Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Murder Construct - Results
Jaar van release: 2012
Label: Relapse Records
Murder Construct - Results
Wel bommen en kanonnen! Dat is nog eens een ferme binnenkomer! Wie nietsvermoedend en zonder achtergrondkennis aan Results van Murder Construct begint, heeft welgeteld 33 seconden de tijd om nog adem te halen om vervolgens een half uur lang door een opgevoerde gehaktmolen te worden gehaald. Goede god, wat een achtbaan!

Deze gewelddadige trip wordt voor u door niemand minder dan de leden van Cattle Decapitation, Exhumed, Bad Acid Trip en Intronaut verzorgd en dat hoor je er ook goed aan af. Vooral het kenmerkende stemgeluid van Travis Ryan is niet te missen en aangevuld met het strotgeweld van Leon del Müerte zijn de vocalen op Results werkelijk een vuurpeloton, om over de muziek nog maar te zwijgen. Zelden hebt u zoveel virulentie in zo weinig tijd gehoord.

De muziekale invloeden liegen er niet om en in Murder Construct smelten de bandleden hun snelheid, skills, techniek en vooral agressie samen tot een gigantische, puntige knots die woest rollend alles en iedereen spiest en plet, bommen werpt, zuur spuugt en de zuurstof aan de lucht onttrekt. Results voert u linea recta mee naar het death/grind-Walhalla en laat u nummer voor nummer kippenvel van pure staal krijgen. Het is werkelijk fantastisch hoe de band in überkorte nummers zoveel nuance weet te vervaardigen. Results gaat namelijk veel verder dan alleen snelheid en agressie, de nummers staan bol van perfecte techniek en details, iedere noot sluit naadloos aan op de vorige. Hier wordt niets aan toeval overgelaten, in Murder Construct zijn louter vakmensen aan het werk.

Lof kan ik blijven zingen, maar eigenlijk moet u het gewoon maar eens zelf gaan ervaren. Zelden raad ik iets met zoveel klem aan als Results. Zet de boxjes maar hard en de oortjes op scherp en let ook vooral op de bijzondere hekkensluiter. One fair warning: Als uw leven u lief is, draai dit dan niet in de auto.

Tracklist:
1. Red All Over
2. Under The Weight Of The Wood
3. No Question, No Comment
4. Gold Digger
5. Compelled By Mediocrity
6. The Next Life
7. Dead Hope
8. Feign Ignorance
9. Mercy, Mercy
10. Malicious Guilt
11. Resultados

Score: 90 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 6 november 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Pascal op 06-11-2012 om 17:29u
Score: 90 / 100

WOW....... knalleu....!!!!!!!!!!!!!

Reactie van metaljanet op 11-11-2012 om 18:22u

dansen !