Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

James Christian - Lay It All On Me
Jaar van release: 2013
Label: Frontiers Records
James Christian - Lay It All On Me
Door de jaren heen heeft James Christian zichzelf meer dan bewezen als een prima vocalist, schrijver en producer. Zijn eerste solo-album Rude Awakening uit 1994 staat nog vers in mijn geheugen, en pas in 2004 kwam daar Meet The Man achteraan. Wat betreft de tijdlijn van solo releases is hij aan de vroege kant met dit nieuwe album, waarop hij samen met onder andere gitarist Tommy Denander, oudgediende schrijfmaat Jeff Kent en House Of Lords gitarist Jimi Bell verantwoordelijk is voor deze elf tracks tellende schijf.

Ik heb House Of Lords nu een aantal keren live kunnen aanschouwen, en heb veel respect voor Christian als frontman en muzikant. Zijn solomateriaal wijkt in die zin af van wat hij met en voor 'zijn' House of Lords schrijft dat de songs wat zoeter en moderner zijn maar geenszins vervelend. Af en toe komt er wat venijn in de nummers (zoals in bijvoorbeeld Sacred Heart en Don't Come Near Me, die meer neigen naar de Lords) maar zelfs zonder veel venijn is de melodic rock van Christian prima te pruimen.

Ook een Let It Shine (ik stel mezelf voor in een Amerikaanse auto op de een snelweg in, pak 'm beet, Wyoming) zou zó op de Amerikaanse radio gedraaid kunnen worden en op zo'n manier kun je kilometers vreten op de highways. Sincerely Yours is ook zo'n nummer dat de radioplaylists zou kunnen gaan veroveren. Dat zie ik bij de muziek van House Of Lords (op een enkele uitzondering na) niet snel gebeuren.

James Christian maakt zijn reputatie waar en levert met Lay It All On Me een prima cd af die overigens opgenomen werd in zijn eigen studio in Florida. Ik vraag me af of dit solomateriaal ooit live gespeeld gaat worden, maar dat hoop ik hem binnenkort te kunnen vragen. Iedereen die Amerikaanse radiorock met een rauw randje lekker vindt, dan wel de stem van meneer Christian, kan deze cd blindelings gaan aanschaffen.

Tracklist:
1. Lay It All On Me
2. Sacred Heart
3. Day In The Sun
4. Believe In Me
5. You’re So Bad
6. Don’t Come Near Me
7. Let It Shine
8. She’s All The Rage
9. Sincerely Yours
10. Shot In The Dark
11. Welcome To Your Future

Score: 87 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 30 juni 2013

Koop dit album in

Meer James Christian:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Erik op 20-07-2013 om 11:55u
Score: 80 / 100

Een heerlijk album weer met prima nummers en een wederom geweldig zingende JC. Alleen, waarom laat de beste man z'n platen niet eens door een echte producer produceren ipv het altijd zelf te willen doen. Want wat een baggerproductie heeft dit album, doodzonde!

Reactie van Hans op 04-08-2013 om 16:39u
Score: 87 / 100

Ik kan me niet vinden in je kritiek op de productie, die ik heel helder vind.
James zal zijn soloplaten nooit door een andere producer laten doen. Die van House Of Lords en Robin Beck ook niet trouwens.