Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-01-2021

Metal Church - Generation Nothing
Jaar van release: 2013
Label: Rat Pak Records
Metal Church - Generation Nothing
Toen Metal Church in 2009 voor de tweede keer stopte, dacht ik dat het definitief was. De band onder leiding van Kurdt Vanderhoof had zoveel tegenslagen en teleurstellingen moeten verwerken. Vorig jaar kwam dan wel het bericht dat de band voor de Metalcruise weer samenkwam, dat had wel heel erg de schijn van een eenmalige reünie te zijn. Na de tegenvallende verkoopcijfers van de laatste platen, mag het dan ook best opvallend zijn dat Metal Church ineens met nieuw werk op de proppen komt.

Zijn er nou echt dingen veranderd? Op het eerste gezicht niet echt. De line up ten tijde van de split in 2009 is weer volledig samen. Daarbij maakt Metal Church nog steeds gebruik van lelijk, nietszeggend artwork. In muzikaal opzicht hebben we hier wat mij betreft het beste album sinds het gruwelijk ondergewaardeerde Masterpiece te pakken. Let wel, Metal Church komt nergens echt dicht bij de kwaliteit van de allereerste platen, maar Generation Nothing is een alleraardigst album met een handvol coole tracks.

Er zijn natuurlijk wel enkele zaken die opvallen. Zo klinkt Ronny Munroe regelmatig als de goeie, ouwe Reverend zelve. Niet dat het een must is, maar voor de fans zal het vertrouwd aanvoelen. Daarnaast zit het tempo er goed in op Generation Nothing. De verpakking mag inspiratieloos ogen, de inhoud is dat allerminst. De meeste songs doen het goed en nestelen zich makkelijk in je hoofd. Qua stijl borduren de heren vooral voort op de laatste platen, al bevat het meer knipogen naar hun eigen roemrijke verleden.

Qua sfeer doet het uptempo Hits Keep Comin’ nog het meest aan het oude werk denken. Het heeft ergens de vibe van Ton Of Bricks. Metal Church levert een prima album af, waarmee een nieuwe doorstart verzekerd is. Anno 2013 blijken de heren nog goed mee te kunnen. Dit is gewoon degelijk materiaal . Geen zwak nummer te bekennen en zowaar een handvol die de moeite waard zijn. Op 27 april staat Metal Church met niemand minder dan Toxik in Dynamo, Eindhoven. Generation Nothing is inmiddels enkele maanden uit. Gezien de magere response, hoop ik dat het optreden meer interesse zal wekken.

Tracklist:
1. Bulletproof
2. Dead City
3. Generation Nothing
4. Noises In The Wall
5. Jump The Gun
6. Suiciety
7. Scream
8. Hits Keep Comin'
9. Close To The Bone
10. The Media Horse

Score: 82 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 2 maart 2014

Koop dit album in

Meer Metal Church:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Metal Church - Generation Nothing
Reactie van jeroen op 02-03-2014 om 12:47u
Score: 74 / 100

Ben het eens met de recensie, al vind ik de plaat geen 82 punten waard. Fijne ongecompliceerde heavy metal waar deze band patent op heeft.

Metal Church - Generation Nothing
Reactie van Een Metalfan op 02-03-2014 om 16:12u

Wel aardig maar komt niet in de buurt van eerdere werk.

Metal Church - Generation Nothing
Reactie van Johnny op 02-03-2014 om 20:36u

Ook weer zo'n band die midden jaren 80 het helemaal zou maken, schreef de metal pers. Heb toen ook nog een elpee van hun gekocht, maar op een of andere manier had ik ook snel de belangstelling voor hun verloren. Net zoals de rest.

Metal Church - Generation Nothing
Reactie van Marc op 03-03-2014 om 20:42u
Score: 40 / 100

Met een hand vol coole tracks zijn 82 punten te veel. Zelf vind ik dit album zeer matig, maar dat terzijde.

Metal Church - Generation Nothing
Reactie van appie op 03-03-2014 om 23:32u
Score: 50 / 100

ja een zeer matig album van een overigens door mij zeer gewaardeerde band

Metal Church - Generation Nothing
Reactie van metalfan op 05-03-2014 om 19:13u

Nu maar keihard hopen dat ze niks hiervan spelen op het keep It True festival