Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Brazen Abbot - Guilty As Sin
Jaar van release: 2003
Label: SPV / Steamhammer Records
Brazen Abbot - Guilty As Sin
Vorig jaar kocht ik een dubbel cd na het lezen van een recensie in de Aardschok. De cd was een rockopera over Nostradamus gemaakt door Nikolo Kotzev. Dat dubbelalbum stond vol met prachtige hardrock muziek afgewisseld met klassieke en barokke intermezzo's. Op dat album zong de top van de hardrock en AOR scène mee. Een geweldige rockopera dus. Voor die rockopera had Nikolo Kotzev al drie hardrock cd's uitgebracht onder de naam 'Brazen Abott'. Deze albums zijn moeilijk te verkrijgen maar worden binnenkort heruitgebracht op het label SPV/Steamhammer.

De line-up van dit album bestaat uit de drie topzangers Jorn Lande (nu bij Masterplan), Joe lynn turner (ex-Rainbow) en Göran Edman (oa Malmsteen). Kortom qua zang zit het volledig goed op deze plaat. Nikolo speelt uiteraard weer prachtig gitaar en de rest van de muzikanten zijn van de bekende band Europe (ja, die van 'The final countdown'). Op dit album dat meer dan een uur duurt kan je 12 nummers terugvinden in de stijl van Rainbow en de betere AOR platen. Voor diegene die alleen het album 'Nostradamus' kennen; de muziek ligt in het verlengde van die rockopera.

Diegene die houden van goede hardrock en niet van die Bon Jovi-achtige slijmrock hebben hier een eerlijk en heerlijk album aan. De productie is fantastisch, de arrangementen erg professioneel en dit album bevat ook een leuk sfeertje. De fans van het genre schaffen dit direct aan, fans van Masterplan kunnen dit ook eens een luisterbeurtje wagen. Hardrock zoals het hoort gespeeld te moeten worden. Nu hopen dat Nikolo een tweede rockopera in elkaar gaat steken want dat is nog wel ietsjes beter dan dit album.

1. One Life To Live
2. Eyes On The Horizon
3. I´ll Be Free
4. Slip Away
5. Mr. Earthman
6. Like Jonah
7. Bring The Colors Home
8. Fool`s Confession
9. Supernatural
10. Eve
11. A Whole Lotta Woman
12. Guilty As Sin

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 16 juli 2003

Koop dit album in

Meer Brazen Abbot:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Brazen Abbot - Guilty As Sin
Reactie van novascottia op 19-07-2003 om 10:43u

Even zeiken: het is BrazEn Abbot. Ik heb/ken alleen Eye of the Storm met Göran Edman en Joe Lynn Turner als zangers. Ben dus benieuwd naar de overige CD's. Wanneer worden die dan precies uitgebracht?