Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Honeymoon Disease - The Transcendence
Jaar van release: 2015
Label: Napalm Records

Honeymoon Disease - The Transcendence

Hoe retro kun je zijn als band? Het Zweedse Honeymoon Disease haalt in ieder geval alles uit de kast om een jarenzeventig-gevoel te creëren. Werp maar eens een blik op de albumhoes van The Transcendence en de kleding van deze twee dames en twee heren. Veel meer retro dan dat wordt het niet. Gelukkig gaat het uiteindelijk om de muziek. In dat geval is het debuut The Transcendence een onderhoudend plaatje, waarop de luisteraar pretentieloze female fronted jarenzeventig-(hard)rock voorgeschoteld krijgt.

Ook op muzikaal gebied doet dit viertal uit Gotenburg er alles aan om een seventies-geluid na te bootsen en dat lukt ze aardig. Er is echter een grote kans dat deze plaat bij de eerste paar luisterbeurten weinig indruk zal maken en dat het allemaal wat op elkaar lijkt. Ben je echter een paar luisterbeurten verder, dan kan het maar zo zijn dat de songs zich ondertussen stevig genesteld hebben in je hoofd.

Persoonlijk heb ik weinig met female fronted-rock. Al heb ik wel een zwak voor de eerste paar platen van Heart en met name voor Ann Wilsons prachtige stem. En laat dat nou net de zangeres zijn waar Jenna Disease erg aan doet denken. Denk hierbij aan nummers als Barracuda en Crazy On You en voeg er wat uptempo Thin Lizzy-achtig gitaarwerk en een rebelse The Runaways-houding aan toe en je hebt een goed beeld van hoe Honeymoon Disease klinkt. Of het nu Higher, You’re Too Late, Gotta Move of Bellevue Groove is. Het is allemaal erg vermakelijk, catchy en het rockt ook nog best stevig.

Dat Honeymoon Disease qua songwriting nog wel wat verbeterpuntjes heeft, is niet zo gek bij een dermate jonge groep. Keep Me Spinning laat in ieder geval al wat meer potentie horen en biedt hoop voor de toekomst. Honeymoon Disease levert hier alvast een verzameling simpele, maar o zo verslavende songs af. Een guilty pleasure? Misschien, maar ook die moeten er zo af en toe zijn.

Tracklist:
1. Higher
2. Stargazer
3. Imperial Mind
4. Gotta Move
5. You’re Too Late
6. Breakup
7. Bellevue Groove
8. Fast Love
9. Rock ’N Roll Shock
10. Brand New Ending
11. Keep Me Spinning

Score: 78 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 19 november 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Honeymoon Disease - The Transcendence
Reactie van appie op 19-11-2015 om 22:44u
Score: 75 / 100

Ze weten hoe ze lekker in het gehoor liggende nummers moeten schrijven en uitvoeren en dat is zeker een kunst