Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Terror - The 25th Hour
Jaar van release: 2015
Label: Century Media Records
Terror - The 25th Hour
Terror is toe aan zijn zesde album en gooit het roer om. Niet dat de band ineens radicaal anders is gaan klinken, maar voor The 25th Hour is de band teruggegaan naar de roots van het hardcore-genre en dat zorgt toch voor een opmerkelijke verandering. Alle tracks op het album zijn ditmaal uiterst kort en straight in your face. Geen ruimte voor vrolijke of positieve opsmuk, maar bondige en agressieve teksten waarbij Scott Vogel en co de keiharde realiteit voorschotelen. Het levert een eerlijke en pure (maar met zijn drieëntwintig minuten speeltijd ook een zeer korte) plaat op, die zowel de essentie van hardcore bevat en ook nog eens heerlijk beukt.

Het is duidelijk te horen aan de agressieve stem van Terror-boegbeeld Scott Vogel, dat het hem menens is. Zijn zang is agressiever dan voorheen, waardoor de tracks meteen een stuk strijdbaarder klinken. Hij snauwt en spuugt zijn teksten vol overtuiging uit en doet dat met een intentie die vaak aan Zack de la Rocha van Rage Against The Machine doet denken. Ook de gitaarriffs van Jordan Posner en Martin Stewart klinken een stuk zwaarder en straffer, samen met het drumwerk van Nick Jett. Dit in combinatie met de zang versterkt de muziek dusdanig, maar voelt anderzijds ook te geforceerd aan. Alsof de band net iets te hard zichzelf probeert te bewijzen.

Het levert in elk geval wel veertien moshende songs op, die elke liefhebber regelrecht de pit in zal sturen. Want ondanks de korte speelduur, hebben alle nummers een duidelijke kop en staart. Bovendien zorgt deze aanpak er ook voor dat de boodschap extra duidelijk binnenknalt. Zo laat Both Of You weinig aan de verbeelding over, evenals Why en Sick And Tired. Het zijn tevens composities die (net als de rest van het album) de weinig opzienbarende hardcore-formule volgen, waardoor je geen sprankje originaliteit hoeft te verwachten. Niet dat je dat de heren kunt verwijten, want daar is het Terror ook niet om te doen. Het enige minpunt is de vele breakdowns in combinatie met de korte songs. Deze zijn teveel aanwezig, waardoor de tracks nooit lang en goed op snelheid raken, zonder onderbroken te worden.

Al met al deelt Terror met The 25th Hour opnieuw een fikse tik uit en stelt niet teleur. Veertien tracks in drieëntwintig minuten speeltijd, waarbij het er hard aan toegaat en het niveau hoog ligt. Met deze plaat maken de Amerikanen nog maar eens duidelijk waarom zij aan de top van de scene staan. Terror-frontman Scott Vogel praat, ademt, slaapt en leeft vierentwintig uur per dag hardcore en zelfs het vijfentwintigste uur weet hij vol te blaffen met pure hardcore. Voor de liefhebbers kun je dan ook kort en bondig zijn: aanrader!

Tracklist:
1. The 25th Hour
2. No Time For Fools
3. Bad Signs
4. Feed The Rats
5. The Solution
6. Blinded By The Lights
7. Trust No Face
8. Why?
9. Mind At War
10. Snap
11. Sick And Tired
12. Life Goes On
13. Both Of You
14. Deep Rooted

Score: 81 / 100

Reviewer: Marcel
Toegevoegd: 20 augustus 2015

Koop dit album in

Meer Terror:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van metalhead op 20-08-2015 om 09:52u

Zeker kwaliteit maar....Mis toch de agressie van lowest of the low en one with the underdogs.