Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-01-2021

Crimson Falls - Downpours Of Disapproval
Jaar van release: 2013
Label: Regenesis Records

Crimson Falls - Downpours Of Disapproval

Het dode metaal vliegt u weer om de oren bij de nieuwe Crimson Falls. De derde full-length van deze zuiderburen is opgenomen in onze eigen hoofdstad en wel door Jochem Jacobs (ex-Textures) in Split Second Sound studio. En dat is te horen ook! Wat een heldere en tegelijkertijd brute productie. Precies wat deze death metalplaat nodig heeft.

Het is namelijk niet louter death metal wat de klok slaat. Er worden bijvoorbeeld regelmatig metalcore-fratsen uitgehaald; de heren zijn niet vies van een brute breakdown. Maar ook klassieke hardcore-elementen als gangvocals worden niet geschuwd. Bij de vraag 'How Much Does Life Weigh?' is er zelfs sprake (haha) van spoken word, en even later ook van screamed word. Maar bij het daarop volgende Stillborn is het ouderwets rossen geblazen. En zulke diverse platen zijn enorm gebaat bij een goede opname.

Die afwisselingen houden de plaat ook spannend. Er gebeurt van alles. Zo zijn er bijvoorbeeld ook nog gastvocalen van Daniël de Jongh (Textures) en Brent Vanneste (Steak Number 8). De meest opvallende uitspatting op Downpours Of Disapproval is te vinden in Testify. De toevoeging van Dj Jeants dubstepsamples zijn wat mij betreft ook het hoogtepunt van deze schijf. Nee, deze plaat verveelt geen moment. Tenzij je je dode metaal het liefst uit de klassieke school hebt.

Tracklist:
1. Resurrection
2. Downpours Of Disapproval
3. How Much Does Life Weigh?
4. Stillborn
5. Testify
6. Trapped
7. Vengeance Is Mine
8. Culture Of Cancellations
9. The Generation Chasm
10. Le Coup De Grâce

Score: 80 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 30 september 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]