Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-10-2020

Mourn - The Beaten Path
Jaar van release: 2014
Label: eigen beheer
Mourn - The Beaten Path
Eind 2013 richtte bassist Robin Zielhorst (Exivious, ex-Cynic) een nieuwe band op met de naam Mourn. Naast hem bestaat de band uit gitarist Kas Kluitman, drummer Thomas Frankhuijzen (March) en zanger Pieter Verpaalen (ex-Textures). Naar eigen zeggen speelt de formatie heavystonerbluesgrooverocksludgemetal en komen de invloeden van Pantera, Down, Black Label Society en Black Sabbath.

Begin deze maand verscheen de EP The Beaten Path die in eigen beheer werd uitgebracht. Hierop staan drie prima ritme- en riffgeoriënteerde nummers met een rechttoe-rechtaan-structuur. De groovy riffs en de beukende ritmesectie versterken elkaar goed en worden aangevuld met de screams van Pieter. Het Down-achtige Wolfskin rockt lekker, Fool’s Gold bevat veel staccatoriffs en doet aan Meshuggah denken. Diver heeft wat van beide. De energie spat van het schijfje af, mede te danken aan de vette productie van Tymon Kruidenier van TymonSound.

The Beaten Path is een korte maar aangename kennismaking met de groovy metal van Mourn. Het plaatje bevat lekkere tracks om op te rocken en te headbangen. Live schijnt het zelfs nog beter te klinken. Hopelijk is dit materiaal een voorbode van een goed debuutalbum.

Tracklist:
1. Wolfskin
2. Fool’s Gold
3. Diver

Score: 77 / 100

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 26 september 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Mourn - The Beaten Path
Reactie van Ulf op 12-10-2014 om 18:17u
Score: 90 / 100

Dit zijn bazen!