Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Freedom Call - Beyond
Jaar van release: 2014
Label: SPV / Steamhammer Records

Freedom Call - Beyond

Aangezien de winter er toch niet aan lijkt te komen, heb ik er een stuk minder moeite mee om zomerse muziek als de laatste Freedom Call te ontvangen. 's Werelds blijste power metal band trakteert ons zo'n twee jaar na het eveneens uitermate vrolijke Land Of The Crimson Dawn op een veertiental euforische nummers die allemaal na een halve luisterbeurt alweer meegezongen kunnen worden en de eventuele winterdepressie met gemak het huis uitjagen.

Beyond doet alles wat het voor de fans moet doen. De luisteraar krijgt up-tempo krakers als Union Of The Strong, Edge Of The Ocean en Heart Of A Warrior, epische songs als Among The Shadows en Paladin en lichtvoetigere nummers (waarop het moeilijk is om niet te gaan springen) als Come On Home en Dance Off The Devil voorgeschoteld. Het absolute hoogtepunt vindt men echter in het aan The Quest herinnerende Beyond waarop de band de blijheid ietwat achter zich laat en een fijne, epische hymne ten gehore brengt die de wil oproept om mede te drinken en de Dungeons & Dragons dobbelstenen weer tevoorschijn te halen.

Valt er niets negatiefs over dit album te zeggen? Vanzelfsprekend, het probleem hierbij zit hem echter puur en alleen in de naam van de band zelf: mensen die Freedom Call haten weten dat ze hier dan ook ver vandaan moeten blijven. Mensen die Freedom Call liefhebben krijgen een album waarbij de hele band in topvorm is, de refreinen aanstekelijk werken en de nummers allen een glimlach op je gezicht zullen toveren. Het is lichtvoetigheid ten top en kwalificeert zich in geen enkel opzicht als iets anders dan ultrablije power metal die nergens anders voor bedoeld is dan mensen een grote glimlach bezorgen.

Beyond is een veilige aanschaf die iedere fan met gemak in zijn kast kan zetten. Voor mensen die nog compleet onbekend zijn met deze band en eens een keertje willen luisteren of het wat voor hen is, is deze plaat een erg goede instapper. Laat de zuurpruimen verder gewoon wegblijven van deze groep, dit album zal geen verandering in hun mening brengen.

Tracklist:
1. Union Of The Strong
2. Knights Of Taragon
3. Heart Of A Warrior
4. Come On Home
5. Beyond
6. Among The Shadows
7. Edge Of The Ocean
8. Journey Into Wonderland
9. Rhythm Of Light
10. Dance Off The Devil
11. Paladin
12. Follow Your Heart
13. Colours Of Freedom
14. Beyond Eternity

Score: 85 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 20 februari 2014

Koop dit album in

Meer Freedom Call:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Freedom Call - Beyond
Reactie van henk op 06-10-2014 om 21:58u
Score: 95 / 100

ik kan niet begrijpen dat deze band niet meer naamsbekendheid heeft,ben zelf fan vanaf het eerste uur .heb alle cd''s .en ga naar alle concerten (in nederland). ook deze cd is weer een hoogstandje.leve de happy metal music

Freedom Call - Beyond
Reactie van metal mamma op 06-10-2014 om 22:02u
Score: 90 / 100

ben het helemaal met mijn voorganger eens. een sterk ondergewaardeerde band