Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
 • 30 januari:
 • Deathstars
 • 2 februari:
 • Deathstars
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
  27 februari:
 • Napalm Death, Doom, Siberian Meatgrinder en Show Me The Body
 • Suffocation, Belphegor, Hate, Necrosy en Skaphos
Kalender
Vandaag jarig:
 • Janick Gers (Iron Maiden) - 65
 • Markus Kekoni (Masterstroke) - 40
 • Mike Patton (Faith No More) - 54
 • Scott Leach (Crystal Ball) - 49
Review

Kingfisher Sky - Arms Of Morpheus
Jaar van release: 2014
Label: eigen beheer
Kingfisher Sky - Arms Of Morpheus
In 2001 verlaat drummer Ivar de Graaf het succesvolle Within Temptation om samen met zijn partner, de klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld, Kingfisher Sky op te richten. Het idee is om muziek te creëren die niet aan een stijl gebonden is en niet beïnvloed wordt door externe partijen zoals een platenmaatschappij. In 2007 verschijnt het mooie debuut Hallway Of Dreams en drie jaren later de prima opvolger Skin Of The Earth. Dankzij een zeer geslaagde crowdfundingcampagne komt het derde album Arms Of Morpheus uit.

De stijl van Kingfisher Sky kenmerkt zich door een combinatie van pop- en wereldmuziek (Ierse folk en Oosterse melodieën), klassieke muziek en progressieve rock. Mede door het gebruik van piano, mandoline, tin whistle, Ierse bouzouki, draailier, strijkinstrumenten (die erg sterk uit de verf komen) en percussie heeft Kingfisher Sky een even uniek als herkenbaar eigen geluid. Het aantal bandleden is maar liefst zeven en dan zijn er ook nog eens gastbijdragen. Hierdoor ontstaat er zowel vocaal als muzikaal een behoorlijk rijk album. Kristoffer Gildenlow (Pain Of Salvation) deelt de baspartijen met drummer Ivar de Graaf. Valerio Recenti van My Propane zingt zeer verdienstelijk mee in het prachtige, nostalgische Heather. Ook Judith presteert weer prima ook al staat haar stem iets te hard in de mix, die verzorgd is door Jochem Jacobs (ex-Textures).

Op deze nieuwe full-length laten de bandleden uit Den Haag wederom horen als muzikanten gegroeid te zijn. Luister maar eens naar het compositorisch erg sterke Insomnia. De composities zijn nog beter uitgewerkt en kennen onderling een grote variatie (van het stevige Strength Of The Endless tot het progressieve Hypnos). De Haagse muzikanten laten horen veel verschillende stijlen te beheersen en tot een interessant geheel te smeden. Nergens slaat de verveling toe, hoewel ik een klein deel van I’m Not Alone wat minder sterk vind, door het herhalen van de titel. Maar verder is het gewoon een heel mooi lied. Het is dan ook moeilijk favorieten aan te wijzen maar de hit King Of Thieves en het reeds genoemde Insomnia en Heather zijn de toppers. Ook het indrukwekkende Maddy mag niet onvermeld blijven. Dit nummer is opgedragen aan Marina Schaefer, de oprichtster van de fanclub Sempre Fedele. Zij overleed onverwacht op jonge leeftijd.

Met het veelzijdige Arms Of Morpheus zet Kingfisher Sky de goede lijn van de vorige platen verder voort. Het is een nostalgisch album met veel hartverwarmende en cinematische songs. Door de grote verscheidenheid aan instrumenten is een rijke plaat ontstaan. Mede vanwege het progressieve karakter blijft de langspeler tot in lengte van jaren interessant. Een knappe prestatie van een gezelschap dat een groter publiek verdient.

Tracklist:
1. Hypnos
2. At Least You Tried
3. King Of Thieves
4. Open Eyes
5. Insomnia
6. I’m Not Alone
7. Strength Of The Endless
8. Heather
9. Morrigan
10. Mercy On This Wounded Heart
11. Maddy

Score: 81 / 100

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 16 oktober 2014

Meer Kingfisher Sky:

Kingfisher Sky - Arms Of Morpheus
Reactie van Een Metalfan op 16-10-2014 om 22:45u

geef dan een hogere score.

Kingfisher Sky - Arms Of Morpheus
Reactie van Progressive Jeff op 16-10-2014 om 23:25u
Score: 81 / 100

Iets meer dan een 8 is toch ook een mooie score?

Kingfisher Sky - Arms Of Morpheus
Reactie van Een Metalfan op 17-10-2014 om 11:34u

Volgens mij kloptt de naam van het album niet in het artikel. Als ik de cover bekijk dan staat daar toch echt Arms of Morpheus en niet Army of Morpheus. :)

Kingfisher Sky - Arms Of Morpheus
Reactie van Progressive Jeff op 18-10-2014 om 01:00u
Score: 81 / 100

Je hebt gelijk, slordig van me, scherp van jou. Ik schaam me diep. Heb de titels inmiddels aangepast.

Kingfisher Sky - Arms Of Morpheus
Reactie van De pomper op 19-10-2014 om 22:13u

Ga ze uitchecken!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.