Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  17 februari:
 • Decapitated, Black Tongue, Archspire en Inferi
 • Inhumate, Teethgrinder en Distaste
Kalender
Vandaag jarig:
 • Adam "Desecrator" Malinowski (Behemoth) - 45
 • Alex Varkatzas (Atreyu) - 40
 • Antero Manninen (Apocalyptica) - 49
 • Erlend Hjelvik (Kvelertak) - 37
 • Igor Leiva Benavides (Poema Arcanus) - 47
 • Jussi Rautio (Battlelore) - 44
 • Kai Hansen (Gamma Ray) - 59
 • Matthieu Plana (Heavenly) - 44
 • Mauricio Nader (Six Magics) - 41
 • Sami Lopakka (Sentenced) - 47
 • Simone Simons (Epica) - 37
 • Steve Asheim (Deicide) - 52
Review

InnerWish - InnerWish
Jaar van release: 2016
Label: Ulterium Records
InnerWish - InnerWish
Het vijfde album van InnerWish heeft even op zich laten wachten. Oorzaak? Twee nieuwe gezichten, die van drummer Fragiskos Samoilis en zanger George Eikosipentakis. Jaren werkten de Grieken aan de zelfgetitelde full-length. Betekent de wisseling van de wacht ook dat de muzikanten een andere weg zijn ingeslagen?

Geenszins. Nog altijd komen de invloeden met name uit de jaren tachtig. Denk aan Iced Earth, Helloween, Accept, Judas Priest, Iron Maiden en latere acts als HammerFall en Symphony X. InnerWish staat voor melodische (power) metal. De frisse productie (in Studio Fredman, bekend vanwege onder andere In Flames, Dimmu Borgir en HammerFall) en mastering door Peter In de Betou (bekend vanwege zijn werk met Arch Enemy, Opeth en Amon Amarth) geeft het geheel een moderne touch.

InnerWish start goed met stevige heavymetalriffs en een melodieus refrein in Roll The Dice en vervolgt erg sterk met power metal in Broken, waarin ook het keyboardkoor even op de voorgrond treedt tijdens de bridge. De toetsenist heeft vaak een ondersteunende rol en treedt slechts af en toe met zijn partijen op de voorgrond. Het zijn vooral de zanger en de gitaristen die in de spotlight staan. De nieuwe frontman komt wat rauwer uit de hoek dan zijn voorganger, maar maakt ook met zijn heldere vocalen een prima indruk.

De tracks hebben veelal een standaardstructuur en zitten prima in elkaar. Ze blijven al snel hangen dankzij de catchy refreinen, zoals die van het HammerFall/anthem-achtige Modern Babylon. Is het hier nog heavy metal dat de boventoon voert (samen met fraai melodisch gitaarspel), net als in het zware Machines Of Fear (dat wat aan Iced Earth doet denken), in het uitstekende Needles In My Mind is het melodische metal wat de klok slaat. Het nummer begint als een prachtig gezongen ballad, maar raakt in een versnelling middels een galop en bevat fraaie twin-leads en een mooie solo.

De sterkste tracks staan op de eerste helft van het album. Vanaf Serenity blijft het nog steeds zeer aangenaam klinken, al bieden zich niet veel nieuwe hoogtepunten aan. Het tempo gaat ook tijdelijk naar beneden. Wel komt er meer afwisseling in de plaat en zijn er vernieuwende elementen. Al eerder waren er oriëntaalse elementen op de achtergrond aanwezig, maar tijdens het aanstekelijke Serenity komen ze nadrukkelijk terug in de zanglijnen, zodat fans van Myrath dit nummer zeker zullen waarderen. Cross The Line is een solide rockballad en in de bombastische afsluiter Tame The Seven Seas overheerst de cinematische symfonische metal à la Epica en Stardust van Xandria.

InnerWish is een keurig geproduceerd album met sterke melodische (power)metaltracks. Meerdere daarvan, zoals Broken, Modern Babylon, Machines Of Fear, Needles In My Mind behoren tot de beste van de discografie. De nieuwe frontman is absoluut een aanwinst voor de Griekse formatie, die met deze nieuwe full-length na meer dan twintig jaar hopelijk de aandacht krijgt die het verdient. Binnenkort staat InnerWish in Amersfoort op de planken tijdens Rock For Eternity.

Tracklist:
1. Roll The Dice
2. Broken
3. Modern Babylon
4. Machines Of Fear
5. Needles In My Mind
6. My World On Fire
7. Rain Of A Thousand Years
8. Serenity
9. Sins Of The Past
10. Through My Eyes
11. Zero Ground
12. Cross The Line
13. Tame The Seven Seas

Score: 81 / 100

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 14 april 2016

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.