Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Indian - From All Purity
Jaar van release: 2014
Label: Relapse Records

Indian - From All Purity

Indian is intussen toe aan zijn vierde full-length en dat is niets om vrolijk van te worden. Althans, deze Amerikanen doen hun uiterste best om alles zo naar, gemeen, boos, depressief en negatief mogelijk te laten klinken. Ze karakteriseren zichzelf als blackened noise doom en daar zou ik zelf nog een snufje sludge aan toevoegen. Bovendien zijn er nog wel wat andere invloeden te ontwaren. Hokjesgeneuzel daargelaten, laat een dergelijke karakterisering in ieder geval niets te raden over aangaande sfeer en thematiek; de heren zijn in uiterst suïcidale mineurstemming en vinden het winterweer 'prachtig'.

Traagslepende manouevres worden afgewisseld met vakkundig sloopwerk en de rauwe vocalen passen daar perfect bij. Beide gitaristen schreeuwen de longen uit het leef alsof hun leven ervan hangt. Het is de band menens. Iedereen moet dood en alles moet kapot. Of dat nou in uptempo of in doomtempo moet, totale destructie is het overduidelijke adagium van Indian. Heerlijk om te luisteren, zo in deze duistere, saaie winterperiode.

Dit Amerikaanse kwartet levert met From All Purity een enorm sterke plaat af. Dit gaat ongetwijfeld live ook genadeloos goed klinken. Wie daar nieuwsgierig naar is kan zijn hart dit jaar ophalen, want de mannen doen achtereenvolgens Nijmegen, Drachten en Tilburg aan.

Tracklist:
1. Rape
2. The Impetus Bleeds
3. Directional
4. Rhetoric Of No
5. Clarify
6. Disambiguation

Score: 82 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 28 januari 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]