Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2020

Panzer Christ - Regiment Ragnarok
Jaar van release: 2011
Label: Listenable Records
Panzer Christ - Regiment Ragnarok
Maar liefst vijf hele jaren hebben de Denen van Panzerchrist op de nieuwe nummers zitten broeden. In de tussentijd bleef het volk weliswaar gevoederd worden met compilaties en een EP'tje, toch smaakt niets zo lekker als een verse bak goede herrie. Nu de tanks weer gepoetst en geladen zijn, knallen de nieuwe nummers alweer even in de rondte en het zou gezien de kwaliteit erg zonde zijn om daar geen literaire vermelding van te maken.

Regiment Ragnarok borduurt voort op de loopgraven van Battalion Beast. De laatstgenoemde was al een hele verrassing ten opzichte van de behoorlijk monotone Room Servive en de verse telg gaat daar qua variatie nog eens soepeltjes overheen. Black metalinvloeden worden anno 2011 met open armen onthaald en dit levert een bijzonder leuk ensemble van zeer diverse riffs en geluiden op. Blastbeats zetten de toon, maar de smaakmakers zijn toch wel de sfeervolle, onvoorspelbare twists. Ook heeft nieuwkomer Magnus Jřrgensen een ontzettend gevarieerd keeltje. Zijn bereik gaat van diep tot hoog, van gebrul naar gekrijs en de nieuwe nummers worden behoorlijk met de vocale diversiteit gespekt.

De absolute uitblinker is de meeslepende Ode To A Cluster Bomb, maar eigenlijk heeft ieder nummer wel iets opvallends. Alleen Trenches en King Tiger zijn een beetje saai, voor de rest is Regiment Ragnarok een onderhoudende rit langs de slagvelden. Van luchtalarmen tot jazzy gitaartjes, op Regiment Ragnarok is niets te gek.

Tracklist:
1. Prevail
2. Panzer Regiment Jylland
3. Metal Tribes
4. Impact
5. For The Iron Cross
6. We March As One
7. The Armour Of Armageddon
8. Ode To A Cluster Bomb
9. King Tiger
10. Feuersturm
11. Time For The Elite
12. Trenches

Score: 81 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 2 november 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Panzer Christ - Regiment Ragnarok
Reactie van Puddy op 02-11-2011 om 15:13u


Hallo Lana

Even over Krisiun.

Lords of metal 92
Aardschok 90
Rock Hard 8,5

Goed het zijn Metalbladen.

Maakt niet uit hoor. Maar om de CD van Panzerchrist met 81 punten te belonen is volgens mij wel met stront in uw oren. Krisiun kreeg als ik me niet vergis 79 punten van jou. Nogmaals Lana je hebt er geen kaas van gegeten. Laat het reviewen A.U.B. aan iemand anders over.
Want dit kan natuurlijk niet. Een flater eerste klas.

Panzer Christ - Regiment Ragnarok
Reactie van Tonnie op 02-11-2011 om 15:22u

fakking hell.
een 79 punten voor een plaat is niet eens zo heel slecht, en nog loop je te emmeren dat die plaat op andere plaatsen meer krijgt. So fucking what.

ten tweede: DIT IS NIET DIE KRISIUN REVIEW, dus ga hier dan ook niet weer over die review beginnen.

Panzer Christ - Regiment Ragnarok
Reactie van john op 04-11-2011 om 09:58u
Score: 7 / 100

@Puddy

Naar mijn mening moet je bij reviews af van het geven van cijfers.
De inhoud van de tekst en het hoge cijfer is ook hier niet in balans.

Lana schrijft de laatste jaren goede reviews, die best getuigen van kennis. Persoonlijke smaak ventileren vindt ik geen probleem, zeker
in deze tijd van my-space etc. waardoor we gelukkig zelf kunnen beoordelen of het de moeite waard is de schijf te kopen.
Daardoor zou je een review wel anders zou moet benaderen.

Aardschok en andere bladen zijn volledig uit de tijd en gaan snel verdwijnen (Print is Death).