Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Sick Of It All - Nonstop
Jaar van release: 2011
Label: Century Media Records

Sick Of It All - Nonstop

Sick Of It All bestaat 25 jaar en dat moet gevierd worden. Toch lijkt het erop dat Nonstop eerder de stille wens van de band om hun persoonlijke favorieten opnieuw op te nemen bevredigt, dan dat het een album betreft waar de fans met smart op zaten te wachten.

Op Nonstop treffen we (in willekeurige volgorde) een selectie van 20 van de populairste Sick Of It All-tracks, gestoken in een nieuw jasje. Verwacht echter geen gepolijste versies van nummers als Injustice System!, Just Look Around en Built To Last, maar eerder eenzelfde rauwheid die Lou Koller en de zijnen al een kwart eeuw demonstreren. Over de kracht van de nummers geen kritieke noot. Wel is het spijtig dat we louter bekend werk aantreffen en na het beluisteren van deze schijf geen verrassingen kunnen noteren.

Natuurlijke moet er bij zo’n mijlpaal even stilgestaan worden. Helaas is Nonstop voor de doorgewinterde fan geen document dat per se in huis gehaald dient te worden. Daarvoor wijken de uitvoeringen te weinig af van de originele versies. Wees echter niet bevreesd. Getuige de laatste paar albums kan de band uit New York nog wel even vooruit en zal het vorig jaar verschenen Based On A True Story heus niet het laatste hoofdstuk zijn uit de toch al rijke discografie van deze legendarische hardcoreband.

Tracklist:
1. Clobberin' Time
2. Injustice System!
3. Sanctuary
4. Scratch The Surface
5. Us Vs. Them
6. The Deal
7. Just Look Around
8. Ratpack
9. World Full Of Hate
10. Pushed Too Far
11. GI Joe Headstomp
12. Never Measure Up
13. Chip Away
14. Busted
15. Locomotive
16. My Life
17. Friends Like You
18. Relentless
19. No Labels
20. Built To Last

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 7 november 2011

Koop dit album in

Meer Sick Of It All:

[ Terug naar de Album Reviews ]