Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Pesta - Bring Out Your Dead
Jaar van release: 2016
Label: Eigen beheer

Pesta - Bring Out Your Dead

Pesta is een vijfkoppige doomformatie uit Belo Horizonte. Na in 2015 de ep Here She Comes te hebben uitgebracht, volgde eerder dit jaar de eerste full-length Bring Out Your Dead. De Brazilianen hebben de ĹZwarte Doodĺ gekozen als terugkomend thema in zowel de bandnaam, albumtitel, artwork als enkele enkele songtitels. Pesta richt zich op deze eerste release vooral op doom zoals we die kennen van Black Sabbath, met daarnaast wat lichte, moderne invloeden uit de stonerhoek.

Voor een in eigen beheer uitgebracht album is de productie opvallend sterk. Het geluid van Pesta is lekker zwaar aangezet, waarbij vooral de gitaarriffs en het baswerk extra goed bij de luisteraar binnenkomen. Bassist Anderson Vaca vervult sowieso een prominente rol, want dit album bevat met The Butler Did It (een overduidelijke referentie aan Sabbaths Geezer Butler) en The End Is Near twee bas-instrumentals.

Black Death, Intimate en The 4th Horseman zijn prima songs, maar de genoemde invloeden van Black Sabbath liggen er hier te dik bovenop. Met Words Of A Madman is al wat meer eigen inbreng hoorbaar. Het nummer zit goed in elkaar en is gestoeld op een beklijvende melodie. Helaas wordt deze melodie weer net iets te vaak herhaald. Een van de minpunten van deze plaat is de niet bepaald accentloze zang van Thiago Cruz. Zijn cleane vocalen zijn zeker niet slecht, maar zijn accent is toch een smet op de muziek, vooral in de gesproken stukken in het verder uitstekende Possession.

Bring Out Your Dead kenmerkt zich in positieve zin vooral door een lekkere sound. De songs zelf zijn erg Black Sabbath-gericht. Wat dat betreft kan de band zijn horizon nog wel wat verder verbreden. Al met al is dit album geen slechte start voor Pesta, maar desondanks liggen er nog genoeg verbeterpunten.

Tracklist:
1. Black Death
2. Words Of A Madman
3. The Butler Did It
4. Intimate
5. March Of Death
6. The End Is Near
7. The 4th Horseman
8. Possession

Score: 65 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 21 juli 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]