Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-09-2020

Rotten Sound - Species At War
Jaar van release: 2013
Label: Relapse Records
Rotten Sound - Species At War
Zo dan. Rotten Sound zet aan het begin van 2013 meteen even een grindstatement neer. Zanger Keijo Niinimaa is natuurlijk het afgelopen jaar ontzettend druk geweest met de afscheidstournee van Nasum, maar heeft kennelijk tussen de optredens door toch nog de tijd gevonden om Species At War in te brullen. Deze EP is een heerlijk tussendoortje na het fantastische Cursed uit 2011 in afwachting van de volgende langspeler.

Rotten Sound laat wederom horen een van de betere grindcorebands van het moment te zijn. Het algemene gevoel dat ik bij deze EP krijg is dat ie veel te kort is en dat ik meer wil! Er staat geen noot teveel op deze plaat en alle zes de nummers zijn van de kwaliteit die we van Rotten Sound mogen verwachten. De productie is zo mogelijk nog overtuigender dan de toch al prima productie van Cursed en als dit ook maar enigszins een voorbode is van wat er nog allemaal gaat komen van deze band, dan ben ik een gelukkig man.

Sommige mensen vinden een EP een zoethoudertje, maar hoe vaker ik deze plaat draai, hoe beter ik hem vind. Het is gewoon geen optie om deze plaat niet te hebben als je enigszins van grindcore houdt: 2013 begint met de verplichte aanschaf van Species At War van Rotten Sound. Ik zou haast zeggen: “Waar wacht je nog op?”

Tracklist:
1. Cause
2. The Game
3. War
4. The Solution
5. Salvation
6. Peace

Score: 88 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 16 januari 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Rotten Sound - Species At War
Reactie van arjans op 19-01-2013 om 21:29u
Score: 90 / 100

Heb hem zojuist aangeschaft.

Wat een knaller van een plaat!!

Rotten Sound - Species At War
Reactie van praqueen op 23-01-2013 om 11:27u

Get Ready To ROT 23.1.13!

Catch ROTTEN SOUND live tonight @ www.LiveMusicStage.com You can stream the first 10 minutes free of charge!