Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Iron Savior - The Landing
Jaar van release: 2011
Label: AFM Records
Iron Savior - The Landing
De afgelopen tien jaar zijn de releases van Iron Savior minder frequent geworden dan daarvoor. Het voorgaande album Megatropolis stamt alweer uit 2007. We hebben dus vier jaar op een vervolg moeten wachten van deze Duitsers. Onder leiding van gitarist en zanger Piet Sielck, die ook nog eens verantwoordelijk is voor het schrijven is van het materiaal, brent Iron Savior ons elf nieuwe tracks onder de noemer The Landing. Aan de formule is weinig veranderd; het is nog altijd stevige heavy en powermetal wat de klok slaat. Futuristische teksten vergezellen de snelle prettig in het gehoor liggende songs en wanneer het tempo iets minder snel is, brengt deze groep ballades over metal.

Iron Savior geeft de luisteraar die bekend is met deze groep dan ook precies wat hij zal verwachten. Voor diegenen die wonderlijkerwijs nog nooit van Iron Savior gehoord hebben, is het een groep die te vergelijken valt met het eveneens Duitse Gamma Ray of Helloween. Wellicht dat Iron Savior de songs wat simpeler houdt dan die andere twee bands uit de Duitse powermetalscene, het luistergenot is er niet minder om. Piet Sielck is nog altijd niet de beste zanger ooit. Toch weet hij voldoende variatie in zijn stem aan te brengen om de enigszins clichématige teksten van genoeg kracht te voorzien om ze interessant te houden. In de wat flauwe powerballad Heavy Metal Never Dies krijgt hij het zelfs voor elkaar om een beetje als W.A.S.P.’s Blackie Lawless te klinken. Ondanks de matige tekst werkt het wel en wil je uit volle borst meezingen.

Met The Landing zal Iron Savior wellicht geen hoge ogen gaan gooien. Het is dan ook precies wat je van deze band kunt verwachten. Degelijke songs zonder al teveel poespas. Dit is dan ook het soort muziek dat Piet Sielck maken wil, zo blijkt uit diverse interviews, te vinden op dit e-zine. Wanneer je van Duitse heavy metal houdt, zit je met deze nieuwste creatie van Iron Savior goed.

Tracklist:
1. Descending
2. The Savior
3. Starlight
4. March Of Doom
5. Heavy Metal Never Dies
6. Moment In Time
7. Hall Of The Heroes
8. R.U. Ready
9. Faster Than All
10. Before The Pain
11. No Guts No Glory

Score: 80 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 13 december 2011

Koop dit album in

Meer Iron Savior:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Kiske op 13-12-2011 om 10:42u
Score: 80 / 100

De reden waarom dat Iron Savior klinkt als Gamma Ray en HellOweeN is heel logisch.

Hij heeft samen met Kai Hansen Gentry opgericht. De naam Gentry is later verandert in HellOweeN!

Reactie van Jeroen op 14-12-2011 om 14:28u
Score: 80 / 100

Altijd goed, altijd lekker en waar voor je geld. Wat mij betreft een stuk beter dan wat Gamma Ray en Helloween op hun laatste albums deden (al was daar ook weinig mis mee)

Reactie van Kiske op 15-12-2011 om 17:12u
Score: 80 / 100

@ Jeroen: Zoek voor de gein de nieuwe single van Unisonic es op! Zoals HellOweeN vroeger klonk klinkt Unisonic nu! XD