Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Cryptic Slaughter - Convicted
Jaar van release: 1986
Label: Relapse Records
Cryptic Slaughter - Convicted
Cryptic Slaughter doet bij de oldschool thrashers en bij hardcorelui nog wel een belletje rinkelen. Ze namen in de jaren '80 enkele cultelpees op. Die elpees zijn al jaren niet meer te krijgen maar Relapse records brengt nu de twee bekendste elpees uit. De eerste is dit 'Convicted' en de tweede is 'Money talks'. Laat ik eerst 'Convicted' eens beoordelen.

De band speelt heel snelle thrash/hardcore en alle nummers van het album duren maar een minuut tot twee minuten. Denk aan een mengeling van Discharged en andere punkbands vermengt met hardcore zoals SOD en dan vermengt met thrashriffs. Kortom herrie! Maar daarom niet te verwaarlozen. Want de band weet me geregeld uit mijn stoel te krijgen tijdens enkele composities en de teksten stemmen ook tot nadenken. Uitschieters zijn de klassieker 'Lowlife', het furieuze 'Rage to kill' en 'Nucleaur future'. De teksten handelen vooral over de Amerikaanse buitenlandse politiek en over de wapenwedloop. Kortom erg politiek gericht. Dat maakt deze re-release ook boeiend.

Het album duurt een half uurtje en is dus best te pruimen. Alhoewel de hoge snelheid soms begint te vervelen. Dan zijn er nog een half uur aan bonustracks. Hun legendarische demo getiteld 'Life in grave' staat erop netzoals vier livetracks. Leuke extra! Het artwork is werkelijk schitterend. De teksten zijn allemaal afgedrukt, er staat een nieuwe bedanklijst en een uitstekende biografie in. Kortom essentieel in je old school thrash/hardcore collectie.!Persoonlijk vind ik de opvolger 'Money talks' beter maar dat lees je in mijn andere review. Maar dit is een voorbeeld van een re-release waar tijd en geld is in gestoken!

Album:
1. M.A.D
2. Little World
3. Sudden Death
4. Lowlife
5. Rage To Kill
6. Rest In Pain
7. Nuclear Future
8. State Of Control
9. Hypocrite
10. War To The Knife
11. Nation Of Hate
12. Black and White
13. Reich Of Torture
14. Convicted
Life in Grave demo 5/85
15. Flesh of the Wench
16. Necessity Supreme
17. Life in Grave
18. War to the Knife
19. Rest in Pain
Live in Houston 7/6/88
20. Set Your Own Pace
21. Positively
22. Black and White
23. Lowlife

Score: 78 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 5 augustus 2003

Koop dit album in

Meer Cryptic Slaughter:

[ Terug naar de Album Reviews ]