Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Grand Magus - Triumph And Power
Jaar van release: 2014
Label: Nuclear Blast Records

Grand Magus - Triumph And Power

Er zijn bands die simpelweg geen introductie nodig hebben. Zo ook bij Grand Magus. De Zweden zijn inmiddels een gevestigde naam in de metalwereld en hebben reeds zeven albums op hun naam staan. Grand Magus is zo’n typische band die nooit echt zal verrassen als je een nieuw album opzet. Je weet wat je krijgt. Toch heeft de band haar sound wel iets gewijzigd in de loop der jaren. De stoner en doom invloeden uit de beginjaren zijn op de laatste albums nauwelijks terug te horen. Op het nieuwe album,Triumph And Power, gaat de band verder waar het op het vorige album The Hunt gebleven was.

Het album opent met twee simpele, maar erg makkelijk in het gehoor liggende nummers On Hooves Of Gold en Steel Versus Steel. De nummers zijn al na twee luisterbeurten eenvoudig mee te zingen en steunen op simpele riffs. Geen bonuspunten voor originaliteit vooralsnog maar wel voor de entertainmentwaarde. Op tracks als Fight en Holmgång gaat het tempo iets omhoog en wordt er wat meer gemikt op de sound van het album Wolf’s Return. De epische titeltrack is één van de sterkere nummers en kan zo uitgroeien tot een live klassieker, onder andere vanwege het sterke refrein.

Op Dominator zijn de invloeden van Judas Priest goed hoorbaar. Met name de riffs en zang lijken een regelrechte ode aan Priest. Het album wordt afgesloten met het epische The Hammer Will Bite, het langste en misschien wel beste nummer van het album. Het bevat alle ingrediënten die Grand Magus tot een goede band maakt. Een pakkend refrein met prima zang, een lekkere riff als basis, een mooie solo, een boeiende bridge en een mooie afsluitende outro.

Woorden als pakkend en vermakelijk zijn wel illustratief voor Triumph And Power. Grand Magus gaat met dit album overduidelijk niet de originaliteitprijs winnen. Dat neemt niet weg dat het een prima album is geworden. De nummers steken gewoon goed in elkaar en vragen eigenlijk om maar één ding. Vuist omhoog en meezingen!

Tracklist:
1. On Hooves Of Gold
2. Steel Versus Steel
3. Fight
4. Triumph And Power
5. Dominator
6. Arv
7. Holmgång
8. The Naked And The Dead
9. Ymir
10. The Hammer Will Bite

Score: 81 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 30 januari 2014

Koop dit album in

Meer Grand Magus:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Grand Magus - Triumph And Power
Reactie van Een Metalfan op 30-01-2014 om 13:19u

vette band. ben benieuwd.

Grand Magus - Triumph And Power
Reactie van VaDeR op 30-01-2014 om 14:26u
Score: 65 / 100

Vond de huidige koers behoorlijk saai.....kwestie van smaak....