Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Napalm Storm - Harmless Cruelty
Jaar van release: 2014
Label: WormHoleDeath

Napalm Storm - Harmless Cruelty

Het is lastig om inventief te zijn als thrashmetalband. Dat hoor je goed terug op het debuut Harmless Cruelty van de Spanjaarden van Napalm Storm. Ze hebben goed geluisterd naar hun helden uit de jaren tachtig; Slayer, Death Angel en ga zo maar door met die lijst van grootheden.

Het is snel, hard, voorzien van gorgelzang waar af en toe wat duidelijke woorden uit te halen zijn, maar ze moeten het vooral hebben van strakke, snelle riffs en compacte, energieke metalsongs. Op het futloze introductiedeuntje na werkt het allemaal fantastisch en is het flink opzwepend. Tekstueel wellicht niet bijster interessant, want na zoveel jaren van boze-mannen-muziek, kun je niet meer aan komen zetten met geneuzel als 'fuck the system', dat we inmiddels al zo vaak hebben gehoord. Maar dankzij de sterke songs, doet het er niet toe met wat voor teksten de mannen aan komen zetten. Vrijwel elk nummer is een puik staaltje degelijke thrash dat er wel in gaat.

Echter klinkt de muziek zo generiek, dat het maar niet wil blijven hangen. Wanneer je de tien nummers van deze schijf tot je genomen hebt, ben je alweer vergeten hoe de eerste ook weer ging. Het hakt en beukt op een zeer prettige wijze, maar iets echt eigens of unieks is er eigenlijk niet te ontwaren en dat maakt van dit uitstekende debuut geen echte knaller. Wellicht komt dat nog, want als de mannen live net zo strak spelen als op dit debuut, heb je in ieder geval een fantastische avond en zit een tweede plaat er vast wel in.

Tracklist:
1. Flagellum Dei
2. Legions Of Death
3. Bohemian Reunion
4. Betrayer
5. Slaves Of Divinity
6. Fuck The System
7. Fearcracy
8. Dynasty Of Tyrants
9. Napalm Attack
10. Erased Steps
11. Harmless Cruelty

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 20 augustus 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]