Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-01-2021

Gothic Knights - Up From The Ashes
Jaar van release: 2003
Label: Limb Music Products
Gothic Knights - Up From The Ashes
Uit de Verenigde Staten komt Gothic Knights, een band die alweer dertien jaar aan de weg timmert. Onaangetast door de grungerevolutie hebben ze in die tijd slechts drie albums uitgebracht, wat onder meer te maken had met vele lineupwisselingen en ziektes. Trots verdedigen zij de "True Heavy Metal Spirit" met stevige Heavy/Power Metal op z'n Amerikaans en Manowariaanse lyriek. De opener belooft wat dat betreft veel goeds.

Of het een goeie zet is geweest zanger van het eerste uur Rick Sanchez terug te halen kan ik niet beoordelen, Bryan Avatar zong alleen op het tweede album dat ik niet ken, maar hij voldoet prima. Naast zijn gewone stem laat hij op Sleepy Hollow een aantal ijzingwekkende krijsen horen. Bandleider Tsantakis laat intussen op de titelsong en Vampyre zijn beste solo's los, maar ook de andere nummers mogen er zeer zeker zijn. Verder hadden ze de ballade Dear Queen er rustig vanaf kunnen schoppen en ben ik dodelijk nieuwsgierig naar de bonustracks, die niet bij m'n promo zaten. Iedereen die dit album aanschaft word nog extra verblijd met een Duran Duran cover en een nieuw nummer!

"Up From The Ashes" is als een bakstenen muurtje. Niets bijzonders, maar wel stevig, degelijk en het voldoet aan zijn functie (knallen!). Dat de productie wat dun is en de mix wat beter kon valt ook niet meer op als je dit album LUID draait, waardoor het volledig tot zijn recht komt.

Tracklist:
1. Power And The Glory
2. Warrior Of Faith
3. Down In Flames
4. Up From The Ashes
5. Vampyre
6. The Witching Hour
7. Sleepy Hollow
8. Guardian Archangel
9. Heaven's Fire
10. Dear Queen
11. The 13th Warrior

Score: 75 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 2 december 2003

Koop dit album in

Meer Gothic Knights:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Gothic Knights - Up From The Ashes
Reactie van thereguy op 05-12-2003 om 18:00u
Score: 75 / 100

Leuke ceedee hoor, heb trouwens wel de special edition gekocht en vond de duran duran cover(hungry like the wolf) nogal tegen vallen. Maar verder is het een prima ceedee.