Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Deicide - In The Minds Of Evil
Jaar van release: 2013
Label: Century Media Records
Deicide - In The Minds Of Evil
Onkruid vergaat inderdaad niet. Ze zijn geroemd, gehoond, vereerd en uitgekotst, maar 23 jaar na het eerste album draaien de pioniers van Deicide nog altijd mee in de harde kern van zwaar metaal. Toch zijn de tijden veranderd. Een band die eens een legende was, is tegenwoordig vooral in sarcastische tonen het onderwerp van gesprek. Niet vreemd dus dat de vraag of Deicide zijn beste tijd niet reeds gehad heeft zo nu en dan de gedachten roert.

De legendarische tijden van Deicide behoren, hoe je het wendt of keert, definitief tot het verleden. Tegenwoordig is duivelskind Glen Benton vooral een gezapige oude man, die met het kruis in zijn voorhoofd en de daarbij behorende muzikale activiteiten zijn brood verdient. Echter waait er laatste jaren een stevige wind uit het Deicidekamp, want na het knuppeltje To Hell With God is In The Minds Of Evil ook weer een flink pak slaag voor onze lieve Heer.

De inspiratie voor de nieuwe schijf heeft de band gewoon uit eigen huis gehaald, de nieuwe sound stoelt namelijk schaamteloos op de oldschool dagen van de band in kwestie, dus laait de nostalgie weer behoorlijk op. Vierkwartsnummers, driekwartszangpartijen en de sferen van dagen van weleer, Deicide heeft het allemaal nog op een rijtje. Zuiplap Santolla is wel definitief de deur gewezen en mag Kevin Quirion zich nu officieel Deicider noemen. Voor de muzikale koers betekent dit overigens geen schokkende tuimelingen, Deicide zet nog altijd in op regelmaat, orde en solo’s. Vooral veel solo’s. Ook In The Minds Of Evil staat er vol mee. Voor de intro is overigens in Gotham City geshopt...de meest waarloze toevoeging aan de cd, maar dat terzijde.

In een goed half uur braakt de band maar liefst elf nummers uit de speakers. Ach ja, de platen van Deicide zijn nooit overmatig lang en dat is waarschijnlijk maar goed ook. Een half uur is precies goed om op orkaantempo op tournee te gaan langs de blasfemische hotspots die de band voor de luisteraar creëert. Hoe graag ik Deicide soms ook een sneer zou willen geven, het gaat ook dit keer weer niet lukken. De qua snelheid soms Vital Remains-achtige nummers zijn weer pakkend en met de nodige afwisseling en ook Benton heeft vocaal weer goed zijn best gedaan. Goed, toegegeven, een degelijke maar weinig verrassende cd als In The Minds Of Evil zal, met het oog op het grote aanbod van tegenwoordig, geen potten breken die nog niet gebroken waren, maar damn, het rost toch stiekem weer gewoon de pannen van het dak. What storm?!

Tracklist:
1. In The Minds Of Evil
2. Thou Begone
3. Godkill
4. Beyond Salvation
5. Misery Of One
6. Between The Flesh And The Void
7. Even The Gods Can Bleed
8. Trample The Cross
9. Fallen To Silence
10. Kill The Light Of Christ
11. End The Wrath Of God

Score: 82 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 12 december 2013

Koop dit album in

Meer Deicide:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van 666 op 12-12-2013 om 14:49u

Waar blijft de review van de nieuwe Pestilence??

Reactie van Carlo op 12-12-2013 om 17:54u

Strakke plaat !
Dat Santolla er gelukkig niet meer bij is hoor je meteen !
Voor mij 1 van de beste releases van 2013 !

Reactie van Midian op 13-12-2013 om 09:12u
Score: 85 / 100

Weer een lekkere oldschool Deicide plaat. Behoort zeker in de top 10 albums van 2013

Reactie van appie op 13-12-2013 om 11:48u

muzikaal staat dit als een huis maar zodra benton zn bek open doet is voor mij de lol er af.
8,5 voor de muziek en een 2 voor de schreeuwbek.

Reactie van Erik op 14-12-2013 om 06:43u

Vind de plaat door Kevin Quirion (die 3 nummers alleen heeft geschreven) toch wel duidelijk verschillen van het vorige werk van Deicide...