Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Regurgitate - Deviant
Jaar van release: 2003
Label: Relapse Records
Regurgitate - Deviant
Voor de liefhebbers van snelle, verwoestende grindcore is daar nu "Deviant", de nieuwe bak herrie van het Zweedse Regurgitate. In ruim een half uur worden er zevenentwintig grindcore knallers doorheen gejaagd, wat ik voor een album in deze stijl net zo'n beetje geschikte kwantiteiten vind. Zo is er tenminste ruimte voor wat meer variatie, en zijn er zelfs een aantal nummers op deze cd te vinden die langer dan één minuut duren!

Nu denk je misschien dat ik hier het grindcore-genre op de hak neem, en daar heb je dan ook helemaal gelijk in. Een genre dat in z'n algemeen zoveel zelfspot en 'tongue in cheek' humor demonstreert als het (gore)grind genre, vraagt er natuurlijk ook om. Toch mag ik me graag af en toe uitleven op een stevige splatter of oldschool grindcore plaat. De verbluffende snelheden, gespuwde en/of gekotste vocalen, ziekelijke sfeer en de precedentloze compactheid geven het genre een zekere charme die me zeer aanspreekt. Luisterend naar Regurgitate's nieuwste album kan ik niet anders concluderen dat "Deviant" een prima plaat is, die de middelmoot met gemak ontstijgt. Kracht van deze band is de dynamiek die ze scheppen tussen zeer verpulverende blast-stukken met daarover heen het gekrijs en gekerm van zanger Rikard, en meer 'muzikale' passages die technisch zeer goed in elkaar steken. Voor een grindcore band laat Regurgitate bovengemiddeld veel afwisseling en 'rustgevende' stukken (om even op adem te komen, voordat de hel weer losbarst) horen. Nu staan er genoeg korte blast-explosies van een aantal seconden op deze cd, van een groot aantal tracks blijven er na een aantal luisterbeurten genoeg stukken hangen om van een memorabele ervaring te spreken. Ondanks dat de verschillen tussen de twee bands zeer duidelijk zijn, ligt de invloed van het in ontelbare death- en grindbands doorlevende Carcass duidelijk aan het oppervlakte. Wat dat betreft is Regurgitate een waardige volgeling van die oude grind-pioniers, evenals waardige landgenoten van het uitstekende Nasum, waar de band ook zeker wat van weg heeft.

"Deviant" is een prima grindcore offensief, dat zowel elementen uit de oude stijl als moderne fratsen bevat. Als liefhebber van het genre kun je deze plaat dan ook op basis van de reputatie van Regurgitate aanschaffen. Had ik al gezegd dat de productie heerlijk vet en krachtig is? Bij deze dan.

Tracklist:
1. Drowning in Filth
2. Embrace Obscenity and Kiss the Eruption of Destruction
3. Seal Your Doom
4. Grotesque Anoplasty
5. Blind Fiends of Chaos
6. Visions of Sodomy
7. Severe Necrotic Manifesto
8. Annihilation Meets Depravation
9. Amphigory
10. Screams of Death Your God Won't Hear
11. Reeking Hellhole
12. Lethean Sleep
13. Waging War on Benevolence
14. Exterminate the Virtuous
15. Alone in Oblivion
16. Deviant Malpractice
17. The Ultimate Enslavement
18. Systematic Demoralization
19. Unfed
20. Manipulation Reigns Supreme
21. Charred Remains
22. Crossed Out Existence
23. Vice and Iniquity
24. Lobotochrist
25. Twisted Rhymes of Perversion
26. Depopulation of the Human Race
27. Life Falls Before Our Feet

Score: 80 / 100

Reviewer: Patrick T.
Toegevoegd: 8 augustus 2003

Koop dit album in

Meer Regurgitate:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Scapegoat op 12-08-2003 om 02:51u

Fuck yea, deze plaat moetk mij zeker aanschaffen, GRIND YOUR MIND!