Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-06-2021

Halestorm - Reanimate 2.0: The Covers EP
Jaar van release: 2013
Label: Roadrunner Records

Halestorm - Reanimate 2.0: The Covers EP

Tussen twee albums een mini-cd'tje met covers uitbrengen, dat heeft Halestorm al vaker gedaan. Op de eerste Reanimate stonden nummers van Heart, Guns n' Roses en Lady Gaga, nu is gekozen voor ondermeer Judas Priest, Marilyn Manson en Daft Punk.

De EP opent met een van de gaafste covers van een Judas Priest-nummer ooit: Dissident Aggressor. Vurig, en frontvrouw Lzzy Hale laat horen wat voor geweldige keel ze kan opzetten. Het gitaarwerk mag er in dit nummer ook zijn. Ook vermakelijk is Halestorms versie van Get Lucky. Het electropopnummer van Daft Punk, dat op de radio tot in den treure gedraaid is, is vertaald naar een iets stevigere rockuitvoering, die dan toch best aangenaam is.

De cover van AC/DC's Shoot to Thrill is niet echt bijzonder, en Hell Is For Children (Pat Benetar) is op het laatste stuk na nogal slappe hap. Het akoestische Gold Dust Woman, origineel van Fleetwood Mac, is dan wel weer erg lekker. Om af te sluiten heeft de band een nummer van Marilyn Manson opgenomen, maar ondanks dat het flink rockt, leent het nummer zich niet echt om gecoverd te worden. Ook Halestorm had van 1996 beter af kunnen blijven, want meer dan matig wordt deze versie niet.

Net als de vorige EP met covers is ook deze Reanimate 2.0 best een aardig tussendoortje, maar het liefst hoor ik toch een gewoon album van Halestorm.

Tracklist:
1. Dissident Aggressor (Judas Priest)
2. Get Lucky (Daft Punk)
3. Shoot To Thrill (AC/DC)
4. Hell Is For Children (Pat Benetar)
5. Gold Dust Woman (Fleetwood Mac)
6. 1996 (Marilyn Manson

Score: 70 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 13 november 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]