Enquête

Serj Tankian zou er geen probleem mee hebben als System Of A Down hem zou willen vervangen door een andere leadvocalist. Vind jij dat de groep Tankian moet vervangen?

Ja, als dat betekent dat er eindelijk een nieuw studio-album komt
Ja, als dat betekent dat de band vaker in de Benelux gaat optreden
Ja, want Tankians vocalen zijn sowieso de zwakke schakel in de band
Ik vind het best, want Tankians werk buiten SOAD is toch interessanter
Nee, Serj Tankian is een essentieel element van System Of A Down
Nee, de groep moet juist gitarist/vocalist Daron Malakian vervangen
Nee, de groep moet juist bassist Shavo Odadjian vervangen
Nee, de groep moet juist drummer John Dolmayan vervangen
Het maakt mij niet uit, ik blijf sowieso wel fan van SOAD
Het maakt mij niet uit, SOAD is toch allang over zijn hoogtepunt
Het maakt mij niet uit, ik heb überhaupt geen interesse in die band
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Anders Jivarp (Dark Tranquillity) - 51
  • Andrew Craighan (My Dying Bride) - 54
  • Andy Sneap (Sabbat) - 55
  • Daron Malakian (System Of A Down) - 49
  • Fredrik Åkesson (Opeth) - 52
  • Fredrik Hermansson (Pain Of Salvation) - 48
  • Jaska Raatikainen (Children Of Bodom) - 45
  • Martin Eric Ain (Celtic Frost)† - 57
  • Sal Abruscato (Life Of Agony) - 54

Vandaag overleden:
  • René Berg (Hanoi Rocks) - 2003
Review

The Midnight Ghost Train - Cold Was The Ground
Jaar van release: 2015
Label: Napalm Records

The Midnight Ghost Train - Cold Was The Ground

Gelukkig! Ze zijn er nog. Bands binnen het stonerrockgenre die zowaar een eigen geluid hebben. Het Amerikaanse The Midnight Ghost Train is daar een goed voorbeeld van. Na het prima tweede album Buffalo kreeg het trio uit Kansas een platendeal bij het relatief grote label Napalm Records. Met Steve Moss (zang, gitaar), Brandon Burghart (drums) en Mike Boyne (basgitaar) als personeelsbezetting komt de formatie met hun nieuwste album, Cold Was The Ground.

The Midnight Ghost Train staat bekend als een goede, energieke liveband, getuige ook het live-album dat de groep uitbracht van het optreden op Roadburn in 2013. Vaak is het zo dat een band de energie van de liveoptredens maar moeilijk kan overbrengen via een studioalbum. Dit is niet het geval bij The Midnight Ghost Train, want het nieuwste werk Cold Was The Ground blijkt een album te zijn, waarbij stilzitten bijna onmogelijk is. Zanger Steve Moss heeft een belangrijk aandeel in het eigen geluid van de band. Hij heeft een stemgeluid dat doet vermoeden dat de beste man al tien jaar zware shag rookt en regelmatig zijn mond spoelt met whisky. Bij vlagen klinkt het alsof Lemmy heeft besloten voortaan maar te gaan grunten. Deze zangstijl, die dicht tegen grunten aan zit, hoeft stonerliefhebbers niet af te schrikken. In combinatie met de fuzz-achtige gitaren en elementen uit de blues pakt deze formule namelijk erg goed uit.

Met het degelijke Gladstone en BC Trucker begint de plaat nog lichtelijk voorspelbaar, maar met nummers als Arvonia, The Canfield, Straight To The North en No. 227 is het pas echt genieten. The Midnight Ghost Train trakteert de luisteraar hier op vuige stonerrock, met een Motörhead-achtige aanpak en mentaliteit. En ook hier geldt dat de riffs op zich niet eens zo memorabel zijn. Het is echter de combinatie van factoren die deze nummers doen werken. Speciale vermelding verdient The Little Sparrow. Een vreemde eend in de bijt, waarop Moss via spokenword bromt over een verslavend deuntje in zijn hoofd, dat uiteindelijk tot zijn ondergang lijkt te leiden. Een vreemd nummer, dat toch zijn charme heeft en niet een automatische “skip” hoeft te zijn.

Cold Was The Ground is een akelig verslavende plaat geworden en bewijst dat er nog parels te vinden zijn in het overbevolkte stonerrockgenre. The Midnight Ghost Train komt op deze plaat uitermate goed uit de verf en dit nieuwe album nodigt uit om deze heren eens live te gaan aanschouwen.

Tracklist:
1. Along The Chasm
2. Gladstone
3. BC Trucker
4. Arvonia
5. One Last Shelter
6. The Canfield
7. Straight To The North
8. No. 227
9. The Little Sparrow
10. Twin Souls
11. Mantis

Score: 85 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 18 maart 2015

The Midnight Ghost Train - Cold Was The Ground
Reactie van Een Metalfan op 18-03-2015 om 12:37u

oooh wat krijg ik oorpijn van deze muziek...

The Midnight Ghost Train - Cold Was The Ground
Reactie van sietse Grind op 18-03-2015 om 15:43u
Score: 90 / 100

heb ze vorige week donderdag in poppodium romein gezien, was echt te gek, zowel live als op cd/lp is et te gek!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.