Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2020

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Jaar van release: 2013
Label: Eleven Seven Music

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1

Five Finger Death Punch. In de Verenigde Staten mateloos populair, in Europa moet de band nog doorbreken. Wellicht dat dit met het vierde album The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell gaat gebeuren. Het nieuwe album verschijnt in twee delen: volume 1 nu, terwijl het tweede over enkele maanden volgt.

Op het eerste gehoor ligt de nieuwe plaat in het verlengde van American Capitalist. Aan het moderne Amerikaanse geluid is weinig gesleuteld. Ivan Moody schreeuwt nog regelmatig de longen uit zijn lijf, maar ook weet hij met gemak gevoelige nummers als Anywhere But Here of het titelnummer te zingen. Zijn cleane stem klinkt zelfs beter dan ooit tevoren. Wel moet gezegd worden dat er iets minder catchy nummers op staan dan op de voorganger. Het is echter niet zo dat de band ineens compleet ontoegankelijke nummers geschreven heeft. Nee, alles ligt nog altijd lekker in het gehoor. Catchy refreinen kunnen de mannen nog altijd goed schrijven, zoals bijvoorbeeld in I.M. Sin. En je kan ook nog altijd zelf keihard meeschreeuwen met bijvoorbeeld Burn MF.

Op dit album vallen wel alle puzzelstukjes op hun plek. Nergens gaat het vervelen of valt de band echt in herhaling. Van agressief naar prachtig melodieus, het klopt op dit album. De gitaristen verstaan hun vak en leveren ook enkele prachtige solo's af. Ook qua productie is deze plaat weer helemaal in orde, net als de voorganger. Enige mindere nummer is de cover van Mama Said Knock You Out van LL Cool J, waarbij de band hulp krijgt van rapper Tech N9ne. Deze hadden ze wellicht beter als b-kant op een single kunnen zetten. Gelukkig pakt het duet met Rob Halford in opener Lift Me Up wel goed uit. Dat nummer past perfect bij zowel Five Finger Death Punch als Rob Halford.

Naast het duet met Rob Halford staan er ook nog wat andere versies van enkele nummers op het album. Er zijn duetten van gemaakt, waarbij die met Max Cavalera eigenlijk wel het interessantst is aangezien hij daar in het Portugees zingt. Het contrast qua stemmen is het grootst in Anywhere But Here. Dat is omgetoverd tot duet met Maria Brink (In This Moment). In de reguliere versie verzorgt Maria Brink al achtergrondzang en wat van haar traditionele gehijg, maar op de bonustrack is het een volwaardig duet geworden. Alleen jammer dat ze (weer) zingt alsof ze kauwgom in haar mond heeft. Maar al met al zijn deze nummers een leuke extra.

Dit eerste deel van The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell evenaart het niveau van zijn voorgangers. Nu is het afwachten of Five Finger Death Punch dit kan vasthouden op het tweede deel. We zullen het binnenkort weten.

Tracklist:
1. Lift Me Up (feat. Rob Halford)
2. Watch You Bleed
3. You
4. Wrong Side of Heaven
5. Burn MF
6. I.M. Sin
7. Anywhere But Here (feat. Maria Brink)
8. Dot Your Eyes
9. M.I.N.E (End This Way)
10. Mama Said Knock You Out" (feat. Tech N9ne)
11. Diary of a Deadman
12. I.M.Sin (feat. Max Cavalera)
13. Anywhere But Here (Duet with Maria Brink)
14. Dot Your Eyes (feat. Jamey Jasta)

Score: 84 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 23 juli 2013

Koop dit album in

Meer Five Finger Death Punch:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van Meh op 23-07-2013 om 22:45u

FFDP, het stereotiepe douchebag spierballen nu-metal; niet al te diepgravende lyrics (die soms tenenkrommend slecht zijn), catchy nummers gericht op de Amerikaanse martkt, gebrek aan echtheid... het is té gemaakt. Het verbaast me dat die gasten nog een aantal respectabele namen uit het metalwereldje zo gek hebben gekregen om mee te doen op hun album. Ik hoop niet dat FFDP doorbreekt in Europa, er zijn al genoeg dergelijke bands die hier hoog op de festival bills prijken (Bullet For My Valentine, Avenged Sevenfold, Bring Me The Horizon). Doe mij maar een band waarbij de muziek voorop staat in plaats van het imago...

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van Darkland op 23-07-2013 om 22:56u

Dit is toch die band die het record 'concerten op het laatste moment afzeggen' in Europa op zijn naam heeft staan?

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van Pomper op 23-07-2013 om 23:20u
Score: 25 / 100

Troep, niet kopen!

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van Metal Meepy op 23-07-2013 om 23:28u
Score: 45 / 100

Bleeeh... Heard it all before (en ook toen beviel het al niet...)

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van appie op 23-07-2013 om 23:41u
Score: 40 / 100

heb er hier 1 rondlopen die vindt het helemaal geweldig, volgens mij doe ik iets verkeerd in de opvoeding

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van jansen op 23-07-2013 om 23:51u

heeft 1 van jullie deze plaat al; gehoord? ( aangezien die nog niet uit of gelekt is) of is het gewoon stoer true te zijn en deze band af te kraken?

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van pos op 24-07-2013 om 08:32u

Hehe wat een slome reacties. Dezelfde mensen die Nickelback afkraken omdat het niet stoer is en geen echte metal. Grow up knullen.

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van appie op 24-07-2013 om 09:18u

er zijn al samples zat van te horen.
zo druk, zo overdreven en zo amerikaans allemaal ingredienten die bij een hoop luisteraars niet in de smaak vallen, dat heeft niks met true metal te maken.
maar ik begrijp best dat dit jongeren aanspreekt ik ondervindt het regelmatig aan de oren.
nickelback niks mis mee toch

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van peter op 24-07-2013 om 10:46u
Score: 100 / 100

Tegenwoordig is echt alles pulp, een grote x factor.Luister maar naar Frank Zappa Tinseltown rebellion band, al 30 jaar oud.

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van Erik op 24-07-2013 om 11:06u
Score: 85 / 100

Ik heb dit album nog niet gehoord maar omdat ik graag naar deze band luister en op basis vd vorige albums geef ik bovenstaand cijfer.

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van fenrir op 24-07-2013 om 12:17u

@meh avenged sevenfold bullet for my valentine bring me the horizon welke vergelijking is dit met ffdp.als dit niet je ding is ok ma wel zwak om ze zo af te breken.van een ffdp king diamond dream theater pink floyd fan

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van Metal Meepy op 24-07-2013 om 23:17u

@fenrir wat mij betreft sloeg meh de spijker volledig op zijn kop. Dit is m.i. een werkelijk tenenkrommende vertoning. Bovendien zorgt de populariteit van dit soort bands ervoor dat ik me soms verplicht voel aan mensen uit te leggen dat metal toch echt wel kwalitatief hoogstaand kan zijn. Wie gaat voor kwaliteit moet niet bij ffdp zijn.

(in het rijtje 'nieuwste reviews' hiernaast staat er overigens _wel_ eentje die zo in het rijtje klassiekers als Pink Floyd en Dream Theater terecht zou kunnen komen. Even goed opletten en je vindt mogelijk een parel die je niet licht zult vergeten).

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van Een Metalfan op 24-07-2013 om 23:23u

dat jij het niks vindt, betekent niet dat dit geen kwaliteit is, meepy.

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van Metal Meepy op 24-07-2013 om 23:29u

@fenrir Vooral ook omdat je Dream Theater noemt:check Ne Obliviscaris hiernaast nou even en beweer dan met droge ogen dat ffdp op alle fronten _veel_ beter is...

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van Metal Meepy op 25-07-2013 om 08:23u

Oeps, ik zie nu pas dat mijn laatste reactie niet was op een opmerking van fenrir. Excuus.

@'Een Metalfan': ik gebruik de termen 'goed' en 'kwaliteit' niet door elkaar, en leg geen causaal verband, zoals je impliceert. Er zijn zat bands die ik _wel_ goed vind, maar die _niet_ de hoogste kwaliteit leveren (bijv. Christian Mistress, Cormorant, Agruss) en andersom (Rush, Opeth). Dat ik deze douchebag spierballen nu-metal (quote meh) niet goed vind weet je inmiddels. Maar alleen al vanwege de 101-in-een-dozijn riffs, de vaak zeer onvolwassen lyrics, en het constante gespring van cliche naar cliche, hebben we hier niet te maken met hoge kwaliteit. In de buurt van deze stijl is overigens best iets te vinden dat wel van hoge kwaliteit is, zoals Times of Grace.

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van fenrir op 25-07-2013 om 19:52u

@metal meepy.no problem.ne obliviscaris is idd zeer goed en qua muzikaal vakmanschap idd veel beter maar dat wil niet zeggen dat ffdp geen lekkere muziek maakt ik hou van vele soorten bands en idd niet alles is even technisch maar soms doet dit zelfs eens deugd zeker als er 2 pagadders rond je springen en vragen om k3 te horen ; ) en ik hou van zn stemtimbre en emotionaliteit.ik luister ook per werkdag min 8uur metal en geloof me het doet deugd om eens gewone metal te horen dat dan wat minder technisch is maar gewoon lekker grooved ook al zit het vol clichés

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van Een Metalfan op 26-07-2013 om 06:45u

Lekker boeiend of vol zit met clichés.ffdp luistert lekker weg een band hoeft niet altijd moeielijke boodschappen te verkondigen en diepe teksten te hebben.

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van Een Metalfan op 26-07-2013 om 12:34u

@Een Metalfan: Maar dan kun je net zo goed naar de Butcher Babies luisteren. Zelfde kwaliteit, maar ziet er dan nog lekker uit ook. Waarom dan speciaal FFDP promoten?

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van Een Metalfan op 26-07-2013 om 19:56u

butcher babies zeg je? eens ff luisteren dan..

meeh klinkt niet verkeerd maar niet wa ik zelf snel zou opzetten
ik promoot FFDP niet ik zeg alleen dat ik het geen verkeerde band vind luisterd lekker weg,over de nieuwe cd kan ik dan niet oordelen.
en wie bepaald wat echt metal is en wat geen metal is en wat "goede" metal is en "slechte" metal ik neem aan dat dat nog altijd voor ieder persoon een eigen keus is.

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van Tom op 01-08-2013 om 08:58u
Score: 79 / 100

Ik vind eigenlijk een vergelijking met Disturbed een veel betere. Ik als voornamelijk death-metalfan kan vaak ook prima uit de voeten met dit soort bands. Niet afgaande op de hype, image of commercie maar puur deze CD beoordeeld op muziek kan ik niet anders concudueren dat dit binnen deze "categorie" prima werk is.

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van Arjen op 04-08-2013 om 21:38u
Score: 90 / 100

Prima album!!

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van Callahan op 04-08-2013 om 22:18u
Score: 85 / 100

Ik vind dit ook een prima-album. Luistert lekker weg, zit goed in elkaar.
En dat terwijl ik in 1981 begon met naar Metal te luisteren.
Niet alle ouwe metalheads hebben dus vooroordelen tov nieuwe bands,

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van Michel op 09-08-2013 om 14:10u
Score: 9 / 100

Ik volg FFDP nu al een jaar of 2 en de vorige albums heb ik al grijsgedraaid. Hoewel ik meer fan ben van de zang van Ivan Moody dan van zijn geschreeuw blijven zelfs de stevigere nummers erg goed klinken.
Ook dit album is weer een erg goede mix, hoewel ik het extra plaatsen van dezelfde nummers met andere artiesten maar een beetje albumvulling vind, zonder dit blijven er maar 11 nummers over.

Wat betreft de simpele teksten, dat klopt wel een beetje maar soms is een beetje simpele beukmuziek ook wel lekker. Maar wil je wat diepgaands horen, luister dan eens naar Remember Everything of Far from home van de vorige albums.

Inderdaad is FFDP zo'n beetje recordhouder van het afzeggen van concerten op het laatste moment, zo ook weer Fortarock XL dit jaar.

Ook deze cd ben ik ondertussen weer stuk aan het draaien, behalve dan het nummer met Teck n9ne wat ook van mij totaal overbodig is.

Tip voor degenen die dit wel waarderen: Luister eens wat van de oudere band van Ivan Moody, Motograter op Youtube.

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van Michel op 09-08-2013 om 14:11u
Score: 90 / 100

Score moet uiteraard 90 zijn ipv 9

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van Rutger op 23-09-2013 om 22:03u
Score: 88 / 100

Album ondertussen grijs gedraaid en ook maar het oude werk aangeschaft. Luistert heerlijk weg. Niks mis mee..

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side Of Hell, volume 1
Reactie van Etix op 12-11-2013 om 00:20u
Score: 70 / 100

Prima album, persoonlijk hadden de dubbele tracks voor mij geen meerwaarde aangezien ik juist de stem van Ivan heerlijk vind. Ik wil er niet eens iemand anders bij hebben. De track met Maria is verrassend, maar ook dit nummer is niet mijn grote favoriet.

Ik heb The Way Of The Fist helemaal kapot gedraaid. Ik hield van de harde stijl die ze daar nog hanteerden (het gelijknamige nummer, devil's own en meet the monster bijvoorbeeld). Die is er naarmate de albums vorderden steeds afgegaan, met als hoogtepunt dit album. Hartstikke leuk album, maar het valt tegen na de verwachtingen die ik had van de band na het verschijnen van het eerste album....