Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-06-2021

Narbeleth - Through Blackness And Remote Places
Jaar van release: 2015
Label: Folter Records
Narbeleth - Through Blackness And Remote Places
Je mag tegenwoordig uit behoorlijk wat landen black metal verwachten, maar aan Cuba had ik nog niet zo gauw gedacht. Narbeleth komt daar toch écht vandaan en levert met Through Blackness And Remote Places zijn derde album af. Narbeleth bestaat uit een man die zich Dakkar noemt en alleen live maakt hij gebruik van andere muzikanten.

Wanneer het album uit de speakers knalt, lijkt het even of je met een Noorse band van doen hebt. Vergelijkbare formaties komen gelijk in gedachten naar boven. Je mag hierbij denken aan Burzum, Immortal, Gorgoroth en Darkthrone. Dit komt zeker tijdens Mesmerized by the Pale Ghost Moonlight tot uiting. De productie is zeer goed te noemen en meneer Dakkar wisselt netjes af tussen heftige en rustige passages, zonder het tempo echt schade te berokkenen.

Ondanks dat alles puik in elkaar zit, heeft deze eenmansformatie totaal geen eigen geluid en/of gezicht. Alles wat uit de speakers komt, is door vele Europese collega's al vele malen smeuïger, duisterder en lekkerder gedaan. Potentie zit er zeker in, maar komt helaas in originaliteit niet tot uiting. Wel is de Judas Iscariot-cover, Gaze Upon Heaven In Flames, een zeer fijne verassing.

Ik raad liefhebbers aan dit schijfje wél aan te schaffen, al is het alleen maar omdat er zeer sterke tracks op staan die met weemoed doen terugdenken aan de jaren negentig. Maar meer dan dit nostalgische advies valt er helaas niet te geven.

Tracklist:
1. Sons of the Grand Cosmic Emanation
2. Mesmerized by the Pale Ghost Moonlight
3. An Unholy Gathering
4. Delivering the Very Soul
5. The Lightbringer
6. The Eternal Return
7. Through Black and Remote Places
8. Gaze Upon Heaven in Flames (Judas Iscariot cover)
Reviewer: Sander
Toegevoegd: 29 september 2015

Koop dit album in

Meer Narbeleth:

[ Terug naar de Album Reviews ]