Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Mad Hatter's Den - Welcome To The Den
Jaar van release: 2013
Label: Inverse Records
Mad Hatter's Den - Welcome To The Den
Finnen weten over het algemeen wel hoe ze muziek moeten maken. En nog goed ook, zo blijkt uit alle lekkere Finse muziek die wij als hardrockers en metal liefhebbers regelmatig voorbij horen komen. Dat geldt ook voor Mad Hatter’s Den. Deze heren halen hun inspiratie uit de 70’er en 80’er jaren, toen alles nog gewoon hardrock of heavy metal heette. Zij zijn vooral gecharmeerd van de sound met Hammond orgel erbij.

Welcome To The Den is daar een goed voorbeeld van, want het is alsof je terug in de tijd gaat. Muzikaal dan, want productioneel staat deze plaat met twee benen in de 21e eeuw. Het geluid is kristalhelder en je hoort werkelijk alles wat de heren met hun instrumenten doen. Daarmee is de eerste slag al gewonnen.

Terug naar het muzikale, want daarin ben ik niet zo onverdeeld positief, maar zeker niet negatief. Het is wel degelijk heerlijk om Welcome To The Den op te zetten, zijn rondjes te laten draaien en je oren te laten strelen.Het gebodene is zeker lekker, heeft heel veel weg van wat er vroeger gemaakt werd, maar kan toch niet tippen aan hun voorbeelden. Het geluid is stevig, de vocalen zuiver en dit rockt. Alleen, kwalitatief is het allemaal net niet top. Er is altijd wel iets wat je mist ten opzichte van de hoogvliegers in het genre.

Toch mag Mad Hatter’s Den blij zijn met het resultaat, want wat je hoort past bij wat ze voor ogen hebben. Welcome To The Den is het debuut voor ze, dus er is nog genoeg ruimte om te groeien. Laten we hopen dat ze dat ook doen. Tot die tijd kun je hier gerust ongeneerd op headbangen en/of swingen.

Tracklist:
1 Introduction
2 Welcome To the Den
3 Blind Leading the Blind
4 Shadow Lord
5 Sinister Monologue
6 Journey
7 Legacy Of the Kings
8 Sharks Of Power
9 The Dark Wheel
10 Stone Cold Flame

Score: 73 / 100

Reviewer: Wim
Toegevoegd: 8 november 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]