Enqute

Wat is vooralsnog jouw favoriete studio-album, dat in juni 2022 is uitgebracht?

Alestorm Seventh Rum Of A Seventh Rum
Alexisonfire Otherness
Artificial Brain Artificial Brain
Bleed From Within Shrine
Civil War Invaders
Coheed And Cambria Vaxis II: A Window Of The Waking Mind
Dinbethes Balans
Dir En Grey Phalaris
Hellevaerder In De Nevel Van Afgunst
Jorn Over The Horizon Radar
Kardashev Liminal Rite
Khold Svartsyn
Kreator Hate ber Alles
Motionless In White Scoring The End Of The World
Origin Chaosmos
Porcupine Tree Closure / Continuation
Saor Origins
Satyricon Satyricon And Munch
Seventh Wonder The Testament
Soreption Jord
Temple Of Void Summoning The Slayer
White Ward False Light
Wind Rose Warfront
Wrang De Vaendrig
een ander studio-album uit juni 2022

[ Uitslag | Enqutes ]

  5 juli:
 • Escuela Grind, ZALM en Spetterpoep
 • Rammstein
 • 6 juli:
 • Old Man Gloom, Dead Neanderthals en Strom|Morts
 • Turnstile
 • 7 juli:
 • Idles
 • 8 juli:
 • Idles
 • 9 juli:
 • Grima, Ultar en Bloody Tyrant
 • Semblant, As I May, secret Rule en Structural
 • 10 juli:
 • Grima, Ultar en Bloody Tyrant
 • Steel Panther
Kalender
Vandaag jarig:
 • Michael Sadler (Saga) - 68

Vandaag overleden:
 • Michael Konovaloff (Hell City) - 2015
Review

Old Silver Key - Tales Of Wanderings
Jaar van release: 2011
Label: Season of Mist
Old Silver Key - Tales Of Wanderings
Toen eind vorig jaar bekend werd dat enkele Drudkh-leden in de vorm van Old Silver Key een samenwerking aangingen met Neige, de zanger van de shoegaze/blackmetal-sensatie Alcest, zal dat menig liefhebber van melancholische, duistere klanken hebben doen likkebaarden. Zowel Drudkh als Alcest zijn namelijk bands die op een brede fanschare kunnen rekenen en kwalitatief hoogstaande albums op hun conto hebben staan.

Ook mijn eigen verwachtingen waren hooggespannen. Met Souvenirs DUn Autre Monde en cailles De Lune heeft Alcest mijns inziens twee meesterwerken afgeleverd die aan de basis van een geheel nieuw genre stonden. Ook Drudkh heeft in zijn bijna tienjarige bestaan de ene topplaat na de andere afgeleverd. Een samenwerking kon dan ook alleen maar goed uitpakken, zo leek de algemene gedachte te zijn.

En hoewel Tales Of Wanderings, het debuutalbum van Old Silver Key, misschien niet de plaat is geworden die veel mensen voor ogen hadden, is het wl absoluut een bijzonder fraai album geworden. Verwacht echter geen black metal, want die invloeden zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Tales Of Wanderings bevindt zich vooral in melancholische shoegaze- en contemplatieve postrock-wateren, waarbij het tempo slechts zeer sporadisch (het instrumentale Nineteen Winters Far Away From Home) een beetje wordt opgeschroefd en Neige zijn blackmetalscreams volledig achterwege laat.

Hoewel Tales Of Wanderings dus een beduidend rustiger album is geworden dan verwacht, is de kwaliteit ontegenzeggelijk aanwezig. Nummers als November Nights Insomnia en Burnt Letters zijn uitermate sfeervolle, bedachtzaam klinkende en sierlijke nummers die hoorbaar met veel liefde en kwaliteit in elkaar zijn gezet. Door zijn ingetogen sfeer en nadruk op akoestisch gitaarwerk vertoont Old Silver Key eigenlijk meer overeenkomsten met een band als Les Discrets en in mindere mate de instrumentale momenten van Svarti Loghin dan met de hoofdbands van de bandleden.

Het is misschien even wennen, maar de mensen die Old Silver Key wat tijd gunnen, zullen er een bijzonder mooi en kunstig in elkaar gezet album voor terug krijgen. Tales Of Wanderings heeft wellicht voor sommige mensen te weinig raakvlakken met (black) metal, maar degenen die postrock en shoegaze een warm hart toedragen, zullen dit album absoluut op waarde kunnen schatten. Degenen die het vorige Drudkh-album Handful Of Stars al te veel richting postrock vonden neigen, kunnen het beste in een grote boog om Tales Of Wanderings heen lopen, of hun heil zoeken in Drudkhs laatste wapenfeit Eternal Turn Of The Wheel.

Tracklist:
1. What Once Was And Will Never Happen Again
2. November Nights Insomnia
3. Cold Spring
4. Nineteen Winters Far Away From Home
5. Star Catcher
6. Burnt Letters
7. About Which An Old House Dreams

Score: 85 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 3 mei 2012

Meer Old Silver Key:

Old Silver Key - Tales Of Wanderings
Reactie van Een Metalfan op 03-05-2012 om 12:05u

oei oei wat een late review ik heb deze al een half jaar in huis liggen.

Old Silver Key - Tales Of Wanderings
Reactie van Rik op 03-05-2012 om 13:10u

Eigen aanschaf, dan krijg je dat he ;)

Old Silver Key - Tales Of Wanderings
Reactie van Een Metalfan op 03-05-2012 om 21:28u

Waarom is het feit dat een review x tijd na de release van een CD gepubliceerd wordt een negatief iets? Ik twijfelde destijds of ik deze plaat zou kopen, heb het uiteindelijk niet gedaan, maar door deze positieve review heb ik de nummers online nog eens beluisterd en ben ik uiteindelijk van gedacht veranderd en ga ik hem bestellen. Dus door een review x tijd na de release verkoopt de band weer een CD extra.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.