Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Torture Killer - For Maggots to Devour
Jaar van release: 2003
Label: Karmageddon Media
Torture Killer - For Maggots to Devour
De naam van deze band is natuurlijk afgeleid van een nummer van 'Six Feet Under' en het is dan ook geen raadsel waar deze Finse death metal band zijn inspiratie vandaan haalt. Lekkere vet geproduceerde zware mid tempo death metal in het straatje van Six Feet Under en Obituary.

De band laat ons op deze cd genieten van 9 uitstekende death metal composities. Hard, log en compromisloos, dat zijn de trefwoorden voor 'Torture Killer' op dit zeer vriendelijk getitelde schijfje.
Diepe gore grunts walsen in combinatie met strakke drumpartijen en sterk doch vrij simpel gitaarspel over de luisteraar heen. Hier en daar krijgen we als extraatje nog een lekkere scheurende gitaarsolo voor onze kiezen.
Tekstueel gezien word geen levend wezen ontzien en worden er ook nog eens heel wat kontgaten en vagina's van dode mevrouwen gepenetreerd. Niets nieuws onder de zon, maar gewoon een ijzersterke death metal release die vooral lekker in het gehoor ligt vanwege herkenbare riffs en de spetterende productie.

Nummers als Sadistic Violation, Necrophag en Gore Terror zijn krakers in het genre en over het algemeen gezien is dit een ijzersterke release die nog wel eens hoge ogen zou kunnen gaan gooien bij de death metal liefhebbers. Fans van bovenstaand genoemde bands kunnen blind toehappen en de doorsnee death metal fans zullen zich ook prima vermaken met deze schijf, als je het lelijke hoesje even voor lief neemt. Prima gedaan heren, GORE TERROR!!

Tracklist:
1. Flesh breaks to Open Wounds
2. Sadistic Violation
3. Motivated to Kill
4. Necrophag
5. Fuck them when they Bleed
6. No Time to bleed
7. Torture to Death
8. Gore Terror
9. Strangulation

Score: 80 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 20 november 2003

Koop dit album in

Meer Torture Killer:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Torture Killer - For Maggots to Devour
Reactie van Rascul op 20-11-2003 om 21:11u
Score: 83 / 100

Idd zeer lekkere plaat, vooral erg goed geluid ook. En dat voor een band die als coverbandje begonnen is ;). Iig, niet al te orgineel, maar wie zal dat een rotworst wezen??

Torture Killer - For Maggots to Devour
Reactie van Trooper op 22-03-2004 om 21:02u

Ik kan geen score geven aan deze cd omdat ik slechts 1 nr. heb gehoord; maar ik had eindeloze chaos verwacht zoals er tegenwoordig meer bands voortbrengen,maar naar wat ik heb gehoord moet ik toegeven dat er behoorlijk wat structuur in zit. Hier wil ik wel meer van horen

Torture Killer - For Maggots to Devour
Reactie van torre op 21-03-2006 om 19:10u

heb de nieuwe TK al wel (met Chris Barnes) holy shit heerlijk, ik kwijl echt alles bij elkaar en als die ook goed is dan zal deze ook wel top zijn dus van mij mogen ze op zo veel mogelijk festivals komen