Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

Biohazard - Reborn In Defiance
Jaar van release: 2012
Label: Nuclear Blast Records

Biohazard - Reborn In Defiance

Er is al geruime tijd van alles aan de hand binnen Biohazard. Na het aangekondigde afscheid in 2004 en de daaropvolgende reünie, nam de band enige tijd terug afscheid van kopstuk Evan Seinfeld. De kale zanger/bassist is nog wel te horen op het nieuwe album van de New Yorkers, Reborn In Defiance.

Op Reborn In Defiance probeert Biohazard vooral te doen waar het goed in is: het samensmelten van groovy riffs, afwisselende vocalen en uit de bocht vliegende solo’s, de band heeft dit in zijn ruim twintigjarige bestaan tot een kunst verheven. Helaas zijn lang niet alle nummers zo pakkend als dat op eerdere albums het geval was. Toegegeven, de refreinen van Reborn en Killing Me blijven best goed hangen, maar in veel nummers gaat het tempo omlaag en worden de vocalen te lang uitgetrokken. Dit gaat spijtig genoeg ten koste van de agressie en zorgt juist voor langdradigheid.

Er valt echter ook genoeg te genieten. De felheid en woede die de hardcore- annex metalband in het toepasselijk getitelde Skullcrusher laat horen, is Biohazard op zijn best, terwijl het strijdbare Never Give In ook genoemd mag worden vanwege de zwaar groovende riffs en een heerlijke gitaarsolo.

Het tempo op Reborn In Defiance gaat naar mijn smaak iets te vaak (en te lang) omlaag, waardoor de plaat veel aan kracht moet inleveren. Het liefst hoor ik de furie zoals de band in Skullcrusher laat horen. Derhalve levert Biohazard met dit negende studioalbum een heel behoorlijk product af en hoop ik van harte dat de heren nog een tijdje door blijven gaan.

Tracklist:
1. 9:IIIX6.941
2. Vengeance Is Mine
3. Decay
4. Reborn
5. Killing Me
6. Countdown Doom
7. Come Alive
8. Vows Of Redemption
9. Waste Away
10. You Were Wrong
11. Skullcrusher
12. Never Give In
13. Season The Sky

Score: 72 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 22 februari 2012

Koop dit album in

Meer Biohazard:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Biohazard - Reborn In Defiance
Reactie van Een Metalfan op 22-02-2012 om 10:12u

ik vind hem juist wel goed ja smaken verschillen

Biohazard - Reborn In Defiance
Reactie van Een Metalfan op 22-02-2012 om 13:10u
Score: 88 / 100

Dikke plaat, beste sinds urban discipline