Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

various - Freddy vs Jason Original Soundtrack
Jaar van release: 2003
Label: Roadrunner Records
various - Freddy vs Jason Original Soundtrack
Cd's als deze vind ik bij voorbaat al nogal kansloos. Wie koopt er, op de top 40 single-generatie na (Hitzone!) nou eigenlijk nog compilaties? Als je wat nieuws wilt horen download je het. Het enige wat wel aardig is zijn de zeldzame tracks, iets waar platenmaatschappijen handig op inspelen. En terecht, want aan trouwe fans zijn snelle centen te verdienen.

De soundtrack horende bij de film Freddy vs. Jason is vooral gefocust op de wat meer moderne Rock en Metal. Opener Ill Ninõ kent bijvoorbeeld bijna iedereen als een populaire Nu-Metalband. "How Can I Live" laat horen wat we kunnen verwachten van het tweede full-length album dat binnenkort verschijnt. Erg afwisselend in ieder geval, want cleane zang, de bekende halfgrunt, acoustisch getokkel, stevige riffs en tribal geroffel komen allemaal langs. Het lijkt ook een blauwdruk te zijn voor de rest van de compilatie, ruwweg zou je Spineshank, Chimaira, Killswitch Engage en Mushroomhead in dezelfde catagorie kunnen proppen.

Wie Slipknot niet kent heeft zich succesvol afgesloten van alles wat niet 'true' is of komt net onder een steen vandaan gekropen. Iedereen heeft het negental wel eens geprezen dan wel uitgekotst. Ze doen fans in ieder geval weer een plezier door een oud demonummer te releasen, die naar mijn mening iets te eentonig en herhalend is. Ook zijn aanverwante bands Murderdolls en Stone Sour vertegenwoordigd.

Een nieuwkomer word gepresenteerd in de vorm van Devildriver, maar de rauwe vocalen en de nogal simpele songstructuur klinken te anoniem om echt te knallen. Echte buitenbeentjes zijn In Flames en vooral Type O Negative, maar wel leuk voor de variatie. De rest van de nummers zijn allemaal al eens verschenen op reguliere albums van de artiesten.

Tracklist:
1. Ill Nino - How Can I Live
2. Killswitch Engage - When Darkness Falls
3. Spineshank - Beginning Of The End
4. Mushroomhead - Sun Doesn't Rise
5. Hatebreed - Condemned Until Rebirth
6. Slipknot - Snap ('97 demo)
7. Chimaira - Army Of Me
8. From Autumn To Ashes - The After Dinner Payback
9. Sevendust - Leech
10. Powerman 5000 - Bombshell
11. Murderdolls - Welcome To The Strange
12. Seether - Out Of My Way
13. Stone Sour - Inside The Cynic
14. Devildriver - Swinging The Dead
15. Sepultura w/Mike Patton - The Waste
16. The Blank Theory - Middle Of Nowhere
17. Nothingface - Ether
18. In Flames - Trigger
19. Lamb Of God - 11th Hour
20. Type O Negative - (We Were) Electrocute

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 3 september 2003

[ Terug naar de Album Reviews ]

various - Freddy vs Jason Original Soundtrack
Reactie van Een_Metalfan op 03-09-2003 om 20:59u

T is misschien voor een ouwe zak als ik niet altijd easy om de link te leggen tussen treu en nu metal. t Zelfde voor Punk en punkrock. Zogenaamde limp metal(?) en 182kots is natuurlijk no problem om dat in de categorie shit te zetten. Maar op t gebied van Slipknot versta ik sommige van die treu metallers niet. Rauw,agressief en loeihard. In de eightees konden we zelfs in onze stoutste dromen niet verwachten dergelijke muziek op de radio te horen.Van Halen en Europe vonden ze toen neig heavy. Arme ik,lucky you ! Old Motorheadbanger

various - Freddy vs Jason Original Soundtrack
Reactie van Een_Metalfan op 03-09-2003 om 22:44u
Score: 75 / 100

leuke soundtrack voor een film, niet voor je cd-speler. Beetje jammer van Murderdolls, maar de rest kan er mee door.

various - Freddy vs Jason Original Soundtrack
Reactie van Een_Metalfan op 05-09-2003 om 14:05u

Swinging the dead van DevilDriver vind ik persoonlijk nog één van de betere nummers op het album. Het is trouwens Dez van Coal Chamber die voor de vocals zorgt.