait op het debuut uit 2008 nog het voordeel van de twijfel krijgt, is Them echt een kopie van King Diamond. De bandnaam is natuurlijk een verwijzing naar het gelijknamige album uit 1988 en wie het artwork ziet, hoeft alleen nog maar de schmink op het gezicht van de frontman toe te voegen.

Them begon in 2008 als een tributeband en werkte samen met onder andere Mike Wead en Hal Patino. Frontman Troy Norr wist zich te omringen met ervaren muzikanten, waarvan bassist Mike LePond (Symphony X) waarschijnlijk de bekendste is. De adoratie voor de Deens-Amerikaanse zanger wordt niet onder stoelen of banken geschoven. Sweet hollow is in praktisch alles een King Diamond-plaat. Hoge en lage zangpartijen wisselen elkaar regelmatig af, de metal is melodieus en bombastisch en het is een conceptalbum. Troy Norr zingt alleen lang niet zo goed als King Diamond.

Sweet Hollow is pure plagiaat. Of je daar als luisteraar moeite mee hebt of niet is een persoonlijke zaak. Kijken we naar de kwaliteit van dit album, dan hoor ik niets bijzonders. De meeste songs zijn van redelijk niveau, maar Them valt vaak in de herhaling. Het gevoel dat je het eerder gehoord hebt, is dus tweeledig. Sweet Hollow is rommelig geproduceerd en dat draagt ook al niet bij aan de luistervreugde. Alle drukke gitaarpartijen (en dat zijn er veel) verzanden al snel en zo kom je snel tot de conclusie dat je voor het echte werk gewoon weer Abigail of Conspiracy uit de platenkast trekt.

Tracklist:
1. Rebirth
2. Forever Burns
3. Down The Road To Misery
4. Ghost In The Graveyard
5. The Quiet Room
6. Dead Of Night
7. FestEvil
8. The Crimson Corpse
9. Blood From Blood
10. The Harrowing Road To Hollow
11. Salve
12. When The Clock Struck Twelve

Score: 50 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 6 december 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]