Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-06-2021

Old Forest - Dagian
Jaar van release: 2015
Label: Avantgarde Music
Old Forest - Dagian
Old Forest is een bos uit The Lord Of The Rings. Dan kan het haast niet missen dat een blackmetalband deze naam tevens in gebruik heeft. In dit geval gaat het om een groep die zijn inspiratie uit heidense thema's en fantasieverhalen haalt. Deze Britten startten de band in 1998 om in 2001 weer te stoppen. Sinds 2007 is Old Forest weer actief en dit is zijn derde langspeler Dagian, met de heer Kobro (Carpathian Forest) op drums.

Met Dagian is het heerlijk wegdromen. Ondanks dat de heren black metal spelen, komt er weinig agressie aan te pas. Over het algemeen is het tempo van Dagian redelijk laid back en spelen de gitaarpartijen een repeterende rol, waardoor de tracks een doommetal-vibe krijgen. De zweverige keyboardpartijen zijn prominent aanwezig. maar klinken allesbehalve geforceerd. De associatie met bands als Agalloch en Wolves In The Throne Room komt dan ook al snel bovenborrelen.

De zang speelt op deze plaat een ontzettend belangrijke rol, maar niet op een traditionele manier. Er klinkt regelmatig cleane zang op de achtergrond die de bombastische klank aandikt, terwijl op de voorgrond een schelle krijs het verhaal van dit album vertelt. De screams worden spaarzaam ingezet, waardoor de instrumentatie de ruimte krijgt die het verdient. Hierdoor blijft de sfeer intact. Het album sluit af met het prachtige Neaht, een dark-ambient nummer dat de vijftien minuten aantikt. Ogen dicht, koptelefoon op en de haren op je arm zullen rijzen.

Deze plaat valt absoluut niet tegen, maar blijft wel erg doorsukkelen. Dagian had mij beter gesmaakt wanneer het tempo af en toe omhoog zou gaan. Desalniettemin is dit een aardig album voor liefhebbers van bands als Drudkh, Agalloch en Klabautamann.

Tracklist:
1. Morwian
2. Non
3. Tweoneleoht
4. Neaht

Score: 70 / 100

Reviewer: Sander
Toegevoegd: 3 februari 2016

Koop dit album in

Meer Old Forest:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van quarlon op 08-02-2016 om 21:53u
Score: 78 / 100

Goede plaat maar ik ben dan ook liefhebber van Drudkh